Sommarens bästa löparlinnen Image

Sommarens bästa löparlinnen

Sommarlöpning kräver lätta, luftiga linnen för maximal svalka. Vi har testat sex nya godbitar från några av våra största märken. Så här tyckte testpanelen om dem!

Det här testet är redan pasé! Här hittar du vårt senaste test av träninglinnen för löpning.

Wyte SelinaWyte - Selina.jpg

Märke: Wyte

Modell: Selina

Rekommenderat pris: 229 kronor

Finns i färgerna: rött, blått och svart

Passform: Tack vare en bra längd på linnet åker det inte upp när du springer utan sitter där det ska hela rundan. Storleken är också mitt i prick.

Komfort: Väldigt mjukt och skönt linne utan sömmar eller liknande som skaver. Tyget är rätt tjockt och suger upp fukt bra, men känns lite varmt när du är ute och springer riktigt varma dagar. I övrigt full pott!

Design: Snygg enkel modell med bra längd. Axelbanden sitter tätt upptill och har samma modell som en klassisk sport-bh, vilket är bra om du inte vill att den ska synas. Testpanelen gillar verkligen den höga halsringningen, supersnyggt.

Sammanfattning: Som helhet är det här ett funktionellt och snyggt löparlinne för dig som gillar en stilren, klassisk modell utan konstigheter. Skönt, snyggt och enkelt att matcha med alla typer av underdelar. För stekheta sommardagar blir linnet något varmt, men för svala morgon- eller kvällsjoggar alternativt ett lugnare pass är det här en mjuk och skön kompis. Plus i kanten för den lite längre modellen.

Adidas Adizero TankAdidas - Adizero Tank.jpg

Märke: Adidas

Modell: Adizero Tank

Rekommenderat pris: 449 kronor

Finns i färgerna: vit

Passform: Passformen är relativt avslappnad, men har du timglasformad kropp med generös byst och smal midja så sitter den något tight över bröstet och sedan lite väl löst över magen.

Komfort: Tyget är maximalt ventilerande på baksidan och så tunt att det är lite genomskinligt. Också framsidan är ventilerande och håller dig torr när du springer, även en supervarm sommardag. Det är ett ultralätt linne som du inte känner att du har på dig när du springer eller cyklar.

Design: Modern design med mönstrad ovandel och helvit nederdel. Snyggt kors i ryggen som dock gör att sport-bh:n syns under, men det tycker många i testpanelen är snyggt!

Sammanfattning: Skönt med ett träningslinne med en mer diskret V-ringning som inte är så djup. Det gör att linnet aldrig riskerar att hamna fel, oavsett hur du rör dig. Designen gör linnet enkelt att matcha med allt och du känner dig faktiskt snabb i modellen! Det ultralätta, tunna tyget gör det perfekt för svettig sommarlöpning.

Nike Tailwind Tank GXNike - Tailwind Tank GX.jpg

Märke: Nike

Modell: Nike Tailwind Tank GX

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finns i färgerna: beigesvart och vit

Passform: Lös, generös passform med djupa ärmhål. Eftersom linnet går högt upp i halsen och är rätt långt känner du dig aldrig naken trots att sidorna lämnas relativt bara. Sitter helt rätt.

Komfort: Så skönt linne! En lös modell som är så härlig att vi ogärna tar av oss det här linnet. Du kan använda till nästan all slags träning och även som sportswearlinne. Tyget är mjukt och meshpartiet baktill gör det skönt ventilerande. 

Design: Verkligen snygg design som du känner dig både fin, snabb och stark i. En modell som är smickrande på de flesta och funkar för i princip all slags träning. Nike vet hur man kombinerar stil och funktion och här har de verkligen lyckats.

Sammanfattning: Förutom att det här är ett av de snyggaste linnena i testet är det också ett av de skönaste. Den lösa modellen gör Tailwind Tank till ett go to-val oavsett dagsform. Ibland vill man inte ha något som stramar eller visar för mycket, men kanske inte heller vill springa i en jättestor t-shirt. Då är det här ett perfekt val som dessutom är skönt ventilerande. Eftersom det är så generöst i modellen tycker delar av testpanelen att det blir lite mycket tyg under löprundan, men det är verkligen en smaksak. Linnet fladdrar inte omkring utan sitter där det ska. 

Craft Breakaway SingletCraft - Breakaway Singlet.jpg


Märke: Craft

Modell: Breakaway Singlet

Rekommenderat pris: 299 kronor

Finns i färgerna: svart, rosa, turkos och grön/turkos

Passform: Längden är helt perfekt för löpning. Det åker varken upp eller korvar sig när du är ute och springer. Det är precis så löst som vi vill ha ett löparlinne.

Komfort: Här har du en riktig skön överdel. Linnet smiter åt där det ska samtidigt som det är lite lösare nedtill. Öppningen i ryggen ger skön ventilation under svettiga pass. Riktigt skönt material!

Design: Det är ett basic löparlinne som är enkelt utan att för den skull bli trist. Ryggdetaljen är snygg men gör det något svårt att hitta en sport-bh som passar under, om du inte vill att den ska synas.

Sammanfattning: Det finns många plus med det här linnet, men det som gör Breakway Singlet till en ny favorit är utan tvekan komforten. Materialet gör att du inte alls känner dig svettig när du springer. Du känner dig torr även under hård konditionsträning. Det är lätt och mjukt mot kroppen, i en längd som är helt perfekt för löpning.

Röhnisch Dorit Run RacerbackRöhnisch - Dorit Run Racerback.jpg


Märke: Röhnisch

Modell: Dorit Run Racerback

Rekommenderat pris: 499 kronor

Finns i färgerna: vit

Passform: Det här linnet är tightare upptill och svänger ut nedtill, vilket gör det som mest passande för dig med mindre byst som är bredare runt magen. A-formen kanske inte passar alla men på flera kvinnor i testpanelen satt linnet som en smäck.

Komfort: Under löpning sitter linnet bra och bekvämt utan att "åka runt" eller glida upp. De skurna ärmhålen gör att det finns noll risk för hårda kanter som stör under rundan. Ventilationen är god och precis lagom för sommarlöpning.

Design: Linnet är så snyggt! Kul med ett löparlinne som är lite annorlunda när det kommer till både form och mönster. Vi gillar reflexdetaljerna både i det skurna sprundet i ryggen och loggan uppe vid halsen. Supersnyggt!

Sammanfattning: Som helhet är testpanelen riktigt nöjd med det här fina linnet som känns både kul och annorlunda. Materialet passar absolut för sommarlöpning och komforten är hög. Det sitter som det ska. Reflexdetaljerna är kanske lite överflödiga för den här säsongen, men ser åtminstone snygga ut! Extra plus för att linnet är gjort i återvinningsbart material.

Nike Breathe Tank ElastikaNike - Breathe Tank Elastika.jpg

Märke: Nike

Modell: Breathe Tank Elastika

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finns i färgerna: vit och svart

Passform: Storleken är lagom och linnet är precis så löst som ett löparlinne ska vara utan att det fladdrar för mycket tyg. Du med längre överkropp kan tycka att modellen blir något kort.

Komfort: Eftersom tyget är supertunt känns det knappt att du har något på dig. I vitt blir linnet nästan genomskinligt. Ett så luftigt tyg i en ganska öppen modell gör det underbart att springa varma sommardagar. Men om det inte är rätt varmt ute kommer du frysa. Perfekt för löpning inomhus på gymmet!

Design: Enkel look med ett par schyssta detaljer som ger det lilla extra. Fint “Just do it”-tryck på bröstet och axelband i annan färg som livar upp en i övrigt basic design. I princip alla sport-bh:ar både syns igenom tyget och skymtas i bak, vilket är värt att notera.

Sammanfattning: Klassisk Nike-slogan som, hur löjligt det än låter, faktiskt peppar en när man kastar en blick i hallspegeln. Det lätta tunna tyget gör det här linnet optimalt för svettiga pass i sommarvärmen men tyget är nästan i tunnaste laget. Huden syns igenom och du känner dig lite naken utan ett par högre tights. Komfortmässigt finns inget att klaga på förutom att axelbanden är pyttelite hårda, men det är inget som stör. Som löparlinne på sommarsemestern är det ett säkert val!

SHOPPA HÄR: Spana in alla våra träningslinnen

LÄS MER: Nya Ascis Gel-Kayano 25 – för dig som överpronerar 

LÄS MER: Våra bästa löparshorts!