Sneakers som trendar 2020 Image

Sneakers som trendar 2020

Det bästa med våren kan mycket väl vara att gatorna blir rena och torra nog för sneakers – men vilka sneakers ska du egentligen köpa? Här är 2020:s hetaste trender.

Tussilagoblommor i all ära, men det säkraste vårtecknet har ändå med mer än bara blommor att göra. Nya sneakers, till exempel, är ett sådant tecken enligt stylisten Annika Norman.

– Jag tror de flesta är sugna på nya skor efter en lång vinter då man bara haft varmfodrade boots och kängor. Då vill vi ju bara ha vår! Ett säkert vårtecken för mig är när de sopar bort allt grus från gatorna och du kan inviga dina nya sneakers. 

SHOPPA HÄR: Vårens trendiga sneakers

I vårt utbud hittar du allt från fodrade sneakers till sneakers för sommarhalvåret. Hur ska sneakers se ut för att få klassas som vårskor?

– Klassiska vårskor kännetecknas främst av ljusare färger. Vita sneakers är alltid snyggt när det börjar bli varmt ute, men många charmas av andra färger.

Sneakers 2020Både herr- och damtrenderna influeras av röda toner, här är Adidas VL Court 2.0

Sneakerstrenderna 2020 domineras av ljusa pastellfärger, material som mocka, maffiga sulor och färgglada detaljer a la retro-looken. I år är det dags att göra ett statement med dina sneakers. 

– En del kanske tycker att det är lite tråkigt med vita sneakers, kanske för att det är så vanligt och har varit det så länge. Idag vill alla ha sin egen stil och då är det ju relativt lätt att sticka ut med hjälp av ett par skor. De kan verkligen lyfta en look!

Chunky sneakers eller färgglada sneakers

En annan stark trend är så kallade chunky sneakers, det vill säga lite klumpigare skor som tar plats i din outfit och syns. Varför är det så inne?

– Chunky sneakers har blivit supertrendiga mycket på grund av att kända designers förespråkat det, och att andra märken och kedjor sedan hakat på. På sista tiden har det också varit mycket 90-talsinfluenser i modet överlag. Chunky sneakers var superhett på 90-talet!

Sneakers 2020Är du en av de som föredrar nedtonade sneakers före de senaste platåtrenderna? Ett par All star från Converse går aldrig ur tiden. 

Är du däremot en av de som inte gillar utstickande skor håller de vita klassikerna sig konstant inne. Tygskor och basket-inspirerade modeller har funnits i årtionden och speciellt de vita versionerna funkar lika bra år efter år, oavsett outfit.

– Jag vet egentligen inte vad det är som gör exempelvis Converse så tidlösa. Vissa skomodeller lyckas helt enkelt hålla sig kvar, år efter år! Jag tror att Converse passar många stilar och har därför blivit lite av en sneakers-ikon. De håller också ett förhållandevis bra pris och är ett säkert kort tack vare att den alltid är trendig. 

Hur matchar jag mina sneakers?

  1. Chunky sneakers – matchas bäst med en söt sommarklänning och eventuellt en jeansjacka.
  2. Färgglada sneakers – tighta skinnbyxor eller jeans ihop med en lätt oversizad t-shirt.
  3. Vita sneakers (bland annat Converse) – ljusa jeans i boyfriend- eller trekvartsmodell och en grå hoodie.

Annika norman stylistAnnika Norman jobbar till vardags som stylist. Här ser ni henne i ett par tidlöst vita sneakers

LÄS MER: Så håller du dina vita sneakers vita

SHOPPA HÄR: Alla våra sneakers