Så stylar du din crop top Image

Så stylar du din crop top

De kapade topparna har länge setts på både gymmet, stan och på fest. Men var kommer trenden ifrån och hur matchar jag den bäst? Better Bodies-grunnleggeren og produkteksperten Donna Brun har svaret!

Nei, en crop top er ikke enbart till för de som gärna visar magen. Och nej, det är inte bara till för en enskild kroppstyp. Better Bodies grundare Donna Bruns har jobbat med och skapat sportmode i flera år och hämtar dagligen inspiration från USA till märkets nya kollektioner. I et intervju med Sportamore slår hon död på fördomen om att crop tops bara är till för en viss typ av kroppsform och passar samtidigt på att tipsa om hur du kan maxa looken för att ligga i förkant med trenderna.

Hva definerer en crop top?

- En crop top er lengre enn en sportsbh men kortere enn en vanlig tröja. Den er vanligvis kapad någonstans kring midjan. Det kan være alt fra lengre sportsbh:ar til kapade hoodies, alt räknas, säger Donna Bruns som är grundare av Better Bodies.

Hvorfor er crop tops så populære?

- Crop tops har vært trendigt i flera omgångar, men det är alltid baserat på hur hög midja som är aktuellt. Når midjorna kryper uppåt följer topparna samma mönster. Om midjan er lav blir topparna lengre i modellerna.

Hvordan skal jeg style min crop top?

- Det er viktig å kjenne din kropp og vite hva du kjenner deg fin og sterk i. Crop tops er ikke bare til for de supervältränade kropparna. De kan styles for å passe alle kroppstyper. Nyckeln är att du ska ha ett par byxor eller tights som når upp till den smalaste delen av midjan. Matcha det med en crop top som slutar precis ovanför byxlinningen så du enbart visar en liten springa hud mellan plaggen. Den här looken får även din midja att se smalare ut och ger dig en timglasfigur.

Hvordan kan jeg styla min crop top om jeg ikke er bekväm med att visa magen?

- Du kan alltid ha et stramt linne under eller en lengre sportsbukse avhengig av hvor kort toppen din er. Det handler ikke om at du skal være naken uten snarare å markere vår naturliga midja. Et smart triks for å lage en timglasskonfigurasjon, men samtidig ikke kjenne seg avkledd, er å velge en løsere topp som du knyter i midjan, akkurat der tightsen eller byxorna med høy midja slutter.

Crop tops Better BodiesLa midjan på byxorna avgöra hur lång eller kort crop top du ska ha. Ju högre midja, desto kortare tröja!

Ni har korta hoodies som slutar ovanför bysten, hur ska jag styla dem?

- Stilen er hentet fra gamle attilar fra forr i tiden. Det er egentlig plagg som er tänkta att ha under dansuppvärmningen där du behöver värma armarna utan att ha för mycket plagg på själva kroppen. Återigen passar den bäst till ett par byxor eller tights med hög midja och ett tight linne eller längre sport-bh under. Den looken och lager på lager-funktionen ger dig en markerad midja och breda axlar.

Kan jeg träna i en crop top?

- Selvklart! Den her stilen er som gjord for både trening og til vardags!

Hvilket materiale bruker vi på crop tops?

- Det finnes mengder av marterial på crop tops. Det vanligste er at jeg sier at det er et sømløst materiale som er superbekvemt og følger kroppen på en behagelig måte, samt bomullsmaterialer.

Hvordan kommer trendene til å se ut?

- Som jeg kan se det er crop tops her for å stanna, så länge midjorna är så pass höga som de är idag. Höga midjor och kapade tröjor är som bröd och smör, ingen går utan den andra!

SHOPPA HÄR: Alle våre crop topper

LÄS MER: Säsongens nya sneakers från Kari Traa