Så ser årets goggles-trender ut Image

Så ser årets goggles-trender ut

Retro, enkelhet och individuell touch, så kan säsongens trender sammanfattas när det kommer till solskydd för ögonen för dig som åker alpint och snowboard!

Som med allt annat går det även trender i goggles. Efter att de ramlösa, rundade linserna i modell större varit populära är det den här säsongen dags att blicka bakåt och tänka retro. Det hetaste du kan bära i backen i år är ett par retroinspirerade skidglasögon i storlek mindre och med plattare linser. Men det betyder inte att du ska leta i källaren efter dina föräldrars skidglasögon, utan dina goggles ska enbart se retro ut men vara tillverkade med den senaste tekniken.

– En stor trend är att det ska vara enkelt att byta lins. Alla märken kommer med nya system hela tiden för att det ska vara så lätt som möjligt att byta linser, säger Rasmus Molund, sälj- och markandsföringsansvarig på Appertiff och Dragon. 

Men det är inte bara genom att byta linser för att anpassa sikten efter vädret som du kan ändra utseendet på dina goggles. En annan trend som kommer stort är möjligheten att kunna sätta sin personliga touch på sina skidglasögon genom att till exempel köpa till andra band till dem. 

– Svarta linser är fortfarande den trendigaste färgen som många väljer för att det ska se coolt ut. Från början var den kolsvarta linsen anpassad för glaciäråkning men nu har många märken tagit fram en ljusare svart lins som fungerar för åkning i norden. 

gogglesDawg goggle från Appertiff är en goggle som har alla trendrätt! 

Vid sidan av retrotrenden blomstrar en annan trend: att skippa goggles och åka med solglasögon i stället. 

– Ska du hoppa på den trenden ska du se till att välja ett par riktigt bra solglasögon, gärna ett par som stänger ute ljuset på sidorna. Om det är stark sol utomhus och du åker med vanliga solglasögon kan du få ont i huvudet efter ett tag eftersom solljuset studsar in på sidorna av solglasögonen. Annars är solglasögon praktiskt att ha om du ska tura upp på fjället eftersom de är så smidiga och inte immar igen, sedan kan du med fördel ha ett par goggles när du åker ned. 

LÄS MER: Därför kommer du vilja åka med Appertiffs nya goggles Bruce

LÄS MER: 3 skäl att köpa Dragons goggles NFX2

LÄS MER: Så väljer du rätt skidglasögon