Så rustar du barnens garderob inför skolstarten Image

Så rustar du barnens garderob inför skolstarten

Ryggsäckar, skor och idrottskläder – bloggaren och trebarnsmamman Engla Pettersson ger sina bästa tips på vad ditt barn kan tänkas behöva inför första dagen på läsåret. 

Även om värmeböljan gör det svårt att tro, är hösten på ingång och det är hög tid att se till att skolgarderoben är uppdaterad. Engla Pettersson driver idag den populära bloggen Engla's showroom och har tre barn i skolåldern, Jolie och tvillingarna Enzo och Romeo. Som trebarnsmamma vet hon precis hur du bäst rustar upp inför höstterminen och vilka guldkorn som är värda att lägga några extra kronor på. 

HÄR har vi samlat kläder, skor och accessoarer som ditt barn kan tänkas behöva inför skolstarten. 

– Först och främst, rensa och gå igenom vad som finns och passar och vad som ska rensas ut. Sedan skriver jag gärna listor på vad som behövs. Nu har jag så pass stora barn som ska börja i tvåan och femman, så de har sina egna stilar och klär sig inte i vad som helst och vill därför  vara med och handla. Bekväma och snygga byxor (pojkarna älskar Adidas) utgör basen tillsammans med enkla t-shirts och tröjor.

Vad tycker du om att dina barn är involverade i införskaffandet av nya skolkläder? 

– Eftersom jag själv älskar kläder och mode tycker jag bara det är roligt att de vill vara delaktiga. Enzo är mest intresserad och sedan kommer Romeo. Jolie är inte särskilt klädintresserad men är väldigt bestämd med vad hon vill ha på sig och hon älskar svart, vitt och lite grått. Utgår jag från det så brukar jag träffa rätt om jag shoppar när hon inte är med.

Vad får jag absolut inte missa att fixa inför skolstarten?

– Bra skor! Alla mina tre kids älskar sneakers och ingen gillar gummistövlar, tyvärr. Men utrustar dem ändå alltid med ett par. En bra ryggsäck är också viktigt samt en värmande jacka.

Engla bloggareEngla Pettersson, vars Instagram-konto du hittar HÄR, låter barnen Jolie, Enzo och Romeo vara med och bestämma hur skolgarderoben ska se ut – mjukisshorts och sneakers är två populära favoriter! 

Vilka plagg bör jag köpa i bättre kvalitet? 

– Ytterplagg och vinterskor är värt att satsa lite extra på. 

Har du några smarta knep på vad barnen ska ha på sig nu när det är så varmt ute? 

– Luftiga plagg! Jolie bor i shorts med vita blusar och toppar till. Enzo och Romeo har lösa shorts med olika enfärgade t-shirts, eller deras fotbolls-set.

Kan barngarderoben både vara trendig och praktisk? 

– Ja, jag tycker inte man behöver göra avkall på trender eller snygghet bara för att det ska vara funktionellt och bekvämt. Tvärtom! Bekvämlighet är A och O, samtidigt kollar vi bara efter sånt som jag och barnen tycker är snyggt. Är det då också bekvämt är vi i hamn.

LÄS MER: Hitta rätt badskor för barnen 

LÄS MER: Därför ska du köra UV-kläder till barnen