Så maxar du funktionella träningen med rätt träningsskor Image

Så maxar du funktionella träningen med rätt träningsskor

Gillar du att träna funktionellt, som hiit-träning, x-fit eller crosstraining? Då ska du kolla in vilka damskor som är bäst och snyggast just nu!

Att träna funktionellt kan innebära mycket, men i regel brukar man säga att det är en träningsform som du har nytta av i vardagen. Du lyfter, släpar, klättrar, bär, hoppar och gör andra saker som stärker muskler som du faktiskt använder – dessutom får du upp flåset rejält! För att få ut det mesta av din träning och för att minska risken för skador behöver du ett par skor som är avsedda för just den träningsformen. Här är de bästa träningsskorna för damer 2020.

SHOPPA NU: Alla våra träningsskor

metcon-5-dam.jpgNike Metcon är en klassiker, och den senaste varianten kom så sent som förra sommaren, Metcon 5Tack vare att den är både flexibel och stabil kan den användas till allt från tunga lyft, burpees, boxhopp, repklättring och allt som hör den funktionella träningen till. Finns i fem olika nyanser än så länge, bland annat grå/rosa och lila/svart.

free-metcon-2-dam.jpg En variant av Metcon 5 är den något mjukare Free Metcon 2 från Nike. Snygg, användbar och riktigt stadig för de där svettiga WOD:arna. Finns i flera färger, bland annat roströd och svart.

air-max-bella-dam.jpgNike Air Max Bella är som gjord för cirkelpass och tunga träningsformer. Den är tillverkad med ventilerande mesh och har bekväm stötdämpning för att bli så mångsidig som möjligt. Snart är den din nya bästa vän! Finns även i svart/lila och svart/vit.
 nano9 dam.jpgAlla som gillar funktionell träning, som CrossFit, har hört talas om Reebok Nano. Senast i raden är Nano 9.0, och den skon ger dig allt du kan tänkas behöva för att slå nya pb:n i både olympiska lyft och snabba WOD:ar. Finns i hela tolv (!) nyanser, bland annat rosa och svart/lila.

fitbounce trainer dam.jpgFitbounce Trainer från Adidas ger bekväm dämpning utan att tumma på stabiliteten. Precis det du vill ha ut av en sådan här typ av träningssko, med andra ord! Finns även i svart.

tribase reign dam.jpgTribase Reign från Under Armour är en stabil sko med tålig mesh och en specialdesignad gummiyttersula för maximalt grepp och stadga. Finns även i grått.

advanced trainette dam.jpgReeboks Advanced Trainette är en sko med stabilitet, lätt stötdämpning och ventilerande ovandel i mesh för dig som vill maxa cirkelpasset varje gång. Finns också i svart.

SHOPPA HÄR: Träningsskor & kläder

LÄS MER: Test: Träningsskydd