Så är det att träna med vadsleeves Image

Så är det att träna med vadsleeves

Benvärmare i kompressionsmaterial kan låta som en märklig produkt, men testpanelen är såld! Så här tyckte de om Newlines Compression Calf sleeve.

En vadsleeve är kanske inte det mest självklara plagget i träningsgarderoben. Men för tillfällen då du vill ha stöd eller värme utan att krångla på dig ett par kompressionsstrumpor är det både skönt och smidigt.

Vadsleeves är, precis som andra kompressionsplagg, till för att stabilisera musklerna och öka blodcirkulationen. En fördel med vadsleeves gentemot kompressionsstrumpor är att du generellt kan ha dem mycket längre eftersom det inte finns någon tådel som det kan gå hål på. Du kan förlänga shortssäsongen om du kombinerar löparshorts med vadsleeves som ger skön värme, eller bära dem under ett par långa tights. 

Många upplever också att de får bättre kompression med ett par vadsleeves och en friare känsla när de cyklar, vandrar eller springer. Kort sagt finns det många fördelar med vadsleeves! 

Scrolla ned för att se vad vår testpanel tyckte om att träna i Newlines Compression Calf sleeve.   

newline_compression_calf.jpg

Märke: Newline

Modell: Compression calf sleeve

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finns i färgerna: svart och vit

Testpanelen säger:

Det här är plagget du inte visste att du ville ha! Compression calf sleeve ger extra stöd när du är ute och springer, tränar eller cyklar samtidigt som du får tillräckligt med värme för att klara löpning i shorts en bra bit in på hösten. Men sleevesen är inte för varma för att bära nu under sommaren.

Storleksmässigt är de lagom om än något höga. Om du väljer mellan två storlekar kan du förmodligen klicka hem den mindre. De är lite trixiga att få på, men det får du nästan räkna med när det gäller alla kompressionsplagg.

– Väl på sitter de väldigt bra och ger ett behagligt stöd utan att det blir instängt. De är precis lagom varma, du känner dig inte svettig om benen trots träning i sommarvärme, säger en testare. 

Designen är stilren och enkel. Nej, det är inget sexigt plagg men de är så snygga som ett par benvärmare i kompressionsmaterial kan bli.

– Det märks att de håller en hög kvalitet. Det är inte ett plagg som slits sönder efter ett par rundor. Dessa kommer jag kunna springa i länge, säger en kille i testpanelen.

Sammanfattningsvis tycker testpanelen att det här är ett par smidiga, sköna och slitstarka sleeves som är ett måsteplagg för löparen, cykelpendlaren eller dig som vill förlänga shortssäsongen. Och även om de inte är gjorda för flygplansresor kan vi absolut tänka oss att de skulle funka som ett skönt stöd även då.

HÄR hittar du hela vårt utbud av vadsleeves.

LÄS MER: Därför behöver du kompressionsstrumpor 

LÄS MER: Sportamore-läsarnas bästa löpartips