Så blir du kroppsstolt Image

Så blir du kroppsstolt

Osäker på stranden i sommar? Det sitter bara i huvudet! Här är bästa knepen som får dig att må bättre i din egen kropp.

Sommarsäsongen är här och baddräktsnojan med den. Bloggarna Jessica och Angelica Lagergren, bakom populära Tvillingpodden, la upp varsin bild i på Instagram, med budskapet att de tänker dumpa sina komplex och ha en rolig sommar i stället för låta sig stoppas av kroppsnoja i år. De skiter i groparna i låren och kommer i stället att vara stolta över sina kroppar i sommar.

För två veckor sedan la du upp en baddräktsbild där du skrev Hakar på @angelicalagergren. Nu skiter vi i celluliterna och har en rolig sommar!” och taggade med bland annat #slutanojja. Men hur gör man då för att sluta noja och bli av med komplex!?

– Egentligen kanske det är lättare sagt än gjort att sluta noja. Men jag tror att allt sitter i huvudet och att du helt enkelt bara får bestämma dig för vad som är viktigt här i livet. Det tar otroligt mycket energi att gå runt och tänka på gropar i låren, valkar på magen eller ojämna bröst. Jag tror på att i stället fokusera på sådant som får en att må bra. Det kan vara att bada, titta på film, träna eller baka, säger Jessica Lagergren.

jessica lagergren Jessica Lagergrens följare älskade hennes öppenhjärtiga inlägg på Instagram.
 
Vad fick du för reaktioner på ditt inlägg?

– Jag fick bara positiva reaktioner och alla mina sociala kanaler överöstes med komplimanger och hejarop över initiativet. Tack vare bilderna på mig och Angelica så har fler hört av sig och skrivit att om vi kan ha baddräkt så kan de det också och de har tackat oss för att vi tog det här initiativet.

Hur har dina hjärnspöken beträffande din kropp satt käppar i hjulet för dig tidigare?

– De har verkligen satt stopp för att ha roligt. Jag har begränsat mitt liv på grund av vad jag tyckte och tänkte om mig själv och min kropp. En sommar när vi var tonåringar och var i Tylösand låg jag prick stilla på stranden varenda dag. Jag vägrade att gå i och bada på grund av rädslan att någon skulle se mig. Dessutom täckte jag alltid min kropp med ett linne och boxershorts i stället för att njuta av värmen och solen i en bikini.

Vad gör du i dag när du drabbas av negativa tankar om hur du ser ut?

– Jag försöker vända på de tankarna till något positivt, men jag arbetar med det hela tiden. Jag tror nämligen att man aldrig blir nöjd utan hela tiden letar nya fel. Jag vill vara en förebild för min dotter Elsa och prata om kroppen på ett positivt sätt. Att klanka ner på sig själv och sin egen kropp gör ingen gladare.

Vad har du för tips till andra som vill bli lite mer stolta över sina kroppar?

– Sträck på dig! Var stolt, och sluta jämföra dig med andra. Varje kropp är helt unik. Fokusera på vad din kropp kan åstadkomma i stället för på hur den ser ut. Sluta klanka ner på dig själv, du är inte värd det.

angelica lagergren"Vacker!! Inspirerande! Tack för att ni delar!" var en av alla reaktioner på Angelica Lagergrens Instagram.


LÄS MER: Sofia "PT-Fia" Sjöström: Så blir du bästis med dig själv inför strandsäsongen