Checklista inför skolstarten Image

Checklista inför skolstarten

Sommarlovet närmar sig sitt slut och skolstarten hägrar för de små. Här är listan på allt barnen behöver ha i garderoben, utöver sina vanliga kläder och skor, inför det nya läsåret. Skriv ut og bocka av.

Skal familiens minste barn begynne på skolen i høst? Uansett om det er for første gang eller ikke, er det klokt å se over hvordan skolegarderoben ser ut inför kommande skolår. Vi har laget en liste over hva ditt barn kan komme til å trenge, bare å skiva ut og bocka av!

Ryggsäck

Kjøp en ryggsekk som sitter komfortabelt og som er lagom stor for barnet. Gärna en med flera fack så att alla pennor och liknande inte skramlar runt i väskan.

Tofflor

Mange skoler bruker seg av innendørsskor for at det ikke skal bli så smutsigt i klassrummet. Har ditt barn mye vår i benen? Kjøp et par tofflor eller slip-ins med halkskydd under.

Gummistøvler

For regniga dagar. HÄR hittar du en guide till hur du väljer rätt gummistövlar till ditt barn.

Galonkläder

Jacka och byxor i galonmaterial är ett måste för barn som vill leka utomhus på rasterna även när det regnar.

Ullstrumpor

Det er fint å ha et par ullstrømper i gummistøvlene kalde dager. Ull värmer även om det blir blött.

Underställ

Ska barnen på utflykt utomhus är det skönt att ha ett värmande underställ. Välj ett underställ i ett material som leder bort fukt från kroppen.

Fleecetröja

En fleecetröja som både andas og leder bort fukt kommer bli en garderobsfavoritt i høst.

Skaljacka

Velg en skaljacka i et vind- og vanntett materiale som andas. Kontroller at huvan är avtagbar med knappar. En jacka försedd med reflexer är praktiskt och säkert när kvällarna blir mörkare. Prova ut jackan så att barnet får plats med till exempel en vindfleece under.

Skalbyxor

Kjøp et par skalbyxor som går opp ordentlig i midjan. Det er også bra om midjan er regulerbar avhengig av hvor tykke klær barnet har på overkroppen.

Mössa

En tunnare mössa i bomull är skönt när höstluften börjar nypa i kinderna. Komplettera gärna med en mössa i ett vindtätt material.

skolstartEn praktisk og fin ryggsekk gjør det roligere og lettere for barnet å holde koll på pennor, anteckningsblock og läroböcker.

Tjockare vantar

Perfekt for utendørslek på kalde dager. Titta gärna efter ett par tumvantar som är vattentäta och har extra högt skaft så att inte regn sipprar in.

Fingervantar

Värmer små fingrar som vill ha händerna fria för lek. Perfekta att ha under skalvantarna för extra värme. Ett tips er å kjøpe en flerpack fingervantar eftersom de tenderar att försvinna.

Varma vinterstövlar

Fötternas bästa vän. Varma vinterstövlar är oftast vattenavvisande och fodrade med fleece, perfekta för blött och kyligt väder och går att bära även när den första snön faller.

Reflekser

Se til at barnen syns när dagarna blir kortare och kvällarna blir mörkare.

SkolstartKanskje kommer ditt barn til å oppdage en ny favorittsport på gympaleksjonerna?

Gympapåse

Perfekt å ha til idrettsleksjonene. Kjøp en påse i et materiale som andas, så at ikke en fuktig håndduk forårsaker dårlig lukt i den.

T-skjorte

En spesifikk treningströja til idrotten er å föredra. Velg gjerne en i funksjonsmateriale som tørker raskt etter vask.

Gympashorts

Matcha såklart med et par shorts. Även här är det bra att välja plagg i funktionsmaterial.

Träningsoverall

En overall i fort av en jacka og langbyxor er perfekt når idrotten er lagd utendørs og temperaturen begynner dala. Velg vindtäta plagg sydda i ett tåligt material.

Utegympaskor

Utegympaskor er et egnet par siden barnet kommer til å gjøre alle mulige aktiviteter. Dämpning, komfort och fäste i form av en rejäl yttersula är att föredra.

Inneskor

Velg et par skor med bra grepp i sulan for innendørsidrott så minsker risikoen for at barnet halkar og slår seg. Men også her ligger komforten i fokus!

Vattenflaska

Ja, ditt barn kommer til å vilja ha med seg en vattenflaska till idrotten. Välj en i en klar färg som syns och glöm inte att märka den.

Badkläder

Se gärna till att ni har en uppsättning badkläder hemma, för när det vankas simundervisning på idrotten.

Tips! Märk barnens kläder och skor med märkpenna, i synnerhet om du har yngre barn.

SHOPPA HÄR: Alt barnet trenger inför skolstarten

LÄS MER: Guide: Alt inför förskolestarten