Säsongssäkra löpningen med nya Nike Shield Image

Säsongssäkra löpningen med nya Nike Shield

Några av Nikes mest populära löparskor har rustats för höstrusk och vinterslask. Håll fötterna torra och varma oavsett väder i nya Nike Shield.

Under sommaren längtar vi efter att snöra på oss löparskorna och nöta asfalt mil efter mil. På vintern - inte så mycket. Regnskurar, låga temperaturer och snöslaskiga gator väcker inte löplusten hos särskilt många. Det er helt enkelt litt motigare for mange å springa under det mørke og kalde vinterhalvåret. Men, den känslan vill Nike ändra på.

Nike Utility Pack er en löparkollektion som gjør det mindre jobbigt att springa på vintern. Med riktig utrustning kan du fortsette å njuta av utomhuslöpning oavsett väder! Funksjonalitet er i fokus men designteamet har lagt mye tid og energi på känslan. Det er produkter som føles like meningsfulla och funktionella som stilfulla. Nike Utility Pack gir deg selvförtroende i vinterlöpningen, så at du slipper stå over dine löppass bara för att vädret inte är med dig!

I Shield-serien inngår vintervennlige versjoner av flere populære sko fra Nike. Hos oss på Sportamore finner du Free Run 2018 Shield, Structure 22 Shield, Odyssey React Shield og Air Zoom Pegasus 35 Shield.

Nike Utility.pngPegasus 35 Shield er kittad med reflexer, vattenavvisande tyg och grymt grepp. Anbefalt pris er 1 295 kroner.

I stedet for det klassiske meshtyget har Nike valgt et tynt yttermateriale med DWR-belegg (Durable Water Repellent) for samtlige skor som gjør at vannet perler av i stedet for å trenge inn. På innsiden sitter en membran som gjør skon enda mer vannresistent og alle sømmer er tejpade. Materialet har en jevn overflate som gjør det uvanlig mykt og följsamt, nesten som softshell.

- Skorna har ett annat snörsystem som gör det lättare att knyta skorna medan du springer utan att ta av dig handskarna. Det finns också en liten hake på änden av snöret som du kan fästa längst fram på skon, säger Nils Spetz som är produktspecialist på Nike.

Letar du etter fenomenalt grepp ska du kolla in uppdaterade Pegasus och Structure. Begge modellene har fått et nytt mønster i yttersulan som gir ekstra bra grepp i vinterväder. Den nya sulan är ungefär som vinterdäck för löparskor.

- Den her sulan gör att du får mer gummi på vägen, vilket ger ett bättre grepp. Det er et lite klibbigare gummi med speciella skåror som trycker undan vattnet när du springer på blöta underlag.

Nike_Free ShieldFree Run 2018 Shield finnes for både damer og herrer. Rekommenderat pris är 1 195 kronor.

Yttersulan i Free har ikke uppdaterats, men den har samme vinteranpassade ovandel som övriga skor i Shield-kollektionen. I Oddyssey React har Nike ikke oppdatert mønsteret, men den har fått samme klibbiga gummiblanding som Pegasus og Structure.

- For att bibehålla känslan av Odyssey och Free, och ge samma löpupplevelse, kan vi inte använda mönstret vi använt i Pegasus och Structure i yttersulan, förklarar Nils Spetz.

Nettopp som at du behöver gummistövlar när det regnar kräver nordiskt vinterväder andra löparskor än de du använt sedan i våras. Det er klart at du kan fortsätta springa i dina luftiga löparskor i meshtyg, men dina fötter kommer inte vara glada. Med riktige produkter, burna på rätt sätt i rätt väder finns det inget som står emellan dig och din vinterlöpning!

Nike_shield_2018_newTrotsa vintervädret i Nikes nya Utility-kollektion!

3 fordeler med Nike Shield

#1 Håller dig torr

Skorna är vattenresistenta och ser till att vattnet pärlar av i stället för att tränga in, vilket håller fötterna både torra och varma.

#2 Ger grymt grepp

Springer du utendørs når det er minusgrader kommer det til å være stopp. Med ett par Shield på fötterna kan du känna dig trygg och säker även på isiga underlag.

#3 Du syns i mörkret

Dekorativa reflexdetaljer lyser opp i mörkret och gör dig synlig för mötande trafik. Både sikkert og snyggt!

LÄS MER: Klä dig rätt för promenader och löpning i kylan

LÄS MER: 10 varma löpartights