Så bra är nya fotbollsskon Adidas Predator Image

Så bra är nya fotbollsskon Adidas Predator

Adidas mest kända fotbollssko genom tiderna är tillbaka: Predator. Vi lät en testpanel med både män och kvinnor ta reda på hur bra nya Predator 18+ 360 Control egentligen är.

Snart drar utomhussäsongen igång och det är dags för nya fotbollsskor. Säsongens mest hajpade fotbollssko är nya Predator från Adidas. Den kommer i en mängd varianter, men vi lät vår testpanel prova Predator 18.1 FG, som passar dig som spelar på gräs. Det är egentligen en herrsko, men är minst lika populär bland damer, så därför har vi låtit både damer och herrar testa fotbollsskon.

Predator

Testpanelen med herrar säger: 

Det som utmärker den här skon mer än något annat är hur skön den är. Komforten får toppbetyg av den manliga testpanelen. 

– Väldigt skön passform som omsluter bra med det strumpliknande skaftet. Skon känns mjuk och följer foten extremt bra. Det är bekvämt att den strumpliknande konstruktionen följer med även i snörningen, eftersom du då får väldigt god stabilitet och stöd, även vid snabba riktningsförändringar, säger en av testarna.

En annan sak som alla påpekar i testpanelen är att skon är så snygg. Den enkla designen gick hem hos alla.

– Ruggigt snygg! Jag trodde inte jag skulle säga det här men det är en magisk sko som är värd varenda krona. Färgkombinationen svart och guld är världsklass! Det är bara att titta på vilka spelare som lirat med Predator tidigare, så behöver man inte säga så mycket mer, säger en annan av testarna och nämner Zinedine Zidane och David Beckham.

När du spelar i Predator får du bra känsla och bollkontroll och dobbarna ger mycket bra grepp både på natur- och konstgräs. 

– De ger bra grepp och fin kontakt med bollen och underlaget. Jag skulle säga att skon är väldigt mångsidig men passar kanske framförallt till en spelare som gillar att ha mycket boll, fördela bollen och styra spelet, som till exempel en mittfältare.

Testpanelen med damer säger: 

Det som tjejerna fick i speciellt uppdrag att hårdtesta gällande nya Predator var passformen. Eftersom det är en ”herrsko”, vill vi säkerställa om den också är ett bra köp för kvinnor eller inte. Och visst är skon en hit, alla i testpanelen tycker att de passar minst lika bra för kvinnor. 

– Skorna har en åtsittande passform, är ganska smala och formar sig väldigt bra efter fötterna, säger en av testarna och får medhåll:

– De sitter åt precis som de ska, så pass att de till och med är lite svåra att komma i. Men när du väl kommit i dem vill du inte ta av dem för det är riktigt grymma fotbollsskor, säger en annan testare. 

Ovandelen är gjord i så kallad ”Controlskin” och du får faktiskt bra bollkontroll med de här skorna.

– Som anfallare är det här en drömsko! Du får en extremt bra touch och har grym känsla för bollen med skorna. Det känns som att du är ett med bollen! Du kommer att skicka upp många spelare på läktaren för att köpa korv med denna sko, säger en annan testare.

I nya Predator får du bra fäste med dobbarna, och de fungerar lika bra på både naturgräs och konstgräsplaner. Strumpan effektiviserar kontakten mellan fot och sko, så att du får en känsla av att de smälter samman till en enhet. Dessutom gillar testpanelen designen med svart och guld, som får dig att glänsa på planen.

– Jag tycker helt klart att de här skorna är värda priset! Vill du ha en sko som får dig att känna dig lika snabb och teknisk som Marta och lika säker som Lisa Dahlkvist när hon satte straffarna under OS, då ska du absolut köra på dessa!

LÄS MER: Adidas Predator är tillbaka