Löparaccessoarerna du inte kan leva utan Image

Löparaccessoarerna du inte kan leva utan

Ta din löpning till nya nivåer med rätt typ av outfit och tillbehör! Så her kittar sig löparencoachen inför intervaller, långpass och mysjogg.

Redo for löpning? Spana in utrustningen som förgyller nästa löppass! Löparen Ida B Olsson kläder sig olika beroende på vilket typ av löppass hon ska köra, baserat på syftet med passet.

- Det er psykologiskt, men jag gillar att klä mig för syftet med löppasset. På så sätt kommer jag snabbt in i den känslan. När jag mysjoggar vill jag ha mjuka och sköna kläder medans jag gillar att dra på mig min coola, snabba uniform till tempopassen, säger löpcoachen Ida B Olsson, som även är livsstilsinfluenser, förespråkar rörelseglädje samt utbildad PT och yogalärare.

SHOPPA HÄR: Löparaccessoarer
Hvor finner du intervallpass?

- Jeg tycker att det är viktigt med lätta skor och att ha tighta kläder. Når du springer intervaller skal det gå fort, og du pendlar väldigt mycket med armarna. Derfor vil du ikke ha noe som fladdrar eller er i veien.

Hvilke løpartilganger har du når du springer intervaller?

- En pulsklocka så du kan mäta distanser och tid, beroende på om du kör distansintervaller eller tidsbaserade intervaller. En klocka är superbra att ha så du slipper fippla med mobilen. Jag använder alltid min Suunto 7, säger Ida B Olsson och fortsätter:

- Når det kommer til kompresjonspumper er det virkelig en smaksak. Jag har haft det ibland, men kör mestadels utan. Har du trötta underben eller problem med att det ofta samlas vätska i vaderna är det superbra att ha.

Glöm inte vätskevästen!

Hvordan klär du dig inför långpassen?

- Her tenker jeg väldigt mycket på hur vädret är och klär mig efter det med rätt typ av lager. Springer du lenge enn en og en halv time slutar du svettas, oavsett hur varmt det är, så då kan det vara bra att ha med en extra tröja. Mitt tips er å springa med en löparryggsäck eller vätskeryggsäck där du får plats med mobil, energi och ett extra plagg, förutom den tillhörande vätskan. Jag brukar fylla behållarna med vätskeersättning, säger Ida B Olson och fortsätter:

- Löparryggsäcken ska sitta riktigt tight, så se till att du inte köper en för stor storlek. Då kommer den bara vara otymplig.

Finns det något annat alternativ om jag inte vill springa med en väska?

- Absolutt, om du ikke trenger å ha med deg en ekstra væske eller energi kan du sette deg på en væskebälte. Det er veldig smidigt! Jag föredrar en väst eftersom jag inte gillar att ha något som sitter åt runt magen, men det är ett bra alternativ.

Ida B OlssonVil du vite mer om Ida B Olsson? Spana in hennes blogg där hon går under namnet Workout Is Passion, eller hennes Insta-konto.

Har du noen flere løpartillbehör under långpassen?

- Er det soligt tycker jag att det är skönt att springa med ett par löparglasögon, men om man får säga det, så tycker jag att det är väldigt fult. Du ser så snabb ut och mina barn retar mig alltid när jag har dem. Men de er så bra! De sitter på plats på näsan och skyddar mot solen så du inte behöver kisa, som du annars blir väldigt trött av. Det er også ett bra skydd mot insekter.

Ingen løsparkeps?

- Jag föredrar att springa med löparglasögon och sedan kyla huvudet med vatten om det är varmt. Men en löparkeps er såklart et bra alternativ for å beskytte mot solen, akkurat som det er bra å springa med mössa på vintern för att behålla värmen i kroppen. Dessuten er det så klart treningsklockan alltid med på langpassen også.

Behöver jag ha någon löparaccessoar när jag mysjoggar?

- Om du jogger fem kilometer trenger du ikke ha med deg noen væske siden den ikke har noen mening for kroppen. Du kan ha det for å fukta halsen, men kroppen hinner ikke tillgodose den vätskan. Mitt tips for rundor mellan 4-8 kilometer är att ha bra kläder efter väder.

SHOPPA HÄR: Alla våra löpartillbehör

LÄS MER: Hvorfor blir jeg ikke raskere av min löpning?