Resa med barn? Välj all inclusive! Image

Resa med barn? Velg all inclusive!

Hemligheten for en lyckad semester som småbarnsförälder är möjligheten till avslappning. Du kan kjøpe et supersemester med barn for å velge all inclusive.

Snart er den långa sommarledigheten här, då många väljer att åka utomlands. Et skönt semester där du inte behöver tänka på pengar och där barnen kan ha roligt är att åka på all inclusive. Det klingar lite dåligt för vissa, men faktum är att det kan vara en riktig drömsemester. Ungefär 20 procent av alla resor hos Ving är all inclusive och de som älskar reseformatet där frukost, lunch och middag ingår mest är småbarnsföräldrarna.

- Vi åker ofte på all inclusive siden det er komfortabelt. Som stressad småbarnsforälder är det skönt att ha strukturer som finns på all inclusive, med uppstyrda måltider till exempel, säger Martin Mellgren, pappa till Axel Mellgren, som är modell för barnmärket Pollop.

Martin Mellgren synes det er rart at mange all inclusive-hotell er tilpasset for barnefamilier, med mange bassenger og muligheter for familiene til å slappna av fordi hele strukturen er oppbygget rundt det.

- Som småbarnsforälder måste du ha ett extremt tålamod och sitter kanske på helspänn om ni går ut och käkar någonstans. På all inclusive-hotell er det vanligvis ikke så mange restauranter å velge på og på de som finnes kan du sitte hele familien og nyte sammen litt mer på barnens villkor. Där kan också barnen lasta in mycket mat på kort tid och sedan springa iväg och leka.

For å ta reda på om ett all inclusive-hotell är barnvänligt kan du kolla upp om de har någon klubb för barnen. Barneklubbbarna finnes ofte for forskjellige aldre og er fullspekket med roliga aktiviteter.

- Det er superbra, og mange hoteller har også mulighet til privat barnepass, selv om du får betale en slant ekstra for det. Barn tycker förstås att det är jättekul att det finns aktiviteter som är anpassade efter dem. Axel uppskattar också att han kan äta hur mycket glass som helst en vecka om året, haha.

LÄS MER: Alt du trenger å vite for å reise med barn

resa med småbarnPå all inclusive kan barnen äta glass och dricka läsk i stora lass utan att det gräver hål i plånboken, men ta reda på innan du bokar vad som ingår.

Tre underbara all inclusive-hotell for barnefamiljer

  1. Club Med Napitia, Italia
  2. Lopesan Villa del Conde, Gran Canaria
  3. Gloria Serenity Resort, Tyrkia

5 saker å pakke med på reisen!

solhattSolhatt med solbeskyttelse, Lindberg, ordinær pris 149 kr.

sandalerRoliga sandaler som är lätta att ta på och av, Disney, ordinarie pris 199 kr.

väskaVäska konstruerad som en panda, Pick & Pack, ordinær pris 329 kr.

solglasögonSolglass med 100 prosent UV-beskyttelse, Zunblock, ordinær pris 199 kr.

uv kläder pollopUV-kläder i två delar med solskyddsfaktor 50, Pollop, ordinarie pris 249 kr.

LÄSMER: Derfor er UV-klær så bra for barn

LÄS MER: Packa rätt inför solsemester med barnen