Regnjackorna för henne som är bäst i test Image

Regnjackorna för henne som är bäst i test

Etter regn kommer solsken, eller er det tvärt om? Hur som helst kan det vara bra att inhandla en regnjacka att tackla sommarregnet i. Vi har testat fyra av säsongens regnjackor för henne.

Till höstens kalla månader äger de flesta av oss redan något regntätt, men även under vår och sommardagar kan himlen plötsligt öppna sig. Da behöver du en tunnare regnjacka som håller dig torr. Testpanelet har testet fire ulike modeller. Her er resultatet.

Test av:Only, Train Raincoat

W_ONLY_Train_Raincoat_Otw_SE.png

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Finnes i färgerna: gul och rosa.

Størrelse: Liten i størrelse. Om du vet med deg at du foretrekker lengre ermer eller om du ligger mellom to storlekar kan du med fordel velge den større.

Passform:Jackan fra Only lämnar inget utrymme för att ha en extra tröja under eftersom den är smal i ärmarna, men i övrigt sitter den alldeles utmärkt.

Temperatur:Varken svalare eller varmere enn hva du kan förvänta dig av en regnjacka i det här materialet. Train Raincoat gjør det den skal helt uten omsvep.

Lengde: Testpanelen noterer at jakken er kortest i testet - både når det gjelder ermlängd och över ryggen.

Ventilationsförmåga: Riktigt bra regnjackor är väl inte direkt kända för att ha bra ventilation, men den här modellen står sig i konkurrensen med sina ventilationshål vid armhålorna. Det er alltid takksamt!

Vindtäthet: Om du ska ut i ett rejält oväder borde du kanske välja en annan modell. Onlys jacka har ingen dragkedja utan förlitar sig helt på knappar för att återsluta framtill. I övrigt är den tät, och tack vare den höga kragen anser testpanelen att den är mer än godkänd för lite vanligt busväder.

Komfort: Materialet er aningen mindre medgörligt i den här modellen än i testets andra jackor, vilket ger en lite stelare känsla. I övrigt finns inga anmärkningar att göra och om du gillar en nära passform är den här jackan gjuten för dig.

Design: Lysrosa er virkelig trendy akkurat nå! Train Raincoat er testets snyggaste, med stora synliga fickor som inte bara fyller en funktion utan även är en uppskattad detalj.

Sammanfattning: Tross at jackan saknar dragkedja och kanske inte riktigt tål att tas med ut i storm har den andra fördelar som väger upp. Onlys rosa guding er faktisk så snygg att ingen skulle höja på ögonbrynen om du dök upp med den när det är strålande sol. Den korta modellen och de stora, väl synliga fickorna är uppskattade inslag som gör att den passar perfekt till din vardagsoutfit - grymt för de dagar då du inte vet om det ska regna eller inte. Hvorfor chansa?

Test av:Wyte, Vendela

W_Wyte_Vendela_SE.png

Rekommenderat pris: 249 kronor.

Finns i färgerna: ljusblå, mörkblå och vit.

Størrelse:Jackan fra Wyte er stor i modellen og du som foretrekker en kroppsnära passform borde gå ned en storlek.

Passform: Väldigt rymlig, vilket medför att det finns gott om utrymme för extrakläder under, ifall att det skulle hända att sommarkvällarna blir svalare än väntat.

Temperatur: Ikke varmare än jackan från Only, mycket eftersom den är större och täcker mer av din kropp.

Lang: Om Onlys modell var testets minsting så er Wyte dens motsats. Både i ärmar och övrig längd räcker den längre än sina konkurrenter.

Ventilationsförmåga: Nettopp som föregående testjacka har Wytes version små lufthål vid armhålorna, vilket helt enkelt är ett uppskattat måste!

Vindtäthet: Inte ens en viskning kan ta sig in i den är jackan, som är hög i kragen, går att strama åt i ärmarna och har överlappande tygpartier vid dragkedjan. Den er helt ogenomtränglig!

Komfort: Om du liker større modeller er Vendela noe for deg. Du kan gå rundt med stramar eller hämmar rörelsefriheten och du kan ledigt svänga med armarna under promenaden, utan att oroa dig för skav.

Design: Wyte er det eneste merket i testet som har fått sin regnjacka en avtagbar luva samt en ekstra uppsättning fickor. Smart, men tross det er designen det som lämnar testpanelen aningen otillfredsställd. Når det gjelder enten farge eller detaljrikdom önskas lite mer.

Sammanfattning: I riktigt regnväder är Vendela det säkraste kortet. Gjennom å være ekstra tiltagen på längden kan du til og med lyckas med konstformen att sätta dig ned på blöta underlag utan att behöva byta byxor efteråt. Att luvan går att ta loss är en uppskattad detalj, liksom det extra paret fickor. Den bredare modellen passar perfekt till de allra svalaste sommarkvällarna då du helst har en kofta på dig under jackan. Modellens eneste minus er at designen hadde kunnat vara lite roligare, men å andra sidan är det inte för dess utseende som du köper den, utan för hur effektivt den håller dig torr.

Test av:Didrikssons, Avon Jacket

W_Didriksons_Avon_Jacket_SE.png

Rekommenderat pris: 399 kroner.

Finnes i farger: rosa, rød, gul og svart.

Størrelse: Passende størrelse. Her finnes ingen behov av å tenke etter - kjøp den størrelsen som du normalt bruker ha.

Passform: Nøytral passform som varken smiter åt eller upplevs för bylsig. Jackan har en noe kjolformad underdel som svinger ut fra kroppen som en klokkekjol. Perfekt for de med timglasformad figur.

Temperatur: Intet utover det vanlige, verken når det gjelder å bli for kald eller for varm. Avon jacket gör precis det som förväntas av den.

Lengde: Didrikssons modell er betydligt kortare än modellen från Wyte, men betydligt längre än den från Only. Den gyllene middelveien kanskje?

Ventilasjonsförmåga: Avon-jakken har ventilasjonsfickor på ryggen som du kan komme til å bli takksam for i de vår- og sommarregn som ibland kan upplevas som kvava.

Vindtäthet: När det gäller vindtäthet så får jackan något sämre betyg än till exempel Wytes modell, mycket på grund av en låg halslinning utan krage. Under kvalmiga regndagar kan det bli en uppskattad detalj, men om vinden tilltar finns en viss risk för att den letar sig in vid halsen.

Design: Det er inget fel med att våga stick ut lite och Avon jacket kommer i tre olika färgglada utföranden! Til tross for at den låga kragen riskerar att bli opraktisk är den också en snygg touch som testpanelen gillar.

Sammanfattning: Jackan från Didriksson gör exakt det som testpanelen förväntar sig och önskar av en regnjacka, utan att överraska när det gäller storlek, ventilationsförmåga eller värme. Når det derimot kommer til designen finnes desto mer å bli overrasket av. Både i farge og form skiller den seg fra testets andre, ødmjuka modeller og hva kan du mer tänkas vilja ha en regnig dag än något färgglatt att pigga upp med? Testpanelen vill också dela ut ett extra plus för att yttermaterialet dessutom är fritt från miljöfarligt PFC!

Test av:Whistler, Penhurst Jacket

W_Whistler_Penhurst_Jacket_SE.png

Rekommenderat pris: 399 kroner.

Finnes i färgerna: ljusrosa, mörkrosa, blå, grå och gul.

Størrelse: Passende størrelse.

Passform: Noe tight passform, framförallt längst ned. Om du har breda höfter borde du kanske välja en annan modell eller gå upp en storlek.

Temperatur:Whistlers jacka er ganska sval tack vare en kort modell, men också genom extra ventilationsfickor baktill.

Lengde:Jackan når over rumpan, men er ikke jättelång. Du bør ikke prøve deg på å sitte ned på bløtt underlag. Til forskjell fra Wytes modell kommer Whistlers jacka ikke til å kunne redde deg da!

Ventilationsförmåga: Stora ventilationsfickor på övre delen av ryggen släpper i luft, utan att jackan upplevs som dragig. Testpanelen noterer at inget mer finns att önska på den fronten!

Vindtäthet: Jackan försluts med både dragkedja och ett överlappande parti med knappar som effektivt hindrar luft från att sippra in. Kragen er også noe høyere enn hva den er på både Didrikssons og Onlys modeller.

Komfort:Superskön! Materialet er testets mykeste og mest följsamma. Det finnes ingen obekväma sømmer og passformen er tilstrekkelig ledig ved armhĂĽlene for at du skal fĂĽ fri bevegelsesførmĂĽl.

Design: Jackan fra Whistler kommer i flere forskjellige farger som alle gir et mykt og lugnande intryck. Testpanelen vill också dela ut ett extra plus för luvan som har en inbyggd skärm för att skydda ansiktet mot regnet. Mycket uppskattat!

Sammanfattning: Tross mange bra egenskaper er det absolutt best med jackan at den er så myk og följsam. Materialet er klart mer medgörligt än konkurrenternas och det gör nästan inget att den sitter kroppsnära kring höfterna - det finns inget som skaver eller gör ont. Når det gjelder designen så er Whistler jacka betydligt mer modern än till exempel Only och Didriksons modeller. Trots det är den ljusa, mjuka färgen väldigt tilltalande. Också värt att uppmärksamma är att jackan är helt fri från ftalater.

LÄS MER: Svar på dine spørsmål om flourkarbon

SHOPPA HÄR: Regnjackor for henne

SHOPPA HÄR: Regnkläder för hela familjen