Paula Rosas om att lyfta tungt: "Struntar i om jag blir ett muskelpaket" Image

Paula Rosas om att lyfta tungt: "Struntar i om jag blir ett muskelpaket"

Från att inte vilja ha några muskler på armarna till att förespråka en stark kropp. Så fick mammarollen Paula Rosas att vilja lyfta tungt på gymmet. 

Hon är superbloggerskan med flera järn i elden och en ständig to do-list. Hon är också ett välkänt ansikte på stans träningslokaler. Paula Rosas lägger idag en stor del av sin lediga tid på att lyfta tungt och träna upp flåset i gymmet, men så har det inte alltid varit.

– Jag har ingen bakgrund alls av träning. Jag har lärt mig träning i vuxen ålder och intresset har fått växa fram, säger Paula när vi träffar henne under inspelningen av Sportamores reklamkampanj. 

Förutom att träna med sin man Hugo Rosas och sin PT så tränar hon också med en liten grupp tjejer som pushar varandra att nå nya mål i träningen. Nyligen satte hon sitt personbästa på 130 kilo i marklyft. Nu är siktet inställt på att lägga till ytterligare två kilo på stången. 

– Mitt mål är ju hela tiden att bli starkare och kunna lasta på mer vikt. Det är det konstanta målet i alla tyngdlyftningsövningar, säger hon och fortsätter:

 – Men 132 i marklyft går inte! I början gick det snabbt och jag kunde öka vikterna kontinuerligt för att nå mina mål. Nu har ökningen stannat av och det krävs lite mer jobb och tar längre tid att nå dit. 

Vad driver dig att vilja lasta på mer?

– Jag tycker att det är goals att vara stark. Jag tycker det är coolt när tjejer lyfter tungt. Vi har levt i en tid av skinny girls och spinning typ. Att bara äta sallad och groddar. Jag tycker det är skönt att vara del av något annat. Det är girl power, säger hon och fortsätter: 

– Jag hade en jättetuff period i min ungdom när jag präglades av dumma tankar om mig själv. Att jag inte dög, inte var fin och inte skulle accepteras om jag inte var smal. Jag hade en jättetokig relation till kost och träning. Det spökar ibland, men nu vill jag i vuxen ålder stå på den rätta sidan om det och påverka mina barn.

Hur känner du dig idag?

– Det är bra som fan! Alltså det är det som är så coolt. Jag kommer ihåg när jag skulle börja träna och sa till Hugo att jag inte ville ha synliga muskler på armarna. Jag ville inte pressa och inte göra biceps. Det där var ingenting för mig. Idag så har jag fullt med muskler på nästan hela min rygg. Det är intressant hur man utvecklas och ändrar mål, säger hon och fortsätter: 

– Jag skulle aldrig ge upp träningen för det ger mig så mycket glädje. Det här med att jag sover så bra, mår så bra. Jag struntar fullständigt i om jag blir ett muskelpaket. 

Hade du sagt det för ett år sen? 

– Nej, men då hade jag inte ens en biceps. Jag ville inte träna armarna med hantlar eftersom jag inte ville ha några synliga muskler på armarna, de skulle vara raka. 

Sporta stilenLäs mer om hur Paula tränar på hennes blogg eller på hennes instagram @paulas_me

Även om träningen är något socialt för dig, händer det att du går du till gymmet själv också?

– Jag skulle aldrig gå och lyfta tungt på gymmet själv. Alltså nej, det händer inte. 

Varför inte?

– Det är så omotiverande och läskigt. Tänk om jag tappar skiten på mig? Tänk om jag svimmar? Jag är inte så pass trygg än för att göra det. Jag är ju så färsk inom träningen. Det händer aldrig att jag går och köttar det tyngsta jag kan själv. När jag tränar ensam håller jag mig till mina promenader, det är säkrare så. Jag kan inte ramla av stigen och jag vet vart jag ska gå.  

Vad tycker du om kläderna du har på dig?

– Jag vill gärna blomma ut och gå bananas i mina träningskläder, så för mig passade de här färgerna perfekt. Sen är det superviktigt hur tightsen sitter och de här sitter bra och åker inte ned. Eftersom de verkligen sitter åt i midjan så hjälper det mig att hitta bålstabiliteten när jag tränar. Jag blev även positivt överraskad av hur fint de här skorna sitter på foten! 

LÄS MER: Linn Asplund: Hockeyn är långt ifrån jämställd

SHOPPA HÄR: Din nästa träningsfavorit