Nytt skomärke för barnen: Pax Image

Nytt skomärke för barnen: Pax

Favoritskomärket för de små anländer nu till Sportamore. Pax barnskor är lekfulla och funktionella med en bra hållbarhet som följer med barnen på alla deras äventyr. 

Pax är märket som gjort söta, små skor till de familjens minstingar i över 80 år. Vare sig ditt barn är på förskolan, gymnastiken, busar ute på skolgården eller är ute och cyklar med sina kompisar så tål Pax skor att hänga med utan att så lätt låta sig förstöras. Pax fokus ligger på att göra skor som överensstämmer med barns verklighet och hur de leker och rör sig.  

– Allt startade i Örebro 1929 när de första skorna togs fram med en vision om högkvalitativa, fotriktiga skor för barn. När vi tar fram Pax barnskor utgår vi ifrån barnens önskemål och lägger därefter till vårt yrkeskunnande i form av passform, material och hållbarhet, säger Peter Kock på Pax. 

Rolig fakta är att Pax, tack vare sitt goda rykte för den höga kvalitén, blev kunglig hovleverantör 1947 till barnen i kungahuset. Traditionen håller fortfarande i sig och vi ser att kungafamiljen fortsätter att använda Pax skor. 

Pax inspireras av resor, dagar på stan, via trendanalyser och seminarier men främst också av barnen. En design med glimten i ögat och roliga detaljer gör skorna till en favorit hos sina små bärare. Med så lätta sulor som möjligt har skorna samtidigt ett bra grepp som isolerar kyla från underlaget. 

– Inget blir så tydligt som när en tå skrubbas, en sko aldrig knyts eller en bakkappa trampas ned, då kavlar vi upp ärmarna och sätter igång. Genom samtal med barn lär vi oss om deras verklighet och önskemål, vi pratar mycket om funktion, komfort och utseende och söker ständig utveckling i vårt arbete framåt. 

Pax barnskoPax följer med barnen under hela dagen med skön komfort och lekfull design. Här är modellen Run Water Repellent, rekommenderat pris 499 kronor. Finns även i blått och svart

SHOPPA HÄR: Alla våra skor för barn

LÄS MER: Hitta rätt regnställ för barnen

LÄS MER: Gummistövlarna för barn som är bäst i test