Nya Craft Studio Collection är här! Image

Nya Craft Studio Collection är här!

Säsongens Studio Collection från Craft är en självförtroendeboost till alla kvinnor som vill träna. Här berättar designchefen Paul Laing allt du vill veta om nya power-kollektionen från Craft.

Självförtroende och power står i fokus i nya Studio Collection från Craft. Plaggen rör sig i gränslandet mellan träningskläder och sportmode och är något av ett hjärteprojekt för märket.

– Idén bakom Studio är framför allt att göra en kollektion specifikt för kvinnor. Vi gör ju både herr- och damkläder, men historiskt har vi setts som mer av ett herrmärke, säger Paul Laing som är designchef på Craft och fortsätter:

– Det är en väldigt samtida kollektion med enbart den kvinnliga konsumenten i åtanke. Vi har fått förfrågningar om att göra en manlig Studio-kollektion, men vi vill göra det här som ett statement för den kvinnliga konsumenten. Vi vill att hon ska känna sig speciell.

Kan du berätta om inspirationen bakom säsongens Studio Collection?

– Vi har inspirerats av ordet “power”. Det ordet kan ibland misstolkas, att folk tänker på aggressivitet, men för mig handlar det om självförtroende. Det här är en kollektion om två olika typer av power; dels att göra ett statement genom det du har på dig. Det ser du i färgen vi har valt, en stark blå nyans. Det motsatta är självförtroendet i att vara diskret, därför har vi valt olika nyanser av vitt och nude som en kontrast. Du behöver inte ta mycket plats eller vara aggressiv för att visa power.

Craft_SS19_Studio_0024_1907014-712000_1906470-373712.jpgNRGY Singlet och Lux Tights från nya Studio Collection. Rekommenderat pris 299 respektive 499 kronor. 

Materialen är funktionella med fukttransporterande egenskaper, gjorda för tuff träning, men med ett tydligt trendfokus. Det är kläder att synas i lika mycket som att svettas i.

En spännande nyhet är Crafts italienska warp-stickning som du hittar i både toppar och tights. Designteamet tillbringade över ett år med att utveckla tekniken.

– Det är seamless 2.0 med endast en söm. När det gäller komfort och funktionalitet är det bland det mest bekväma du kan ha på dig.

Kollektionen är fotad på både modeller och riktiga atleter, till exempel friidrottaren Angelica Bengtsson. Det är viktigt för Craft som märke, förklarar Paul Laing. Det handlar om att visa plaggen så som de är tänkta att användas. Men också att skapa en vi-känsla med atleterna, så att du som tränar i ett Craft-plagg kan känna en samhörighet med personen i kampanjen.

– Media kan ibland porträttera atleter som supermänniskor. Men de är vanliga personer med vanliga bakgrunder som bara har utmanat sig själva mot alla odds. Atleterna som vi har valt att samarbeta med har väldigt vanliga stories. Det är därför Angelica Bengtsson passar så bra. Hon representerar alla, oavsett om du är en professionell idrottare eller inte.

Vem är kvinnan som ska träna i den här kollektionen?

– Vi försöker vara inkluderande i det här konceptet och håller oss borta från att rikta oss till en enda specifik kvinna. I den här kollektionen finns det verkligen något för alla, även om vissa silhuetter är ganska avslöjande och vågade, säger Paul Laing och fortsätter:

– Men vi har en självsäker kvinna i åtanke. Det är kvinnan vi designat för.

Studio by CraftCraft fotar gärna sina plagg på både modeller och idrottare. Här syns friidrottarna Angelica Bengtsson och Madeleine Nilsson i nya Studio-kollektionen. 

SHOPPA HÄR: Vårt utbud från Craft

LÄS MER: Crafts löparsko är perfekt för dig som älskar att springa milen

LÄS MER: Stort test! Träningstights med höga midja