Nya Reebok Nano 9.0 – Den enda träningssko du behöver Image

Nya Reebok Nano 9.0 – Den enda träningssko du behöver

Åren har inte gjort träningsskon Nano sämre! Här är den nionde upplagan av Reeboks populära och mångsidiga CrossFit-sko.

Reeboks träningssko Nano har åldrats som fint vin och är fortfarande en av marknadens populäraste modeller. Nu har den trillat in hos Sportamore i en nionde, uppdaterad version som gör sig perfekt för bland annat tunga lyft, repklättring och korta sprinter. Så här tycker testpanelen om dam- respektive herrskon.

Nano 9.0, Reebok (DAM)

Nano 9 dam

Storlek & passform: Både herr och dampanelen konstaterar snabbt att Nano är lite stora i storlekarna, både i jämförelse med de tidigare upplagorna av samma sko, men också jämfört med det övriga sortimentet från andra märken. Dessutom är Nano 9.0 extremt bred i framfoten.

Grepp: Det är precis så här du vill att det ska kännas när gör burpees och andra högintensiva övningar i boxen. Nano får full poäng av dampanelen för sitt fäste!

Komfort: Liksom tidigare versioner av skon är även Nano 9.0 superskön, men det sticker lite i ögat att passformen i framfoten är så bred. Om du har smala fötter finns viss risk för att du kan komma att halka omkring.

Flexibilitet: Vid till exempel burpees är det A och Oatt du har en träningssko som samarbetar. Sulan i Nano 9.0 är visserligen hård i till exempel hålfoten, men vid tåspetsen går den att böja så du slipper känna dig onödigt stel. 

Stabilitet: Hälkappan på Nano 9.0 är både hög och extremt stabil. Det möjliggör för tunga lyft, där du vill kunna lita på att materialet inte får dina fotleder att wobbla under tyngden. Liksom tidigare modeller är sulan på Nano 9.0 även väl tilltagen i bredden, från häl till tå. Det är med andra ord inga problem att utföra utfallssteg stabilt och kontrollerat. 

Stötdämpning: Det som gör CrossFit till en så utmanande sport i skapandet av rätt utrustning är att du både ska kunna lyfta tungt, springa korta distanser och hoppa upp på lådor. Därför är stötdämpningen minst lika viktig som stabiliteten, men Nano 9.0 står sig bra här också.

Sammanfattning: Nano 9.0 är verkligen som gjord för CrossFit – både bokstavligt talat och i praktiken. Den breda, flexibla sulan är det stora utropstecknet. Det borde knappast vara möjligt att skapa en så här mångsidig träningssko. Vid hålfoten är yttersulan extra hög och räfflad, så att du ska kunna få bra grepp när du klättrar i rep. Greppet som helhet är som alltid en av höjdpunkterna hos Nano-familjen, även om en i dampanelen även anser så här:

– Förutom att skon ärligt talat är FANTASTISKT skön, är den faktiskt riktigt snygg också. Nano 9.0 är verkligen en fullpoängare! Jag älskar den!

 

Nano 9.0, Reebok (HERR)

Nano 9 herr sv

Storlek & passform: Även herrpanelen menar att Nano 9.0 är stor i storlek, och det är möjligt att den extra breda passformen  är boven i dramat. Testa därför att gå ned en storlek eller beställ hem flera par om du är osäker. De som inte passar går alltid att skicka tillbaka.

Grepp: Precis som damerna är herrarna i panelen i stort sett helt lyriska över skons fäste. Bli inte orolig om du hör ett klistrande ljud för vart steg du tar, som om du klivit i något kletigt – det är bara greppet som gör vad det ska.

Komfort: Materialet i skons mellansula är mjukt och väldigt väldämpat, trots att yttersulan är av det hårdare slaget. Det gör det här till en superskön träningssko redan från första pass. Det krävs ingen obehaglig invänjningsperiod för att värma upp skon, så som det ibland kan göra i andra modeller.

Flexibilitet: För att vara en så pass stabil sko som Nano 9.0 är anser herrpanelen att den verkligen överraskar när det gäller flexibiliteten. Det är behövligt i alla övningar där du vill känna dig smidig.

Stabilitet: Om du letar efter en mångsidig träningssko som går att lyfta i, men samtidigt inte vill kompromissa med flexibiliteten är det här rätt val. Herrpanelen ger Nano 9.0 full poäng för hur stadigt du står i den.

Stötdämpning: Även herrpanelen är förvånansvärt charmade av stötdämpningen i skon, men de vill ändå lyfta ett litet varningsfinger. Det är mer materialet inuti skon än själva sulan som dämpar och det kan vara värt att ta en funderare över vad som händer efter några månaders bruk, när innermaterialet gång på gång pressats samman.

Sammanfattning: Det spelar ingen roll om du är gammal i gamet och har testat många andra CrossFit-skor före den här, du kommer inte att bli besviken. Nano 9.0 möter alla höga krav! Det främsta med skon är förstås dess sula som på ett nästan omöjligt vis ger bra fäste, dämpning, flexibilitet och stabilitet på samma gång. Herrpanelen inte riktigt lika lyriska som damerna är, mycket på grund av hur knepigt det är att få till rätt storlek och att bredden inte passar alla fötter. I rätt storlek och en passform som sitter klockrent har de däremot inget annat än lovord att ge:  

– Nano 9.0 gör det som jag alltid tänker att en Nano ska göra. De här kommer användas varje gång det är träning med flera olika moment!

 

LÄS MER: CrossFit-ordlista: Lär dig prataCrossFit.

SHOPPA HÄR: Alla färger av Nano 9.0 för damer och för herrar

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud avträningsskor