Nu gör Blacc en mammakollektion! Image

Nå gjør Blacc en mammakolleksjon!

Grattis alle blivande mammor! Nu finns Mama by Blacc, prisvärda träningskläder för dig som är gravid.

Blacc har nettopp lansert sin første mammakolleksjon, Mama by Blacc. Det er de mest populære produktene fra Blacc som er omgjorda til mammakläder. Kolleksjonen inneholder to ulike modeller på tights, half zip-trøye, t-skjorte og linne.

- Kolleksjonen vänder sig till kvinnan som vill kunna fortsätta vara aktiv trots att hon är gravid. Tanken med Mama by Blacc er at du som blivande mamma ska kunna träna i trendiga och snygga plagg till en bra prispunkt, säger Lovisa Greisz, produktsjef på Blacc.

Om du kjøper vanlige tights som ikke er tilpasset for graviditet, men i en større størrelse enn du pleier å ha hamnar sömmen i midjan alltid mitt over magen, vilket inte är bekvämt.

Det som utmärker mammakläderna är att plaggen har mjuka sömmar och att du får plats med gravidmagen. På tightsen är sömmen framtill lågt skuren, så att den hamnar under magen. Sedan har tightsen en jättehög linning som du drar över magen så att tightsen sitter på plats samtidigt som de är mjuka och rörliga.

- Kolleksjonen finnes i størrelse XS til XL og du kan da velge din vanlige størrelse. Tightsen passer til alle typer trening og du kan ha dem fra det at du er nygravid, for da kan du vika ned kanten på byxorna, tipsar Lovisa Greisz.

blacc momPsst! Hold koll på Sportamores Instagram for en kul tävling i samband med Mama by Blacc.

Samme sak gjelder toppene i kolleksjonen. Sömmen på linnet hamnar över magen och t-shirten är rynkad på sidan så att det finns gott om tyg som kan täcka magen. Mama by Blacc har samme trykk som på resterande kollektionen, så du kan matcha mammakläderna med det övriga sortimentet.

- Vi bestämde oss för att göra en mammakollektion eftersom vi märkte att det fanns en efterfrågan hos våra kunder. Vi gjør treningskläder till ett lite lägre pris, vilket passar bra eftersom det inte är rimligt att lägga 1 000 kronor för ett par tights du bara använder i några månader. Vår ambisjon er å gjøre treningskläder för gravida tillgängliga för flera.

Et plagg som er värt att spana in lite extra i kollektionen är den långärmade tröjan.

- Den er superskön att ha när du värmer upp eller är ute och powerwalkar under hösten, om du har lite svårt att stänga jackan. Den funkar lika bra under avslappningen på yogan eller som overdragströja på väg till och från gymmet.

I forbindelse med kolleksjonslanseringen innleder Blacc også et samarbeid med appen StrongMom. Om du handler klær fra Mama by Blacc får du tilgang til appen gratis fram til den siste september.

- Appen er et kjempebra verktøy for deg som vil ha inspirasjon til hvordan du kan fortsette å trene når du blir gravid.

Blacc MomI forbindelse med at mammakolleksjonen slipper innleder Blacc et samarbeid med StrongMom.

SHOPPA HÄR: Hela kollektionen från Mama by Blacc

LÄS MER: Vi testar yogakollektionen från Blacc