“Modellvärlden är en av de mest kroppsfixerade branscherna” Image

"Modellvärlden är en av de mest kroppsfixerade branscherna"

Top Model-vinnaren Ronja Manfredsson lyckas ha en sund inställning till hälsa och kost, trots att hon jobbar som modell. Så her äter och tränar hon en vanlig vecka.

Ronja Manfredsson, 19 år fra idyllen Gräsö mellom Norrtälje og Gävle, vant skandinaviska Top Model 2016 (Curvy Edition). Trots att hon nu jobbar heltid som modell, både hemma i Sverige och utomlands, hinner hon träna.

Hur tränar du en vanlig vecka?

- Jag lyssnar på min kropp och anpassar min träning efter det. En bra vecka kan jag träna fyra till sex gånger, men en mindre bra vecka kanske det bara blir en eller två gånger i veckan, säger Ronja Manfredsson.

Hva har du for mål med treningen?

- Just nu är mitt träningsmål att få upp konditionen och utveckla mina tekniker i många av de övningar jag kör hemma och på gymmet.

Hva er dine tre favorittøvelser på treningssenteret?

- Knebøy, altså benbøy med vekt. Det er en tung øvelse der en stor del av kroppens muskler får jobbe. Gillas! Jag gillar också sittande kabelrodd och utfallssteg.

Hva gjør du for å øke treningslysten din?

- Tappar jeg motivasjonen så kan det hjelpe å trene sammen med en kompis. Ett annat enkelt knep är att ha full volym i hörlurarna med mina absoluta favoritlåtar samtidigt som jag säger "You can do it!" till mig själv.

Haha, hva lytter du på da?

- Låten Sail av Awolnation er en av de beste!

Ronja manfredssonVill du följa fina Ronja Manfredsson hittar du henne både på Instagram och på hennes blogg.

Har du noen knep for å ikke drabbas av komplex och kroppshets, du lyckas ju vara sund trots att du jobbar som modell?

- Absolut, modellvärlden är en av de mest kroppsfixerade branscherna och det är tufft. Men jeg tror at man må lære seg å älska sig själv och inse att var och en av oss är unika på vårt sätt. Det finnes inget rätt eller fel i hur en person ska vara eller se ut. Så sluta jämföra dig själv med andra människor och håll huvudet högt. Låt ingen kliva på dig.

Hvordan pleier du å spise?

- Jeg spiser alt, haha! Jeg spiser mat og spiser alltid frokost, lunsj og middag. Dessuten brukar jag se till att jag får i mig ett mellanmål som frukt, macka eller yoghurt.

Hva er din favorittsnack?

- En proteinbar fra Gainomax med smak av toffee.

Hvordan liker du deg selv etter et tøft treningspass?

- Jeg elsker meg selv med noe godt, som en herlig smoothie.

Ronja manfredsson
Alle bilder på Ronja Manfredsson i artikkelen er tagget av Vicky Drachmann/vickydrachmann.com.

LÄS MER: Blacc-modellen: Jeg trener 8 ganger i uken