Minitest: Så bra är Adidas löparsko Pulseboost HD Image

Minitest: Så bra er Adidas' Pulseboost HD-løsning

Hypen rundt den store løparnyheten fra Adidas har lenge vært stor. Med sin nya sula utlovas Pulseboost HD vara näst intill helt unik i sin genre, men hur bra är den egentligen? Så her tycker våra produkttestare.

Den beryktede Boost-familien fra Adidas er kjent for å være en av de mest populære produktene som finnes på markedet. Vi har låtit Pulseboost HD gå en runde med Sportamores tøffe testpanel. Så her tycker de om dam- respektive herrmodellen.

Pulseboost dam & herr sv

Adidas, Pulseboost HD (dam)

Rekommenderat pris: 1 395 kroner.

Vekt: 340 gram.

Dropp: 8 millimeter.

Størrelse & passform: Tack vare sin nya stickade ovandel och en strumpliknande konstruktion anpassar sig Pulseboost HD efter dina fötter. At sulan er godt tiltagen i bredden spiller det ikke särskilt stor roll om du har smala eller breda fötter, den tighta ovandelen omsluter foten på ett bekvämt sätt.

Markkontakt: Testpanelen lägger direkt märke till att Pulseboost HD upplevs som lägre i sitt utförande än vad en löparsko normalt är, vilket ger en väldigt marknära känsla, trots ett normalhögt dropp.

Støtte: Uansett underlag menar testpanelen dessutom att Pulseboost känns både trygg och stabil. Det märks direkt att det här är en löparsko som tål att belastas i sidled - något som gör att den påminner lite en sko för inomhussport.

Stötdämpning: Modeller holder vad den lovar i form av att inte skilja sig allt för mycket från det allmänna Boost-konceptet. Sulan ger en fortsatt studsig känsla och i jämförelse med Ultra Boost och Solarboost så upplevs Pulseboost HD till och med mer dämpad!

Fäste: Slitsulan er en av de mange nyhetene med den her modellen og det merker direkte at det er forskjell! Det nye, annorlunda mönstret på skons undersida ger ett extra bra grepp på asfalt och dammodellen får för förtjänsten hela nio poäng!

Sammendrag: Pulseboost HD er en väldigt mjuk och behaglig löparsko att springa i. Den anpassar sig lätt efter din fot och sitter sedan åt utan att klämma under hela löprundan. Eftersom löparskorna är anpassade för stadslöpning ger dem ett klockrent fäste på asfalt och tillåter rörelser i sidled som kan vara rätt ostabilt i andra löparskor. Et ekstra stort pluss deles også ut for at Pulseboost HD er väldigt mjuk i materialet, vilket dels gjør den bekväm och dels gör att det går att få plats med skorna i en liten väska. Sammenfattningsvis er testpanelet på alle måter og ser veldig positivt på den nye løsningen, og har egentlig bare en eneste kritisk kommentar. Ved plösen på Pulseboost HD finnes en spännande QR-kod som är tänkt att avslöja tips på mötesplatser och kaffer i den stad du löptränar i. Tyvärr finns ingen nordisk stad att välja, vilket är synd.

Adidas, Pulseboost HD (herre)

Rekommenderat pris: 1 395 kroner.

Vekt: 349 gram.

Dropp: 8 millimeter.

Størrelse & passform: Den stickningsteknik som Adidas själva kallar för adaptive knit är att tacka för den fantastiska passformen hos Pulseboost HD. Vid plösen sitter skon aningen lösare för att sedan bli allt mer fast ju längre ned mot sulan du kommer. Også de manliga delarna av testpanelen konstaterar att skon är true to size och passar alla fötter.

Markkontakt: Også herremodellen er lavere i profil enn hva for eksempel Ultra Boost og SolarBoost er. Droppet i Pulseboost HD ligger på 8 millimeter for både herre og damskon, mens begge föregångarna har et dropp på 10. Det i kombinasjon med den strumpliknande känslan gör att testarna upplever en bättre markkontakt än i tidigare Boost-modeller.

Støtte: I motsetning til andre løsninger gir Pulseboost HD ekstra god støtte i sideleddet. Derimot kan Pulseboost HD ikke regnes til genren av stabile forsterkere. Vet du derfor med deg at du pronerar extra mycket, är plattfot eller drar med en besvärlig skada kan det vara bra att satsa på något mer stabilt.

Stötdämpning: En ytterligere sak som skiller Pulseboost fra Ultra Boost er den nye mellansulan, vars syfte är att ge bra respons i steget och samtidigt ta emot stötar. Herrmodellen er liksom dammodellen väldigt väldämpad.

Fäste: Mönstret i Pulseboosts nya yttersula påminner i många avseenden om däcken på en cykel. Tack vare det upplever testarna ett ökat fäste på asfalt såväl som på övriga, torra underlag.

Komfort: Slik kvinnene i testpanelet allerede har konstatert, er Pulseboost HD en superskoen sko, fra aller første sekund. Til tross for at flere nye finesser finnes skiller skon seg ikke nevneverdig fra tidligere Boost-modeller hva gjelder komfort.

Sammanfattning: For Sportamores rutinerade testpanel är det här med den oslagbara Boost-dämpningen ingen nyhet. At Pulseboost påminner mye om andre løpartikler fra Adidas er derfor et godt betyg, men testpersonene vil tross det framhäva de tillegg som Pulseboost stoltserer med som positive. Bland annat med sitt lägre dropp och bredare sula ger Pulseboost HD en bättre kontakt med marken, vilket gör att du alltid känner dig redo. Skulle en sykkel eller bil plötsligt tvinga dig att byta riktning så backar Pulseboost HD upp dig i sidledsförflyttningen tack vare det extra stödet kring hälen. Sammanfattningsvis konstaterar en del av testarna att skon utöver alla andra positiva aspekter både är så pass skön och snygg att den lätt kommer kunna användas även till vardags!

LES MER:Alt du vil vite om den nye Pulseboost HD

SHOPPA HÄR:Klikk deg inn påPulseboost HD

SHOPPA HÄR:Alle våre tilbehør