Minitest! Så bra är nya spinningskon Nike Superrep Cycle Image

Minitest! Så bra er nya spinningskon Nike Superrep Cycle

OBS! Etter at du har lest testet av nye sykkelskon Nike Superrep Cycle kommer du ikke til å ønske å kjøre spinning i vanlige treningskor.

Nike har lanserat sin första spinningsko någonsin och den heter Superrep Cycle. Vi lät vår testpanel, innehållandes både nybörjare och erfarna spinnare, testa skon. Störst skillnad blev det för de som aldrig cyklat i spinningskor tidigare. Ta del av testet her nedenfor!

SNABBFAKTA!

Test av: Superrep Cycle, Nike

Damskon finns i färgerna: Grå/rosa, vit/svart og svart/sølv.

Herrskon finnes i färgerna: Vit/svart og svart/grå.

Passar: Inomhuscykling för både nybörjare och elit.

Beslag: Både SPD og SPD-SL.

Nike Superrep Cycle

Nike Superrep Cycle er markedets første sko for innendørscykling. Skon har en tett passform med brede meshpaneler for optimal ventilasjon. De to kardborrebåndene på ovandelen ser til at foten holdes på plass.

- Skon är hårdare än en vanlig träningssko vilket kommer märkas för dig som kör din debut i spinningskor. I början irriterade jag mig lite på den hårda kanten som skar i något på ovansidan av foten, vid ankeln. Det gav däremot med sig efter några minuter, säger en testare.

Så sitter Superrep Cycle på foten

Storleken er något mindre än andra skor från Nike, samtidigt ska en spinningsko sitta väldigt tight och inte lämna speciellt mycket rum framtill vid tårna. Bli derfor ikke avskräckt om den känns tightare än en löparsko.

- Jeg har 39 i vanlig høst og ligger mellom 39-40 i Nike. Jag tog 40 i de här skorna och mina tår är typ hela vägen fram. Trodde at de skulle kännas små, men de sitter perfekt! säger en testare.

Testpanelen hyllar även ventilationskanalerna som ser till att du aldrig blir obehagligt varm i skorna. Gode nyheter!

Aktiverer andre muskelgrupper

En av fordelene med å sykle i spinningskor i stedet for vanlige treningskor er at du kan få en bedre rull i pedaltaget. I stedet for å nesten bare aktivere framsida lår og trycka ner pedalen, kan du med ett par spinningskor både trycka ner och dra upp. Det gjør at du får en bedre rull og på så måte aktiverer både baksida lår og rumpa.

- Jag som ofta får mjölksyra i framsida lår när jag kör spinning noterade att det var mycket jobbigare för just baksida lår. Samtidigt är jag inte lika slut i framsidan efter spinningpasset, jag trodde först jag förbättrat min kondition men insåg snabbt att det var skorna som gjorde jobbet, säger en testare och en annan fyller i:

- Eftersom du inte kör slut på framsida lår lika snabbt kommer du att orka köra både i ett högre tempo och längre pass med ett par spinningskor, jag är positivt överraskad.

Sammenfattningsvis

Det her er en grym sykkelsko som gjør jobben i spinningsalen! Du kan fästa klossar för både SPD och SPD-SL pedaler vilket är ett stort plus. Men akkurat som på alle spinningskor trenger du å kjøpe til beslagen. Ett tips fra nybörjarna i testpanelen är att googla fram en instruktionsvideo så att du med enkelhet kan se hur du fäster dem på skorna.

- Det kan også være bra å spørre hvordan man får på og av skorna på spinningcykeln, vilket jag missade att göra innan mitt första pass, tipsar en testare och fortsätter:

- För att fästa skon ska du närma dig pedalen med tårna och sedan "klicka i" skon genom att trycka ned hälen. För att få av skon (och det var det här som var det luriga för mig), vrider du hela foten så att tårna börjar peka utåt.

LÄS MER: Få ut mer av spinningen med spinningskor