Lunarsolo – en mjuk löparnyhet från Nike Image

Lunarsolo - en myk løparnyhet fra Nike

Höstens sprillans nya löparsko från Nike heter Lunarsolo och kombinerar den mjuka lunarlon-teknologin med en lättare ovandel, för en ännu bekvämare känsla.

Skorna i Lunarfamiljen utmärks av en mjuk och skön känsla i löpsteget, och det senaste tillskottet är inget undantag. Lunarsolo ger samma behagliga löpkänsla som tidigare modeller med lunarlon-teknologin, som både bäddar in och låser fast foten under springturen.

- Lunarsolo passer bra for løpere som er ute etter den her mjuka känslan eller springer mycket på hårda underlag och har ett hyfsat neutralt löpsteg. Om du springer mye i stan på asfalt er den her skon perfekt, sier Stine Tomb, produktansvarlig på Nike.

Nytt for Lunarsolo er at yttersulans häl och framfot har något upphöjda områden, vilket ger extra skydd när du springer. Under skon finns laserskärningar i cirklar som ger ett bättre grepp mot ytan oavsett underlag.

- Det blir nästan som att skon suger sig fast i underlaget lite mer, förklarar Stine Tomb.

sula_lunarsolo

Yttersulan är försedd med laserskurna cirklar för bättre grepp.

Lunarsolo har, akkurat som andre nyare skor med lunarlon-teknologi, en yttersula som saknar det hårda materialet som återfinns i mer klassiska löparskor. Stine Tomb forklarer at den tradisjonelle yttersulan har blitt tatt bort for å redusere skons vekt og øke livslängden på skon.

- Ju mjukare gummit är desto mer följsamt är det mot underlaget vilket gör att det blir mindre slitage på underlaget då det ger mindre friktion. Det framhäver också den här mjuka känslan under skon, säger hon.

lunarsolo_skoLunarsolo for dam finnes i rosa og svart. Den anbefalte prisen er 999 kroner.

Den mjuka sockliknande ovandelen i neopren i kombination med den smarta hälfliken gör skon smidig att dra på sig. Att Lunarsolo dessutom bara väger 204 gram gör den perfekt att ha med i gymväskan eller på resan.

Designet er futuristisk med stilrena, klare fargekombinasjoner i rosa eller svarte toner. Lunarsolo er en skikkelig pen sko for deg som søker en smidig og friktionsfri løptur i høst!

LÄS MER: Derfor skal du värma upp innan löpning

LÄS MER: Gör du den här missen när du springer?