Linn gick från cancerpatient till gymjunkie Image

Linn gikk fra kreftpasient til gymjunkie

Nesten 300 000 personer inspirererras av Linn Löwes på Instagram hver dag. Men bakom den fina formen döljer sig en historia med lymfom, vilket har gett henne en unik syn på livet och hälsan.

linn löwesFølg den her coola tjejen på Instagram!

Hon är smart, snygg, framgångsrik - och inte minst stark. Men bakom fitnessprofilen Linn Löwes fantastiska form döljer sig en historia med cancer, cellgifter och strålning. At hon överlevt cancer har förstås påverkat hennes syn på hälsa.

- Att jag har haft lymfom har påverkat min syn på hälsa mycket, givetvis. Själva sjukdomen tror jag inte handlar om dålig hälsa, utan förmodligen arv, men däremot all medicin jag fick för att bli av med sjukdomen påverkade min hälsa enormt. Hela immunförsvaret slogs mer eller mindre ut under behandlingsperioden och jag var tvungen att ändra mitt tänk kring hälsa för att ge min kropp en ärlig chans att komma tillbaka, bättre än någonsin, säger Linn Löwes, som bloggar HÄR.

Er du frisk nå?

- Ja, jeg er frisk men ikke friskförklarad. Med min type kreft tar det to til fem år før man blir friskforklart og kan sluta gå på kontroller. Jeg går fortfarande och lämnar blod för kontroll varje halvår.

Hvorfor tror du at du nettopp har blitt en så populær treningsprofil?

- Förmodligen för att jag har en historia som inte är så vanlig med tanke på min ålder. Inte så många som gått igenom cancer i 20-årsåldern - tack och lov! Ingen skal ju behöva det om jag fick bestämma.

Hvordan mye trener du?

- Lyfter skrot på gymmet omtrent fem ganger i uken. Min favorittøvelse som jeg må velge er rumenske markløft.

Hva har du for mål med treningen?

- Jeg har inga speciella långsiktiga mål med min träning utan tränar för att det är fruktansvärt roligt och nyttigt för både kropp och knopp. Jeg pleier å sette små mål i stedet, for å ikke tappa motivasjonen. Ett sådant mål kan vara att klara tio chins innan sommaren är slut till exempel. Jeg gillar tanken på möjligheten att bli en starkare person, psykiskt och fysiskt.

linn löwes
Många som vill bygga bättre bak vill veta vad Linn Löwes har för tips.

Hva er det vanligste spørsmålet du får?

- Hur jag tränar min rumpa, haha! Jeg brukar svara med att det inte finns något enkelt svar på den frågan då mina träningspass varierar mycket, men rekommenderar alltid att följa min blogg och andra sociala medier för att ta del av min träning.

Hva er den vanligste feilen folk gjør i sin trening, ifølge deg?

- Misstag vet jeg ikke, men den vanligaste missuppfattningen hos tjejer är att man blir stor som en karl om man lyfter tungt. Det stämmer inte alls, då det krävs enorm kunskap, intresse och disciplin för att bygga muskler. Det er en hel vitenskap og intet som händer över en natt, utan det tar år. Jag skulle vilja uppmana alla tjejer att våga ta i. Tjejer kan!

linn löwes
Hälsan er superviktig for Linn Löwes.

Har du bra matvanor?

- Kosten är min svaga sida. Jeg elsker å trene og det er sjelden jeg savner et planerat pass. Kostnadene derimot er jeg duktig på å fuska med. Vissa dagar kan jag äta allt jag ser och andra får jag knappt i mig fast föda. På de sistnämnda dagarna försöker jag ändå planera min kost och helt enkelt tvinga i mig den eftersom jag vet att min kropp behöver den. Äter jag inte tillräckligt så blir jag sjuk. Jeg tror det har å gjøre med at mitt immunforsvar fortsatt ikke er på banan etter alle cellegifter så kostnadene er viktig for meg.

Hva spiser du en vanlig dag?

- Jag försöker äta veganskt en dag i veckan annars kan en dag se ut ungefär så att jag äter gröt och en proteinshake till frukost. Til lunsj kanskje lax och ugnsrostade grönsaker. Noen form av protein og kolhydrater etter trening. Middag til eksempel kyllingwok. Sedan blir det något litet kvällsmål, som kvarg och nötter.

På din hjemmeside skriver du at man ikke skal påpeka at en liten person er liten, hvorfor brinner du for den saken?

- Man påpekar inte att en tjock person är tjock så varför ska man påpeka att en smal person är smal? Bara för att det länge varit mer accepterat av samhället att vara smal än tjock betyder det inte att alla som är smala vill vara det. Mange har problemer med å gå opp i vekt og det virker som om samfunnet ikke kan akseptere at dette er et problem siden det nesten føles overklig at noen skulle ha problemer med å gå opp i vekt når vi blir konstant matet med historier om folk som vil gå ned i vekt. Det man også må skilja på är att många kämpar för att gå upp i vikt på ett hälsosamt sätt. Med hjelp av styrketräning och hälsosam kost. Det er ikke bare att sätta sig i soffan och vräka i sig godis och bakelser. Visst, du kommer til å gå opp i vikt, men hur bra kommer din kropp må?

linn löwes
Mitt i ett set då Linn Löwes ger ryggen en back-attack.

5 saker du ikke visste om Linn Löwes

1. Hon hatar tecknat

- Jag såg på så mycket tecknat när jag var liten att jag tröttnade helt och hållet. Har ikke sett på noen tecknad/animerad film på flera år och planerar inte att göra det heller. Når folk snakker om Frost eller Minioner vet jeg ikke hva de snakker om, haha.

2. Hon är klumpig

- Jag har alltid velat göra volter och andra galna saker med hjälp av min kropp men jag är så fruktansvärt stel och klumpig.

3. Hon äter inte ägg

- När jag fick strålning mot strupen tappade jag all smak. I dag har jeg fått tillbaka en del men mycket smakar annorlunda. Jeg kan ikke äta ägg överhuvudtaget längre!

4. Hon vill flytta utomlands

- Jag drömmer om att flytta till ett annat land, vet dock inte vilket. Sverige har aldri känts som hemma för mig.

5. Hon bytte hästen mot en snowboard

- Når jeg fylte tonåring ble jeg helt besatt av å åka snowboard. Det var det beste jeg visste! Innan dess var det bara hästar som gällde, men då sålde jag min häst och köpte en snowboard för pengarna!

linn löwes
Drömmen är att flytta utomlands!