Klicka hem kap under Cyber Week! Image

Klicka hem kap under Cyber Week!

Cyber Week är en stor shoppingfest online då många nätbutiker sänker priserna. Perfekt för dig som ska shoppa inför jul!

Gillar du att göra kap när du handlar, men ogillar du att gå i butiker? Då har du guldläge under Cyber Week, då många nätbutiker har rea och plånboksvänliga erbjudanden. Du slipper dessutom julstressen! Vi på Sportamore kommer förstås att fira Cyber Week stort, men vet du vad Cyber Week kommer ifrån?

Cyber Week etablerades i Sverige för sex år sedan, men startskottet för försäljningskampanjen internationellt kom redan för elva år sedan. 2005 lanserades nämligen Cyber Monday på den amerikanska sajten Shop.org med syftet att locka till nätshopping, som ett svar på den fysiska handelns Black Friday, som infaller efter Thanksgiving. Black Friday är för amerikanerna vad mellandagsrean är för oss efter julen – en traditionellt stor shoppingdag.

Cyber Monday har sedan dess vuxit och det är veckan innan den köplockande måndagen som alltså kallas Cyber Week, där många nätbutiker kommer med nya rea-erbjudanden varje dag – med peak på Cyber Monday. Black Friday brukar ses som startskottet för julhandeln, men tack vare Cyber Week går det att klicka hem julklappar till extra snälla priser med start redan den 21 november.

Nu är Cyber Monday en dag då flera nätbutiker världen över sänker sina priser, något som blivit en succé: Förra året sålde nätbutiker varor för 20,8 miljarder kronor enbart under Cyber Monday!

I år äger Cyber Monday rum den 28 november – vad kommer du att slå till på?

Viktiga datum att hålla koll på:

  • 21 november: Cyber Week startar
  • 25 november: Black Friday
  • 28 november: Cyber Monday

Tips! 5 julklappar som passar både honom och henne!

haglöfsKlassisk ryggsäck som rymmer både träningskläder och jobbdator. Haglöfs, ordinarie pris 899 kronor. 


mössaStickad, mjuk och varm mössa med uppvikt kant. Wyte, ordinarie pris 99 kronor. 

hörlurarAlla blir glada för ett par hörlurar, i synnerhet när de är så här snygga! Urbanista, ordinarie pris 399 kronor. 

kettlebellEn kettlebell är ett mångsidigt träningsredskap och perfekt för den som tycker om att träna hemma. Casall, ordinarie pris 849 kronor. 

klockaTill den som varit riktigt snäll är en löparklocka en fin present. Forerunner 35 är lätt att använda och har många smarta finesser som GPS och pulsmätning. Garmin, ordinarie pris 2 095 kronor. 

LÄS MER: Stort test av underställ i ull

LÄS MER: 9 långa vinterjackor som håller värmen