Känn skillnaden med Nikes nya sport-bh Motion Adapt! Image

Känn skillnaden med Nikes nya sport-bh Motion Adapt!

Sprillans nya Motion Adapt är en sport-bh som anpassar sig efter dina rörelser. Testpanelen har hoppat, sprungit och svettats i nyheten för att se om stödet håller vad det lovar. 

Tanken bakom Motion Adapt Bra är ett stöd som anpassar sig efter dina rörelser, oavsett om du tränar yoga, springer intervaller, hoppar hopprep eller ägnar dig åt styrketräning. Det innovativa hybridmaterialet anpassar sig efter din kropp vid lågintensiv träning – och ger maximalt stöd när intensiteten ökar. Nike jämför den själva med hur ett säkerhetsbälte fungerar. Låter det för bra för att vara sant? Scrolla ned och läs testpanelens omdöme!

Test av: Nike Motion Adapt BraNIkeMotionAdapt

Märke: Nike

Modell: Motion Adapt Bra

Rekommenderat pris: 549 kronor

Omdöme: Oslagbart stöd för högintensiv träning.

Testpanelen säger:

Även om testarna hellre väljer en mjukare variant för yoga eller pilates,  så lever den anpassningsbara kompressionen i Nike Motion Adapt Bra definitivt upp till förväntningarna för högintensiv träning. Här får du med medelstor byst rejält med stöd. 

– Jag provade att gå på spinning, klättra och träna HIIT och den passade bra till allt. Den ger ett riktigt bra stöd speciellt vid högintensiv träning, som löpning och intervaller, så där får den ett stort plus, säger en tjej i testpanelen.

Förutom att sport-bh:n får full pott för grym support vid hopp, löpning och intensiv träning, kammar den hem många poäng för sitt utseende. En testare menade att den är ovanligt smickrande för att vara en sport-bh med så här pass mycket stöd.  

– Det är faktiskt den sport-bh som gett mig mest stöd av alla jag någonsin testat, dessutom är den även den snyggaste, tillägger en annan testare.

De flesta i testpanelen kommer däremot överens om att sport-bh:n får minuspoäng för axelbanden och det lite tjocka materialet som är för kraftigt för att lyckas transportera bort all fukt. 

– Axelbanden kan inte justeras,  men för mig vägs det upp av de är ganska smala. Det gör att den kan användas under många typer av toppar utan att synas för mycket, säger en tjej i testpanelen.

Att sport-bh:n endast finns från small-large gör tyvärr att du med liten byst inte får den bästa passformen. En testare av den minsta storleken upplevde omkretsen som perfekt medan kupan var alldeles för stor. Du med mindre byst bör förslagsvis välja en annan modell. 

Sammanfattningsvis är den här sport-bh:n perfekt för dig med medelstora bröst som behöver ett ordentligt stöd under högintensiva träningspass med mycket fart och hopp.

HÄR hittar du Nikes Motion Adapt Bra i vitt, HÄR i grått och HÄR i gul/svart.

LÄS MER: Sport-bh:arna som ger mest stöd

LÄS MER:  Så bra är Nike Free Tr 7