Kari Traas underställ i merinoull hjälper dig hålla värmen Image

Kari Traas underställ i merinoull hjälper dig hålla värmen

Håll värmen i ett mysigt underställ när kylan slår till och snön faller ned. Kari Traas favorit Åkle är gjord på det finaste merinoull och är perfekt inför långpromenader eller hemmamys i soffan.

Januari i Sverige innebär ofta kyla, snö och blött väder. För att bibehålla värmen och hålla sig torr utomhus är det därför viktigt med ett bra underställ. Medan syntetiska material hjälper att reglera värmen kroppen redan har och är bättre på att transportera bort fukt, absorberar ull fukt bättre samtidigt som du håller dig varm.

En vanlig missuppfattning är att ull kliar och irriterar huden, och även om det inte stämmer använder Kari Traa enbart de finaste ullfibrerna från merinofår som är kända för sin mjuka ull.

– Den känns skön mot huden och är perfekt som ett baslager i vinteroutfiten, säger Johanna Hills-Johnes, specialist på Kari Traa.

Vi blir snabbt kalla när vi svettas i vinterkylan, men det härliga med ull är att materialet kan absorbera hela 30 procent av sin egen vikt i svett utan att bli fuktigt. Ytterligare en bonus är att ull är naturligt antibakteriellt, vilket även innebär att du slipper tvätta dina ullplagg lika ofta. 

För att uppnå bäst värmeeffekt påpekar Johanna Hills-Johnes att en vindtät jacka är ett bra komplement eftersom ull är ett väldigt luftigt material och inte behöver mycket vind för att värmen ska blåsa bort. Här kan du se Kari Traas utbud av jackor, bland annat deras vindtäta parkas Darlene Parka.

UnderställDu hittar underställssetet Åkle i tre färger: turkos, rosa och svartHär kan du se hela Kari Traas utbud av underställ i ull.

Underställssetet Åkle lanserades i höstas och är helt och hållet tillverkat av den mjukaste merinoullen. Namnet kommer ifrån de norska väggtäcken man förr i tiden använde till isolation och plaggens design är inspirerad av det traditionella mönstret på väggtäckena.

Bra att veta:

  • Eftersom att ull är naturligt antibakteriellt kommer det lukta mindre efter att du har svettats i det, jämfört med andra material.

  • Det innebär också att du slipper tvätta plaggen lika ofta, det räcker med att hänga upp dem på luftning efter ett träningspass så rensar de sig själva.

  • När du väl tvättar ska du använda ett skonsamt tvättmedel och skippa sköljmedel då det förstör fibrerna i materialet.

LÄS MER: Våra 10 underställ som är bäst i test!

LÄS MER: Underställ - ditt mest användbara träningsplagg