Vilka löpartights från Adidas är bäst i test? Image

Hvilke löpartights fra Adidas er best i test?

Om du elsker både löpning och Adidas har du hittat rätt. Vårt kvinnliga testpanel har provat de tre hetaste vårnyheterna från Adidas, så att du kan hitta löpartightsen som passar just dig.

Test av: Adidas, Response Long TightResponse long tight

Rekommenderat pris: 499 kroner.

Sammendrag: Snygga löpartights som sitter uppe hela löprundan.

Testpanelen säger:

Oavsett vilken typ av löpare du är så är Response Long Tight ett bra val om du är på jakt efter ett snygga, stilrena och funktionella löpartights. Som en fin bonus går de utmärkt att träna i på gymmet.

- Det her er de tynneste tightsen av de tre i testet og de er også de tighteste. De känns som ett annat skinn när du har dem på dig, säger en av testarna.

Passformen er ikke bare tight, den er dessuten smart - de her behöver du inte dra åt lika mycket i midjan för att de ska sitta bra som till exempel How We Do Tight. Testpanelen tycker om det tunna tyget, som gör att de håller dig sval även när du springer inomhus på löpbandet.

- De sitter på BH under hele løppasset vilket är väldigt viktigt för mig, eftersom jag tycker det är väldigt störigt att justera tightsen under tiden jag springer. Tyget och mesh-panelerna är superbra, oavsett hur svettig jag var under mina löpturer så märkte jag inte av det under passet för att värmen ventilerades bort så bra, säger en annan testare.

Akkurat som TKO Tight Tight lenger ned i testet har de her tightsen fiffiga detaljer. De har bra reflekser slik at du ser når du springer kveldstid i mörkret og svettsäker ficka. Det som testpanelen saknar är en lite rymligare ficka eftersom nycklarna knappt fick plats i den.

- Jag tycker att de här tightsen är grymma! Det er underbart å få dra på seg en par tunna tights etter vinteren. Tightsen ser ut och sitter precis som på bilden på hemsidan, så mina förväntningar blev uppfyllda. De følger med löpsteget utan att hindra dig i din löpning och dessutom känner jag mig alltid snygg i ett par klassiska svarta tights!

Test av: Adidas, How We Do Tight adidas

Rekommenderat pris: 649 kroner.

Sammanfattning: Färgglada tights för den miljömedvetna löparen.

Testpanelen säger:

Ett par färgstarka tights som passar löparen som gillar att sticka ut i spåret och som tycker att det är kul att inte alltid ha svarta tights.

- Det roliga mönstret utmärker verkligen dessa tights! Om du frågar mig är det ett riktigt snygga löpartights som gör mig glad när jag ska ut och springa tack vare de fina färgerna, säger en av testarna.

Tightsen passer også den miljømedvetne løparen siden de er laget av gjenvunnet polyester, for å redusere utsläppen och spara på vår natur.

- Kul att Adidas försöker tänka miljövänligt och hitta olika sätt att skapa sina tights. Disse tightsene hadde best forvaring av alle modeller i testen. Du får også plass med alt som du trenger ha med deg på din løptur siden tightsen har to bra fickor. Det er viktig for meg siden jeg ogillar att springa med nycklar i handen och inte vill ge mig ut utan betalkort på springturen, säger en annan testare.

How We Do Tight sitter som på bildet förutom att flera av kvinnorna i testpanelen upplevde att de var lite stora i midjan. Är du mellan två storlekar kan du utan tvekan välja den mindre, då kommer de sitta perfekt!

- Modellen är rätt låg i midjan, men om du föredrar en högre midja kan du justera tightsen genom att dra upp dem och dra åt med det inbyggda snöret som finns i midjan. Jeg liker også at det ved bakdelen av knät är mesh, som även hjälper till att ge en svalare känsla när det börjar bli varmt efter någon kilometer.

Test av: Adidas, TKO TightTKO tight

Rekommenderat pris: 699 kroner.

Sammanfattning: Högmidjade tights som gör löprundan behaglig.

Testpanelen säger:

TKO Tight er riktig val for deg som vil ha en skikkelig, skikkelig skjør tights som sitter som en smekk på kroppen. De er höga i midjan, vilket testpanelen tycker är väldigt skönt att ha under löparrundan.

- Mitt råd er å gå ned en størrelse mot hva du brukar ha, for at de verkligen ska sitta uppe under hela rundan. Tightsen er dock inte lika löst sittande som på bilden på hemsidan. Delen i oransje på tightsen er som en bred resår, vilket jag verkligen gillar eftersom det sitter skönt över benen och i midjan, säger en testare.

Designmässigt hamnar de här tightsen mellan de andra två modellerna. De sticker ut mer i løparspåret enn de svarte Response Long Tight men er ikke like vågade som How We Do Tight.

- Tighsten passar därför löparen som gillar färglatt men vill ha en lite mer nedtonad löparlook, säger en annan testare.

Till skillnad från de andra tightsen är de här gjorda i Climalite i stället för Climacool, men även de här håller dig torr och sval när du springer hårda intervaller. De er dyrast i testet men også de som fikk högst betyg.

- Tyget leder bort svetten fra kroppen og holder dig torr under löpningen och passformen gör att du kan springa obehindrad. Liten ficka i linningen som en smart detalj. Jag gillar verkligen de här löpartightsen, mest tack vare midjan.

LÄS MER: Så kommer du igång med löpningen 2018

LÄS MER: Adidas beste løpartights for herrer våren 2018

SHOPPA HÄR: Vi har alt du som løper trenger!