Hugo Rosas dissar träningsmålet "Beach 2018" Image

Hugo Rosas dissar träningsmålet "Beach 2018"

Många järn i elden hindrar inte Hugo Rosas från att dagligen träna för en hållbar och stark kropp. Så här ser han på milstolpar och det stundande beach 2018.

CrossFit-atlet, författare, entreprenör, bloggare och influencer. Kärt barn har många namn, så även träningsprofilen Hugo Rosas som vi träffar för en inspelning i samarbete med Reebok.  

Vad är det du älskar med träningen?

– Jag tycker faktiskt att tävlingsmomentet i träningen är det bästa, det är ren motivation för mig. Självklart måste du kanske fundera på om du tar det på blodigt allvar eller inte, men att tävla mot sina vänner eller sig själv gör oss alla bättre både fysiskt och psykiskt. Du får ingen progression utan någon form av tävlingsmentalitet, oavsett vem du tävlar mot, säger Hugo Rosas när vi träffar honom på CrossFit Nordic

Vilka är dina tre bästa tips för att hålla i gång träningen?

– Nya träningskläder är en sån där grej som jag personligen tycker peppar rejält. Sedan rekommenderar jag verkligen träningskompisar. Om du hamnar i en motivationsdipp kanske din vän har en massa motivation och positiv energi som kan smitta av på dig. En tredje grej är att sätta upp milstolpar. Det behöver inte vara enorma och orimliga men sätt några mindre, realistiska mål som du känner att du kan nå relativt snart, så kan du klappa dig själv på axeln när du nått dem. 

Hugo RosasHugo Rosas är signerad Reebok-atlet och tränar CrossFit i princip varje dag. Följ honom på Instagram @huggson. Foto: Privat. 

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud av Reebok

Hur lägger jag upp min träning på bästa sätt?

– Någonstans måste du ändå veta vad du vill få ut av träningen och där är mitt bästa tips att planera. Planera inte bara det kommande träningspasset, planera längre fram än så. Sätt upp både mindre och större mål. Det är såklart också kul med impulsiva och mer oplanerade träningspass men för mig är struktur väldigt viktigt för att nå mina mål.

Vilka är dina träningsmål just nu?

– Mina mål är mer prestationsinriktade än ytliga. Min närmsta milstolpe är att kvalificera mig till CrossFit-EM (Europe Regionals). Det är det jag har tränat inför hela det senaste året. Milstolpen efter kvalet är då förhoppningsvis EM som går av stapeln i sommar.

Vad tycker du om träningsmål som till exempel Beach 2018?

– Beach 2018… vad är det ens? Sådana kortsiktiga och ohållbara mål är mediers sätt att sälja. Tränar du regelbundet och rätt året runt får du en funktionell och välmående kropp oavsett årstid eller säsong. Sedan ser alla människor olika ut och att det finns en speciell kroppstyp som passar på beachen, det tycker inte jag.

Psst... nästa vecka släpps en video där Hugo Rosas och Camilla Salomonsson Hellman visar de bästa (och tuffaste) kompisövningarna, missa inte det! 

LÄS MER: Träningstips från Europamästaren i CrossFit 

LÄS MER: Nybörjarens guide till CrossFit 

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud av träningsskor