Höstens varma damjackor som är bäst i test Image

Höstens varma damjackor som är bäst i test


Vattenavvisande yttre och värmande förmåga. Här är höstens varma jackor för henne som är bäst i test! 

Låg eller kort modell? Dunstoppning eller en parkas? Vår testpanel har testat säsongens fyra hetaste höstjackor. Vilken kommer att bli din nya favorit? 

SHOPPA HÄR: Höstjackor för henne

Lätt syntetjacka med synlig luva

Didriksons jacka testTest av: Didriksons, Kim Womens Jacket 

Finns i färgerna: Svart, gul och grön

Passform: En kort och fyrkantig passform där du kan justera nederdelen med en dragsko för att jackan ska sitta tight på kroppen. Jackan slutar vid övre delen på rumpan och har generösa ärmlängder som även passar dig som är väldigt lång. 

Finesser: Vattenavvisande material med dubbel förslutning vid dragkedjan framtill för att undvika väta att ta sig in i jackan. Modellen har även en hög, värmande krage och en luva helt i reflexmaterial. Luvan går även att rulla ihop och stoppa in i kragen för en snyggare look. 

Sammanfattning: Den här jackan från Didriksons är skapad i märkets lätta, varma och tunna syntetmaterial och sitter riktigt bra på kroppen. Den smarta reflexluvan som går att stoppa in i kragen visar att Didriksons har tänkt på allt – du kan stoppa undan luvan för en snygg look till och från jobbet, men snabbt plocka fram den när dag blir kväll och mörkret infaller sig. Det är däremot synd att jackan är så kort i passformen, hade den varit lång hade testarna bott i den hela hösten och början på vintern! 

Trendig och varm favorit! 

Svea jacka testTest av: Svea, Patry Jacket 

Finns i färgerna: Grön och svart

Passform: The puffer jacket med stort P! Den här modellen är stor, puffig, oversize och alla andra ord som kan beskriva en puffer jacka. Du som är kortare än medellängd kan fundera på att gå ned i storlek för att inte känna att du helt drunknar i modellen. 

Finesser: Förslutningsbara fickor med insida i fleece samt en dunstoppad luva som går att ta bort. 

Sammanfattning: Oj, vilken duntäckedröm. Den här jackan väger såklart mer än andra jackor i testet, men det är inte direkt negativt. Testarna tycker att jackan påminner om att omsvepa sig i ett lättare vikttäcke. Den här jackan passar dig som är moderiktig och gillar stilen med en puffer jacka, samt du som ofta fryser och vill ha en riktigt varm modell med dunstoppning. Det är inget för dig som vill markera midjan eller ha en jacka men en feminin siluett. Men vi kan lova, du kommer inte att frysa i den här jackan! 

Ungdomlig syntetjacka med snygg, matt finish 

Nike jackor testTest av: Nike, Nsw Core Syn Jkt 

Finns i färgen: Beige

Passform: En kort modell med generös vidd kring bröst och mage. Resåren nedtill sitter enbart tight på vissa testare, vilket gör att kall luft kan komma att ta sig in under jackan. Ärmlängderna är även de generösa och tillräckligt långa för dig som är över medellängd. I övrigt är den något stort i storlek så du kan gå ned en storlek om du önskar en tightare fit.  

Finesser: En generös luva med hög krage. Två förslutningsbara fickor med en insida i fleece som värmer händerna skönt. Ingen innerficka.

Sammanfattning: Det här är en höstjacka med en rymlig passform som funkar för de flesta. Den är kort och puffig och ska sitta lite oversize. Synttmaterialet värmet skönt under de kyliga höstdagarna, men när vintern nalkas kan det vara klokt att byta till en varmare jacka. Den här modellen från Nike saknar även innerficka vilket gör att du inte har någon värmande plats att stoppa telefonen. Däremot har fickorna en fleeceinsida som värmer händerna om du glömt vantarna hemma. Designen delar testarna. Den matta finischen får höga betyg medan den stora Nike-loggan på ryggen ger jackan ett ungdomligt uttryck. Därför är det kanske inte så svårt att förstå att det är de unga testarna med sportig stil som diggar den här jackan mest. 

Praktisk parkas som passar alla 

Test jackor Kari TraaTest av: Kari Traa, Raundalen L Jacket  

Finns i färgerna: Beige, svart, grå och blå

Passform: Att Kari Traa är ett märke för kvinnor, av kvinnor visar de verkligen med den här jackan. Den sitter så smickrande på kroppen på samtliga testare. Modellen är längre baktill än framtill och slutar vid låren på framsidan. Jackan har även en resår i svanken där du kan justera för att markera midjan ytterligare. 

Finesser: För det första så har den här modellen från Kari Traa en innerjacka som du kan ta bort för att kunna använda den här jackan även när det är något varmare utomhus. Jackan har även förslutningsbara fickor, hög krage samt en justerbar luva och resår i svanken. 

Sammanfattning: En lång vind- och vattenavvisande 3 i 1-jacka från Kari Traa. Yttermaterialet har två lager som skyddar mot vind och till viss del även väta. Sedan finns det en innerjacka, likt ett uttagbart foder, som du enkelt kan ta bort för att kunna använda jackan även under de varmare dagarna. Det här är en perfekt höst och vinterjacka som passar lika bra på skogspromenaden som till och från jobbet. Den feminina siluetten gör att jackan känns dressad samtidigt som det vatten- och vindavvisande yttermaterialet är klockrent när du tittar på kidsens fotbollsmatcher eller tar en långpromenad. 

SHOPPA HÄR: Alla våra jackor

LÄS MER: Så tvättar du dunjackan – 10 tips