Håll fötterna varma i kängor från Canada Snow Image

Håll fötterna varma i kängor från Canada Snow

Mjuka, varma och underbart sköna. Här är allt du vill veta om vinterkängorna från Canada Snow.

Canada Snow är ett varumärke som är specialiserade på kallt väder. De kan allt om vind, snö och kyla och har utvecklat sitt sortiment efter det. Deras produkter är av högsta kvalitet och designade med stor noggrannhet, vilket gör att du inte kommer bli besviken eller behöva frysa om fötterna om du klickar hem ett par kängor från Canada Snow.
Vad utmärker era skor?
– Kvalitet och ett gediget hantverk som passar utmärkt för ett kallare klimat. Vi har ett stort urval av både färger och utseende på våra skor. Med fårskinn och naturmaterial skapar vi komfort och hållbarhet som passar i alla väder, säger Sandra KallebäckCanada Snow.
Hur ska jag göra för att livslängden på mina Canada Snow-skor ska bli så lång som möjligt?
– Använda skoblock och vårda dem utifrån skötselrådet. Köper du en Canada Snow-känga i mocka är det viktigt att du rengör, vårdar och skyddar skorna med impregneringsspray, conditioner och en mockaborste. Köper du en varmfodrad Canada Snow-sko i skinn rekommenderar vi impregneringsspray, vax och ett skoblock, men spraya inte sulan eftersom vissa Canada snow-skor är gjorda av rågummimaterial.

canada snowVem vill inte stoppa ned sina fötter i de här gosiga curlingkängorna?
Behöver jag impregnera skorna innan jag börjar använda dem?
– Det är alltid bra att impregnera sina Canada Snow-skor för att skydda dem mot väder och vind, men tänk på att alla modeller inte ska impregneras. Om skorna består av till exempel Sympatex ska de inte impregneras eftersom det gör att skorna inte kan andas längre. Dessa är bättre att bara torka av och sedan låta torka inomhus, men inte nära element eftersom det torkar ut mockan. Läs skötselrådet och hör av dig till kundtjänst på Sportamore om du är osäker. 
Om jag vill ha en riktigt varm vinterkänga, ska jag då välja modellen Quebec, Mount Baker eller Toronto?
– Samtliga utav dessa tre produkter är varma, det som skiljer dem åt är material och konstruktion. Värmemässigt är Toronto faktiskt varmare då det finns en hel kork-kil inuti sulan, och kork är mycket värmeisolerande. I Mount Baker och Quebec finns också en kil, men den är gjord av en blandning av gummi och kork. Men det är inte det enda skiktet av värmeisolering, vi har även fårskinn, Thinsulate och aluminiumskikt. I ovandelen har vi även ett mellanskikt i tyg som värmeisolering. Om du använder våra skor tillsammans med en socka i hundra procent ull är värmen i skorna total.


Canada Snow
Hela utbudet från Canada Snow hittar du HÄR.

SHOPPA HÄR: Nya kängor för dam och herr

LÄS MER: Vattentäta promenadskor som är bäst i test

LÄS MER: Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike