Här är våra gömda pärlor! Image

Her er våre gömda pärlor!

Noen produkter krever litt ekstra oppmerksomhet for at du skal forstå deras storhet. De här produkterna visste du inte att du ville ha (men när du väl lagt vantarna på dem vill du inte vara utan dem).

Test av Peak Performance Alum ShortsGömdaPärlor_05.jpg

Merke Peak Performance

Modell: Alum Shorts

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Sammanfattning: High tech-mamelucker.

Testpanelen säger:

Ett par vadderade shorts kanske inte som ett måste i vintergarderoben - tills du testar Alum Shorts från Peak Performance. Shortsen kan bäras över underställ eller tights och värmer precis där du vill vara varm. Vadderingen (i hundre prosent polyester) er strategisk plassert på ramsida lår og rumpa, slik at du kan stå utendørs lenge uten å fryse.

- Din beste venn i sittliften! Äntligen slipper du frysa när du åker skidor och sätter dig ned i liften, säger en av testarna.

Smarta stretchpaneler på sidorna gör shortsen förvånansvärt rörliga och du kan utan problem springa efter barnen i lekparken, eller ha på dig dem när du åker längdskidor. Er du mellom to storlekar vill du nog välja den större storleken om du har en kurvig figur.

- Det er som et par high tech-mammelucker. Du visste kanskje ikke at du ville ha de her shortsen, men når du väl köpt dem förstår du inte hur du kunnat vara utan, säger en testare.

Alum Shorts fra Peak Performance finner du her.

Test av Dobsom Liden SkirtGömdaPärlor_01.jpg

Märke: Dobsom

Modell: Liden Skirt

Rekommenderat pris: 399 kronor

Sammanfattning: Ytterplaggets motsvarighet til Foppatoffeln.

Testpanelen säger:

Dunkjolen har slagit igenom på bred front de senaste åren och vi förstår varför. Att ta på sig den här vadderade kjolen är som att få en stor kram. Den värmer så fort den åker på og ger känslan av att gå runt med en skön filt över benen.

- Det er inget du bär för att kamma hem stilpoäng, men med det sagt finns det inget skönare att ha på sig kalla vinterdagar i lekparken eller pulkabacken, säger en testperson.

Midjan är generös och du får med råge plats med en tjocktröja under tack vare den smarta resåren i bak. Plus i kanten for at kjolen er enkel å knöla ned i väskan och har ett blixtlås längs ena sidan som gör den supersmidig att ta av och på.

Liden skjørt fra Dobsom finner du her.

Test av Craft Core Seamless JoggedressGömdaPärlor_04.jpg

Märke: Craft

Modell: Core Seamless Joggedress

Rekommenderat pris: 699 kroner

Sammanfattning: One piece i funktionsmaterial for yoga och hemmahäng.

Testpanelen säger:

Att bära en one piece i funktionsmaterial ger en känsla av att inte bära något alls, vilket är en mycket positiv känsla! Den her joggingdressen behöver du inte skämmas för att synas i och den sömlösa designen är både mjuk och skön.

Passformen er slimmad utan att vara för tight och har en dragsko i midjan för den som vill ha en mer figursydd look.

- Du som leter etter noe annet å jogge i, eller en fin hemmadress, skal ikke være redd for å teste den her! Den är tight i sin modell men sitter åt på rätt ställen - och det finns noll risk för camel toe, säger en testare.

Funksjonsmaterialet gjør at du med letthet kan gi deg ut på en svettig runda i Core Seamless Jogging Suit uten å riskera en obehaglig glipa bak i ryggen. Men testpanelen tycker att den nästan gör sig allra bäst under yoga där du rör dig mycket upp och ned. For erligt talat, vem vill inte träna i en one piece?

Craft Core Seamless Jogsuit finner du her.

Test av Craft Active Comfort DressGömdaPärlor_02.jpg

Märke: Craft

Modell: Active Comfort Dress

Rekommenderat pris: 499 kroner

Sammanfattning: Understället för dig som fryser om rumpan.

Testpanelen säger:

Om du allerede har et stort utvalg av ulike understell og leter etter noe nytt og spennende - da er den her klenningsmodellen for deg. Den sömlösa designen ger extra komfortkänsla och det är kanske främst något att byta om till när du kommer hem till stugan efter en dag i backen, än ett alternativ till traditonell underställ.

- Den føles som et annet skinn på kroppen. Så myk og skjønn! Det her er et suveränt alternativ till underställströja om du lätt blir kall om ryggen och rumpan, säger en testare.

Ärmarna är ganska långa för att du ska få in tummarna i tumhålet, men modellen i sig är rätt kort. Ett par tights eller underställsbyxor under er å rekommendera.

Active Comfort Dress fra Craft finner du her.

Test av Blacc Sport BeltGömdaPärlor_03.jpg

Märke: Blacc

Modell: Sport Belt

Rekommenderat pris: 129 kronor

Sammanfattning: Mobilhållaren 2.0.

Testpanelen säger:

Når du väl börjat använda det här stretchiga tygbandet kommer du inte vilja gå tillbaka till att ha mobilen på armen i en knölig plastficka. Sportsbältet er sytt i ett stycke med tre små öppningar att stoppa ned mobil, nycklar eller energibars i. Det är både enkelt att ta med, tvätta och sätta på sig.

- Det her er en slik smart oppfinning! Mobilen og nøklene ligger i sikkert förvar och skyddade under jackan om det skulle börja regna eller snöa. Ett tips er å bære bandet närmast kroppen, alltså under tröjan, då den tenderar att halka upp om det är för mycket tyg emellan, säger en testare.

Storleken på sportsbältet er normal, men om du er väldigt platt och smal kan bandet glida upp. Prøv å flytte beltet lenger ned mot høyden for at det skal føles stort.

Blacc Sport Belt finner du her.

Test av Freddy EmanaGömdaPärlor_07.jpg

Märke: Freddy

Modell: Emana

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Sammanfattning: Tightsbyxorna som ger ett rumplyft.

Testpanelen säger:

Sköna, följsamma bomullstights som lyfter och formar rumpan låter för bra för att vara sant, men Freddy Emana lyckas med det omöjliga. De her täckande byxorna i tightsmaterial ger en putig booty med hjälp av en liten "tejp" precis under rumpans slut.

- Jag trodde inte alls på det här innan jag testade byxorna, men det är faktiskt magiskt! Du får en rumpa som ser väldigt tränad ut, som att du hängt på gymmet de senaste månaderna och bara gjort squats, säger en testare.

Det fiffiga med de här byxorna är att det dessutom sitter ett klister på insidan av linningen som gör att de sitter uppe ordentligt. Låt alltså inte den till synes låga midjan skrämma dig - de sitter som berget oavsett hur du rör dig.

Fejkfickorna på rumpan och dragkedjan i gylfen gör att Emana ser ut precis som ett par vanliga byxor. Men så mye skönare och snyggare.

Freddy Emana hittar du här.

Test av Swedish Posture Posture PositionGömdaPärlor_06.jpg


Märke: Swedish Posture

Modell: Posture Position

Rekommenderat pris: 649 kronor

Sammanfattning: Den framåtlutade kontorsråttans bästa vän.

Testpanelen säger:

Posture Position är en väst som ska hjälpa dig att få bättre hållning om du sitter mycket framför datorn (ja, vi tittar på dig kontorsråtta) eller lyfter tungt. Det er ingenting du varken ska eller kommer vilja ha på dig hela arbetsdagen, men om det är en bättre hållning du vill ha kan du räkna med en ögonblicklig effekt med Posture Position.

- Västen skaver lite i armhålan, men den skaver mindre ju mer du drar bak dina axlar. Så på ett sätt "tvingar" den dig att dra bak axlarna. Jeg rådfrågade min kiropraktor om västen, som sa att den största fördelen med den här västen är att du ständigt blir påmind om din hållning. Nackdelen kan være at du använder västen som en sele och struntar i att aktivera exempelvis bröstryggen, se upp för det! säger en testare.

Tanken er at du skal ha västen i 1-3 timmar i sträck under en dag om du ofta sjunker ihop vid skrivbordet. Kardborrebandet gör att västen enkelt kan justras efter olika kroppar och den är lätt att ta på sig själv. Men tänk på att främst använda den som ett hjälpmedel, inte som ett alternativ till träning.

Swedish Posture Posture Position hittar du här.

Test av Silva Ninox 2GömdaPärlor_08.jpg

Märke: Silva

Modell: Ninox 2

Rekommenderat pris: 899 kronor

Sammanfattning: Räddaren i vintermörkret.

Testpanelen säger:

Under vinterhalvåret er en pannlampa ett måste om du inte lyckas pricka i den enda soltimmen som möjligtvis inträffar varannan dag. Och smidiga Ninox 2 gör jobbet galant. Det er en bekväm pannlampa som sitter fast ordentligt både när du springer och böjer ned huvudet tack vare det breda pannbandet som dessutom är anti-halkbehandlat.

- Lampen er veldig enkel å forstå seg på og du lader lett opp batteriet ved hjelp av en usb-sladd. Den fungerer perfekt til løping, uansett om det er i skogen eller sendt på fjellene, der det trengs ekstra lys. Ekstra pluss for at den er vanntett, sier en testare.

Ninox 2 gir mye lys og funksjon i en lett og smidig innpakning. Du kan velge mellom flere forskjellige lysstyrker avhengig av hvor mørkt det er utendørs, og du kan også rette lampen opp og ned om du for eksempel vil se marken framför dig.

Silva Ninox 2 finner du her.

LÄS MER: Vinterlöparkläderna som får toppbetyg!

LÄSMER: Våre 7 fineste strømpebukser fra Mönsterstrade