Allt du vill veta om nya pulsklockan Polar Unite! Image

Allt du vill veta om nya pulsklockan Polar Unite!

Vill du få hjälp med träning, sömn och att hitta en balans i livet? Då kan nya aktivitetsklockan Unite från Polar vara svaret! 

En och samma klocka som mäter hur djupt du sover om nätterna och hur din återhämtning ser ut i samband med sömnen samt levererar dagliga träningsprogram. Ja, det kan låta otroligt, men med nya klockan Unite från Polar är det precis det du får! 

Här hittar du klockan i alla dess färger: rosa, vit, svart och blå.

Berätta om den nya klockan! 

– Polar Unite riktar sig till fitnessentusiasten som vill få maximal hjälp med att hitta motivation samt en balans mellan träning och vardag, säger Olof Lindberg, produktexpert på Polar och fortsätter: 

– Den påminner mycket om en av våra absolut bästa klockor i kategorin, Ignite. Designen och storleken på klockorna är väldigt lika, även om Ignite har ett något exklusivare utseende. Unite är däremot väldigt prisvärd. Den har ingen inbyggd gps men du kan koppla den till din telefon för att få fram hastighet och distans. 

KÖP NU: Pulsklockor från Polar

Polar UniteEn aktivitetsklocka du kommer blir besatt av – Unite från Polar ger dig en perfekt bild över hur du sover, återhämtar dig samt förbättrar din träning. 

De främsta funktionerna hos Unite: 

  • Mäter sömnen under natten i form av hur djup eller lätt sömn du haft, samt REM. Du får en överskådlig bild över din sömn.
  • Visar hur bra du återhämtat dig under natten, baserat på din sömnkurva, puls, hjärtfrekvens och andningsrytm. 
  • Daglig träningsguide som hjälper dig att bli smidigare, starkare och få bättre kondition baserat på dina individuella förutsättningar. Funktionen ger förslag varje dag på vilken träning du kan utföra i form av hur mycket, länge och i vilken intensitet du bör ligga på. 
  • En funktion som hjälper dig att varva ned och slappna av, som en del av dagens meditation. Det är exempelvis övningar för djupandning.  
Vilka aktiviteter kan jag utföra med klockan? 

– Det finns över 130 sportprofiler att välja mellan. Eftersom Unite är vattentät är både vattengympa och simning möjligt. Annars är den perfekt för gruppträning, gym och yoga. Du kan även köra olika typer av träning där du är i behov av gps, som löpning och cykling, eftersom du lätt kopplar ihop klockan med din telefon. 

Hur korrekt är stegräknaren? 

– Distanser räknas ut via stegen och steglängden baseras på den personliga informationen du för in i klockan, till exempel hur lång du är. Distansen är generellt väldigt bra i våra klockor, men kan givetvis variera från person till person, säger Olof Lindberg och fortsätter: 

– När det kommer till Polar räknar vi om all aktivitet till antal steg, på grund av att ett steg i många fall kan vara missvisande som aktivitetsmätning. Därför kan en användare få fler steg registrerade än andra. Vårt mätsätt blir mer holistiskt och rätt över tid. 

Exempelvis: Person A går 30 minuter och får 5000 steg. Person B springer 30 minuter och får endast 4000 steg. Det beror på att ett löpsteg är längre. Ändå har person B använt mer energi och förmodligen fått större fördel av sin träning. Med Unites mätning kommer person B att få fler steg än person A eftersom klockan även tar hänsyn till intensiteten (pulsen) och inte bara rörelsen från acceleratorn i klockan. 

Polar UniteVälj bland över hundra olika träningsprofiler – allt från styrketräning och HIIT-pass till spinning och simning. 

DET TILLKOMMER TVÅ ARMBAND TILL KLOCKAN, VARFÖR? 

– Du får med både ett armband i storlek S/M och ett i M/L eftersom det är vitkigt att du har rätt storlek på den. Skulle remmen bli för lång hamnar den framför handledspulsen och hindrar pulsmätning. 

Snabbfakta om Polar Unite! 

  • Vikt: 32 gram 
  • Mått: 43,4 x 43,4 x 10,4 millimeter 
  • Vattentålighet: Upp till 30 meter, vilket betyder att den är helt vattentät och funkar perfekt för simning. 
  • Batteritid: Cirka 100 timmar i träningsläge med uppkopplad gps och handledspuls. Eller fyra dagar i normalt läge med handledspuls och aktivitetsmätning. 
  • Gps: Nej, men kan kopplas till telefonen för att få fram det. 
  • Armbandens storlek: S/M är 130-185 millimeter och M/L är 155-210 millimeter. 
  • Material: Boett i glasfiberförstärkt polymer. Armband i silikon.

SHOPPA HÄR: Nytt från Polar

LÄS MER: Behåll träningsmotivationen under semestern