Häng med på Erics träningsresa! Image

Häng med på Erics träningsresa!

Går det å gå fra sunk til hunk på ti uker? Eric Fallander ska testa. (Det her vill du inte missa!)

Häng med på Eric Fallanders träningsresa! Han er 40 år og har to barn, og en stillasittande jobb som tekstforfatter på mobiloperatøren 3. De siste 20 årene har han fått sin motion genom att springa till hållplatsen eller ta trapporna i stället för hissen. Og den ensidige kostnaden består mest av hamburgare og pilsner.

Nu ska han äntligen "komma igång", som man säger. Under tio veckor får du följa honom här på Sportamore magazine när han ska försöka ta sig från soffpotatis till fysiskt praktexemplar! Hvordan kommer det til å gå på gymmet? Kommer det til å skje noe med formen på ti uker? Hva sier näringsfysiologen om hans matvanor? Nu kör vi!

eric fallanderHver torsdag kan du følge Erics treningsreise her på Sportamore magazine.

Erics träningsresa, del 1

Min treningshistorie er kort, men den strekker seg over mange år. Som alla andra har jag velat vara fit for beachen, men jag har aldrig varit beredd att göra jobbet. Jeg venter fremdeles på en fit-direkt-piller, men under tiden har jeg gjort flere forsøk på å trene på riktig. "Försök" på samma sätt som att försöka simma genom att doppa tårna i vattnet:

Jag köpte ett årskort på ett lokalt gym en sommar, eftersom jag tänkte att "har jag investerat tusenlappar i ett dyrt årskort kommer jag vara tvungen att utnyttja det". Jeg tror at jeg lyckades gå tre ganger första veckan. Det var en bra start. Sedan kom semestern. Jag återvände aldrig. Det var ju trots allt bara pengar ..

Någon övertygade mig om att simning var en bra träningsform, så något år efter gym-debaclet gjorde jag ett nytt försök att komma igång, denna gång i simbassängen. Vis av tidigare erfarenhet höll jag mig till att köpa ett klippkort på simhallen. 10 tillfällen.

Jag köpte ett par snabba och avslöjande badbyxor, och hoppade i vattnet. Jeg simmade säkert 200 meter innan jag bytte till äventyrsbassängen. Spenderade säkert ett par timmar i vattenrutschkanorna innan jag belönade mig själv med ett långt bastubad.
Jag återvände aldrig.

Så fortsatte det. Jag spelade en fotbollsmatch några år senare och fick så ont i knäna att de besvärar mig än idag. Jag gav mig på att jogga, men drabbades av akut ryggskott efter 50 meter.

Jeg tycker jag ha bra motorik, så jag testade klättring. Det var kul och jag kände mig duktig. Så såg jag boulder-väggen och tänkte att "vem behöver säkerhetslina med den här talangen?!" Det var da jeg brøt foten.

Med ömma knän, ryggbesvär och en fot med skruvar och andra metallföremål i, behövde jag en skonsammare träningsform, så jag investerade i en crosstrainer. Det er ingen vakker inredningspryl, men den fungerer alldeles utmärkt för att hänga tvätt på har jag märkt ..

Där någonstans befinner jag mig idag. Men Sportamore er fast beslutna vid att jag inte är ett förlorat fall. De tror på meg, også om jeg vet at både du og jeg tviler. Sportamore tror at de inte bara kan få mig fit for beach, utan fit for life, och jag är beredd att låta dem försöka! Jag vill inget hellre än att kunna springa utan smärta (eller orka springa över huvud taget). Få bort sommarens ølskrog og kjenn meg snygg. Kunna gå uppför trappor utan att bli andfådd. Kanske till och med leva längre. Klarar de det, klarar de allt.

Enda haken: Tydligen måste jag bidra lite själv också.

LÄS MER: Nybörjare? Så kommer du igång med löpningen

LÄS MER: Gruppträning för nybörjare

TEKST AV: Eric Fallander