Gummistövlarna för barn som är bäst i test! Image

Gummistøvlene for barn som er best i test!

Regn och rusk är inga problem om kidsen har ordentliga skor på fötterna. Vårt juniorpanel har plaskat i regnpölar iklädda säsongens gummistövlar. Så her tyckte dem.

Tåliga gummistövlar i fina färger som sitter skönt gör även regniga dagar lekfulla. Juniorpanelen har testet noen av våre mest populære gummistøvler for at du lettere skal kunne avgjøre hvilken modell som passer best for ditt barn. Her er alt du og barna trenger å vite om gummistøvlene som holder de små fossingarna torra.

SHOPPA HÄR: Hele vårt utbud av gummistøvler for barn

Tretorn GrännaTretorn_Gränna

Märke: Tretorn

Modell: Gränna

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Finnes i fargerna: svart, gult, lila, rosa og blått.

Testpanelen säger:

Klassisk regnstøv fra Tretorn som verken overrasker eller gjør noen besviken. Lar du etter en pålitlig støvel til ditt barn er det her et trygt kjøp. Det er faktiskt inte mycket som skiljer Gränna från ett par vuxengummistövlar, vilket upplevs som positivt.

- Designen påminner om ett par regnstøvler for voksne, så de er perfekte for litt eldre barn. Min sons första reaktion var "snygga" och jag som mamma instämmer! säger en förälder.

En tjock sula ger bra grepp för slask och lera. Hela fotpartiet täcks av ett slitstarkt, rejält gummi medan benet omsluts av ett något mjukare gummi. Där är gummit så pass mjukt att kanten på skaftet kan vikas över om man vill.

- Nackdelen med det mjuka gummit är när mindre barn ska klä på sig. Min dotter ville absolut "göra själv" och blev då lite frustrerad när stövlarna inte var så stabila när hon stoppade ned foten, säger en mamma.

Väl på sitter gummistövlarna bra och är enligt barnen i testet smidiga att leka, klättra och springa i. De är ofodrade men insidan har ett borstat tyg som gör dem extra sköna att ha på sig.

Viking Klassisk indie Natural GummiVIking_Classic

Märke: Viking

Modell: Classic Indie Natural Rubber

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Finnes i fargerna: blått, svart, gult og rosa.

Testpanelen säger:

Den här fina gummistöveln i naturgummi har både ett snabbtorkande innerfoder och en innersula som kan tas ut, vilket gör den suverän för regniga heldagsutflykter och barn som gärna plaskar ordentligt i varje liten pöl på väg till dagis.

Akkurat som en del andre stövlar i testet har den här en ganska vuxen look. En förälder menar att den påminner mer om en förkrympt vuxenstövel än en gummistövel för barn.

- Mitt barn tyckte inte att de var särskilt roliga. De har en litt tråkig design, men passar säkert den som söker en mer neutral stil på stöveln, säger en av testarnas mamma.

Skorna är normala i storleken, men modellen är slimmad och ger ett nätt intryck.

- Den er spesielt stram over foten og barnet får ikke plass med en rejäl socka under. Så det her er en ren vår- og sommarstövel. Men den är bekväm, normalhög i skaftet och väldigt användbar i övrigt, säger föräldern till en av juniortestarna.

Det her er kort og gott en slitstark, hållbar stövel för barn som vill ha en mjuk och elegant stövel som inte är så klumpig. Designen är väldigt clean, men den finns i både gult och rosa om du gillar den rena looken men vill ha något lite skojigare och mer färggrannt.

Kavat Grytgöl WPKavat_Grytgöl

Märke: Kavat

Modell: Grytgöl WP

Rekommenderat pris: 349 kroner.

Finnes i farger: gult, blått, rosa, turkos og lila.

Testpanelen säger:

Den perfekta vår- och sommarstöveln! Her får du en snygg och bekväm gummistövel till ett bra pris som både föräldrarna och barnen i testpanelen gillade. Ekstra pluss for at den er laget i återvinningsbart gummi fritt fra PVC og kan maskintvättas i 30 grader.

- Både jeg og sønnen elskade den gula färgen! Dock blir den lett skitig. Med vissa stövlar räcker det att spola med lite vatten eller torka lätt så försvinner smutsen men här får du jobba lite mer. Da er det bra at de kan tvättas i maskin. Det finns också en uttagbar sula, vilket är smidigt vid rengöring samtidigt som barnet får lite extra dämpning och komfort, säger en förälder.

Sulan er stabil og avstøtende, mens skaftet er litt mykere. Det er imidlertid stabilt nok til også små barn å selv ta på seg støvlene uten problem.

- Gummit känns lite "strävt". Det er ikke en like glatt yta som på många andra gummistövlar men det är inte negativt utan ger endast en känsla av kvalitet, säger en pappa till en av testarna.

Designen får mange tummar opp av barna i panelet. En av testpersonene gillade dem så pass mycket att han gick omkring med dem även inomhus. Både foreldre og testare rekommenderar varmt dessa stövlar för vårens regniga äventyr.

Tretorn Active KidTretorn_Active Kid_rod

Märke: Tretorn

Modell: Active Kid

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Finnes i fargerna: rött, blått, svart, gult og rosa.

Testpanelen säger:

Ännu en pålitlig modell från Tretorn som ger ett lite rejälare intryck än Gränna WP tack vare en kraftig sula med halkmönster. Den här har också ett mer vuxet utseende som ger en tidlös look. Det er ikke en stil med mange fargesprakande detaljer, men det er på den andre siden en klassiker som holder.

- Färgställningen delade testlaget i två läger där den ena delen gillade den fina röda färgen och den andra delen hade svårt att förlika sig med de grå fälten. Känns dock som en färgställning som både är lite glad och har en rimlig chans att kännas fräsch över nyttjandetiden, säger en pappa till två barn i testpanelen.

Stöveln är tillräckligt rymlig för att barnet ska kunna krångla på den själv och dessutom få plats med en extra socka under den tidiga våren eller framåt höstkanten när kylen kommer fram igen.

Konstruktionen känns gedigen samtidigt som stöveln är mjuk och följsam och inte får något besvärande veck över tåleden vid promenader.

- Provhoppning i årets første vannpölar gav högsta poäng i glädjespridning och motståndskraft mot väta. Det här kommer att bli en kanonstövel till dagis! säger en förälder.

Crocs Handle It Rain Bootcrocs _handle it

Märke: Crocs

Modell: Handle it Rain Boot

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Finnes i fargerna: rosa, gult, blått, grønt og mörkblått.

Testpanelen säger:

Designmässigt fångade den här gummistöveln barnens hjärtan redan vid första ögonkastet. Den skarpa rosa färgen och handtagen gör dem riktigt roliga att ta på sig, och smidiga för barn som vill klara sig utan hjälp från föräldrar.

- Mitt barn älskade den här stöveln! Handtagen fullkomligen ber barnet om att ta av och på dem själv. Sonen tyckte däremot inte att de var sköna till en början eftersom de inte har något foder alls. Insidan är likadan som utsidan. Men han ville prompt ha på sig dem ändå och klagade sedan aldrig över att de var obekväma, säger en förälder till en av killarna i panelen.

Stöveln är alltså en hit hos barnen, men ett par av föräldrarna blev något tveksamma till materialet som inte känns speciellt tåligt. Vissa uttryckte en oro över att handtagen skulle kunna lossna, även om inget hittills har gjort det. Materialet gjør dem däremot väldigt lätta, vilket är ett plus!

- De er smidiga att ta med och väldigt enkla för barnen att ta på och av själva.

Skaftet er normalhøyt, men tenk på at de blir litt høyere i og med håndtaket og mindre fleksible. Det er for eksempel vanskelig å dra regnbyxor over støveln. De er rejäla i storleken och barnet får gott och väl plats med en socka i det rymliga tåpartiet utan att gå upp i storleken.

SHOPPA HÄR: Ofodrade regnställ för barn

LÄS MER: Tretorns nya regnjacka är snäll mot miljön

LÄS MER: Regnredo! Vi testar 9 regnjackor som gör jobbet i vår