Guide: Hitta rätt pulsklocka från Polar Image

Guide: Hitta rätt pulsklocka från Polar

En pulsklocka är lika självklar i boxen som på löpbandet eller i längdspåret. Vi guidar dig genom Polars modeller så du hittar rätt klocka för dig och din träning. 

Finska Polar är proffs när det kommer till pulsmätare och GPS-klockor. En pulsklocka är inget måste när du tränar, men om du vill vässa din teknik och ta din träning till nästa nivå är det ett smidigt och användbart hjälpmedel. Det kan kännas klurigt att välja modell men som tur är vet vi vilken klocka som passar vilken typ av träning bäst.

För dig som vill ha mycket funktion för pengarna

M200M200.jpg

En vattenresistent GPS-klocka med puls- och aktivitetsmätning samt utbytbart band. Den är särskilt designad för löpare men är användbar även utanför löpspåret då den registrerar steg, aktivitet och kaloriförbrukning dygnet runt. Du kan sätta upp träningsmål och följa din utveckling via mobilappen Polar Flow. Eller vad sägs om att jämföra ditt tempo med världsrekordet i maraton? Rekommenderat pris är 1 495 kronor.

M200 finns i både svart och vitt. 

För dig som vill kombinera stil med funktion


A370 A370

Det här tunna, vattentäta aktivitetsarmbandet är lika snyggt som det är funktionellt och ger dig dygnet runt-koll på pulsen. Färgskärmen har touchfunktion och ger dig aviseringar om samtal, sms, kalenderhändelser och inlägg på sociala medier samt när du varit inaktiv för länge. Ställ in olika sportprofiler eller ta del av ett träningsprogram inför vårens löpartävlingar. En annan intressant funktion är den avancerade sömnmätningsteknologin som ger dig information om hur du sover. Rekommenderat pris är 1 995 kronor. 

A370 finns i både vitt och svart. 

För dig som vill växla upp en nivå

M600 725882036007_001_730c0726e27e4c2ea61be62516cd8d89.jpg

En pulsklocka som tål vatten med GPS och Android Wear, vilket betyder att du kan koppla ihop klockan med både Iphone och Android-telefoner. Här får du din aktivitets-och träningsdata presenterad på ett tydligt sätt samt tillgång till Polar Smart Coaching som hjälper dig att lägga upp träningen så effektivt som möjligt. Plus i kanten för att du kan styra musiken från telefonen via klockan, eller lämna den hemma och i stället ladda klockans 4 GB minne med musik. Rekommenderat pris är 3 495 kronor.

M430M430

Pulsklockan för dig som vill lite mer med löpningen. Smidig mätning direkt på handleden, inbyggd GPS och olika funktioner för att både mäta dina resultat och utforma träningsprogram, vilket gör M430 till löparens bästa vän. Du kan bland annat få peppande feedback efter träningen och se hur mycket återhämtning du behöver innan nästa pass. Genom Sleep Plus-funktionen får du veta mer om dina sömnvanor och hur du ska sova för att prestera på topp. Rekommenderat pris är 2 295 kronor.

LÄS MER: 3 snabba skäl till att köpa en pulsklocka

LÄS MER: Stort test av pulsklockor