Guide: Hitta rätt gummistövlar till barnen Image

Veiledning: Finn riktig gummistøv til barna

Alla barn älskar att plaska i vattenpussar, men det blir betydligt roligare om strumporna är torra även efter hoppandet i vattenpölarna. Experten vet hur du hittar de perfekta gummistövlarna till ditt barn.


Att köpa gummistövlar till ett barn är inte så knepigt som det kanske verkar. Höga eller låga är en smaksak, så länge inte kanten på stöveln går så högt upp att den orsakar skav. Börja med att mäta foten och lägg till 15 millimeter. Gå deretter etter en storleksguide om det finnes. Etter det lar du barnet prova stövlarna.

- Det viktigste når du kjøper gummistøvler er at du velger et par som sitter bra på foten og er av naturgummi, sier Johan Elvstrand på Viking footwear.

Varför är det bra att köpa stövlar i naturgummi?

- När du köper gummistövlar i naturgummi får du en helt annan kvalité och hållbarhet på dina stövlar. Støvlar i högre andel naturgummi spricker inte lika lätt och är mer slitstarka. Våre naturgummistøvler bygges for hånd og består av 25 til 50 deler, avhengig av hva det er for kategori. Det er absolut värt att lägga pengarna på kvalité och det är självklart skillnad på ett par dyra och ett par billigare stövlar.

Hur många par gummistövlar bör ett barn ha?

- To par tycker jag är bra. Då kan ett par vara hemma och ett par lämnas på förskolan.

Kan jeg som foreldre vet at stövlarna faktiskt är vattentäta?

- Spør om kvalitetstestene. Vi på Viking tester alle våre produkter som vi produserer i fabrikken og alle produkter vi selger er 100 prosent vanntette. Ett tips er at du tar på regnbyxorna över gummistöveln om barnet ska hoppa i vattenpölar, så att det inte kommer i vatten via skaftet.

Hvordan får jeg stövlarna att hålla så länge som möjligt?

- Sköt om stövlarna genom att tvätta dem om de blir smutsiga, det gör att de håller längre. Låt inte gummistövlarna torka i värme eller direkt solljus, gummit kan torka ut och missfärgas. Bruk en silikonspray eller en silikonsvamp for å smøre og gi støvlene et lengre liv.

gummistövlar