Guide: Hitta rätt fotbollssko från Adidas Image

Guide: Hitta rätt fotbollssko från Adidas

Att köpa fotbollsskor på nätet behöver inte vara så svårt. Vår testpanel guidar dig till Adidas signaturmodeller.

Vi har tagit hjälp av Adidas produktexperter och en fotbollstokig testpanel för att reda ut vilken fotbollssko som egentligen passar för vilken spelartyp. Scrolla ned för att se vilken som blir din nya favorit!

COPA 19.1Copa.jpg

Sammanfattning: Den ultimata komforten! 

Specifikationer: Komfort är A och O för Copa 19. Modellen är tillverkad i marknadens finaste K-leather, även kallat fusion skin, som är behandlat med en coating som drar till sig 20 procent mindre vatten än andra skinnskor på marknaden. Utöver det har modellen flexibla dobbar som dämpar fotisättningen. Till skillnad från de andra tre modellerna från Adidas Exhibit Pack har Copa 19 även en asymmetrisk plös, som går från ovandelen till insidan av skon, för att öka komforten ytterligare. Här har de verkligen tänkt på allt för att komforten ska bli så grym som möjligt, utan att tumma på andra specifikationer som grepp och bollkontroll.

Passar: Spelaren som förväntar sig den optimala komforten.

Frontas av: Juventus Paulo Dybala

Testpanelen tycker: En fantastiskt skön och snygg sko. Passformen, som kan jämföras med ett timglas, är som bredast vid hälen och tåpartiet och tightare över mellanfoten. Lädret i ovandelen skyddar tårna på ett sätt som de andra modellerna inte gör, vilket är grymt för dig som ofta får blånagel. Kort och gott en vass modell som ger en grym känsla! 

NEMEZIZ 18.1Nemeziz.jpg

Sammanfattning: Klarar radikala och explosiva förflyttningar.

Specifikationer: Tänk dig sättet du lindar en fot efter att du stukat den, så har du grundidén till Nemeziz. Den här modellen är innovativ och har en unik konstruktion. Det är med andra ord inte bara för en snygg look som modellen är tillverkad av en och samma elastiska linda. Tanken är att ge en tight passform som kramar åt foten på ett bekvämt och stödjande sätt där trycket eller kompressionen varierar från framfoten till ankeln. Är du ditt lags Lionel Messi är det här skon som kommer ge dig en ljus framtid!

Passar: Spelaren med ryckig spelstil och snabba sidledsförflyttningar. 

Frontas av: Barcelonas Lionel Messi

Testpanelen tycker: Hela modellen är smal och har en tight passform, vilket märks extra tydligt kring den tighta hälkappan. Samtidigt formar sig ovandelen kring foten och ger en mjuk känsla. Det är knappt så att du behöver snöra skorna, passformen gör att modellen sitter på plats. Nemeziz är normal i storleken och känns väldigt lätt. Nästintill lika lätt som X. Något du kommer märka när du spelar i den här skon är att den är väldigt flexibel samtidigt som du får en stabil känsla. Grymt vid snabba vändningar. Plus för att skon är väldigt snygg i sin skrikiga gula nyans. 

PREDATOR 19.1Predator.jpg

Sammanfattning: För bästa bollkontroll.

Specifikationer: Bollkontroll ligger till grund för utformningen av Predator 19. Den strumpliknande, högre passformen vid ankeln ger ett kompressionsliknande stöd. Ovandelen i syntetmaterialet Primeknit och textilen Controlskin ger, som namnet antyder, en grym kontakt med bollen. Till sist är dobbarna utformade och placerade för att ge ett perfekt grepp på naturgräs eller konstgräs, vilket i sin tur ger dig full kontroll över dina passningar. 

Passar: Den som dominerar och kontrollerar spelet på planet. Det viktigaste med skon är att den ger en optimal bollkontakt för att du ska kunna slå de långa, precisa passningarna.

Frontas av: Manchester Uniteds Paul Pogba

Testpanelen tycker: Är du osäker på vilken fotbollssko du bör spela i kommer Predator garanterat att passa perfekt! Det är en allroundsko som ger en grym kontroll med bollen och passar spelare på alla positioner. Den något bredare och raka passformen funkar lika bra för dig med smala fötter som för dig med bredare. Det bästa med modellen är att du känner dig smidig på planen och har full kontroll över de långa inspelen från ytterkanterna. Alla älskar Predator, så enkelt är det. 

X 18.1X.jpg

Sammanfattning: Snabb, snabbare, snabbast! 

Specifikationer: Snabbhet är i fokus för X 18. En av marknadens lättaste matchskor! Minimalism och speed är allt för dig som spelar i X 18. Adidas har haft friidrottens spiksko i åtanke när designen togs fram. Designteamet har tagit bort allt onödigt material för att skapa en så lätt och smidig produkt som möjligt. Tekniken kallas ”drillium” och är synlig både på ovandelen samt på yttersulan i form av små, små hål. Hälkappan och plösen går högre upp på ankeln än de andra modellerna för att hålla fast hälen likt en klo. 

Passar: Den kvicka och snabba spelaren som inte vill ligga steget efter sin motståndare. 

Frontas av: Manchester Citys Gabriel Jesus.

Testpanelen tycker: X 18 är något liten i storleken och har en smal och nätt passform, gå upp en halv storlek för ultimat känsla. Modellen gör sig bäst på smala fötter där slimfit-passformen kommer till sin rätt utan att klämma åt. Ett tips är att ha ett skohorn nära till hands för att få på dig modellen utan att få ont i armarna. Väl på foten ger X 18 en lätt känsla där den tunna ovandelen får dig att känna dig riktigt snabb. En grym fartdojja som är snyggast på plan, det vill säga om du ens hinner se modellen.

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av fotbollsskor från Adidas

LÄS MER: Därför får du ont i höften när du springer

LÄS MER: Så behandlar du en sträckning