Golfskorna som är bäst i test 2018 Image

Golfskorna som er best i test 2018

Bra grepp, høy komfort og en passform som passer akkurat din fot er det viktigste når du kjøper golfskor. Dette er golfarnas favoritter for både herrer og damer.

Golfskorna som är bäst i test för damer (scrolla ned för herrmodellerna)

Test av: Lunar Control Vapor 2, NikeLunar control

Rekommenderat pris: 1 795 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse: De her er store i størrelse, for å være Nike. Om du vet hvilken størrelse du har i Nike kan du gå ned en størrelse. Om du ikke vet hvilken størrelse du har i Nike kan du ta din vanlige størrelse.

Bredd: Skon er ganska smal över framfoten och sitter lite tight på lilltån. Over resten av foten er passformen normal.

Vikt: Den ser klumpigare ut än vad den är. Når du er ute og spiller føles skorna lette og smidiga.

Hälgrepp: Full pott! De sitter jättebra og hälen halkar inte det minsta. En i testpanelen spelade två 18-hålsrundor under en helg och fick inga problem med skoskav alls.

Sula: Första känslan är att sulan är lite hård, men redan efter första hålet mjukas skorna upp. Skorna är verkligen stabila men har en mjuk och skön sula som hjälper till hela rundan ut.

Temperatur: Trots golfspelande i 32 plusgrader var skon sval och ventilerande och fötterna var inte alls svettiga. Bättre än så här har testpanelen aldrig upplevt!

Fäste: Ekstremt bra fäste oavsett underlag. Spørsmålet er om det ikke er det beste festet noensinne?

Komfort: Riktigt sköna golfskor redan från första steget.

Sammanfattning:

Vil du ha sommarens snyggaste golfskor? Velg de her! De er nemlig ikke bare snygga, utan också stabila samtidigt som de är mjuka och sköna och har extremt bra grepp. Som en bonus er de veldig ventilerende under varma dager, og ved regn beskytter det vanntette membranet. De ser litt klumpiga ut men väl när du får på sig dem sitter de som ett smäck. Omsluter foten på et riktigt bra sätt. Enkla att torka av efteråt trots att de är vita.

Test av: Ignite Blaze Sport Disc, PumaIGNITE BLAZE SPORT DISC.jpg

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse: De her er snäppet stora. Om du brukar ha 38,5 i Puma-skor kan du antagligen välja storlek 38 i stället.

Bredd: Skon er väldigt bra i passformen. Passar dig med normalbreda fötter och är inte ovanligt smal eller bred.

Vikt: Testpanelen är grymt imponerad av att skon är så lätt. Tross den lette vikten upplevs skon som stadig.

Hälgrepp: Skons hälgrepp är riktigt bra. Siden skon har ett Disc-system (vilket är samma princip som Boa) i stället för traditionell snörning får du en perfekt passform och skon sitter som en smäck.

Sula: En sula som er myk og skön och som håller fötterna pigga och fräscha under hela 18-hålsrundan.

Temperatur: Tross at skon testades i 25 graders värme var fötterna inte alls svettiga efteråt, vilket bland annat beror på det stretchiga meshmaterialet i ovandelen.

Fäste: Riktigt bra fäste i underlaget! Greppar även på blött underlag tack vare softspikes som sitter undertill.

Komfort: Tack vare det smarta snörsystemet och den dämpade sulan i kombination med det luftiga tyget är det här ett par riktigt sköna golfskor.

Sammanfattning:

Puma-skorna är så extremt lätta att du som tidigare spelat i skinnskor kommer att upptäcka en ny värld. Snörsystemet gör att skorna blir perfekta för just dina fötter, och helhetsintrycket är en mjuk och skön sko med bra dämpning. Bra grepp i gräset och känslan är grym. Du får ikke svettiga fötter utan skorna andas bra. En kvinna i testpanelen använde tunna ullstrumpor i sina skor och hennes fötter var verkligen snustorra efter testrundan. Testpanelen gillar den speciella looken och skorna finns även i en blåvitgrå variant.

Test av: Go Golf Eagle, SkechersGO GOLF EAGLE.jpg

Rekommenderat pris: 1 195 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse: De her er helt true to size, så kjør på din vanlige størrelse.

Bredd: Normal til noe bred, også de med breda føtter i testpanelen tyckte att de här satt skönt.

Vikt: Modellen er sporty og mye lettere enn en tradisjonell golfsko.

Hälgrepp: Inga anmärkningar, skon sitter på plats och ingen i testpanelen fick skavsår eller ömma punkter efter tre raka golfdagar i dessa.

Sula: Sulan på skon känns som något du snarare hittar på en lättvikslöparsko än en golfsko. Skön dämpning, följsam och med bra grepp. Väldigt modernt och bekvämt!

Temperatur: Meshliknanade överdel som andas skönt. Trots att du spelar i 30 graders värme och sol andas skorna på ett bra sätt och fötterna tar ingen stryk.

Fäste: Bra grepp och bra kontakt med underlaget både på gräs och på mattan. Mjuka piggar och inga klassiska spikar på undersidan gör att det är lätt och flexibelt att gå i skorna.

Komfort: Å ja! Det her er de fineste golfskoene som testpanelet har testet. Komforten er på topp tack vare mjuk sula, lätt och luftig överdel, skön dämpning och bra grepp. Sitter perfekt fra første användning.

Sammanfattning: Golfskosneakers slog igenom på bred front för ett par år sedan och Skechers variant gör ingen besviken. Til og med de kvinnene i testpanelet som tidligere hadde mer tradisjonelle golfskor er nå helt sålda på denne mer sportiga designen. Ett lättviktssko med snygg design som du utan problem kan ha på dig om du går och käkar eller går in i en affär efter golfrundan. Lätta att torka av, och kommer med ett extra par skosnören. Den enda nackdelen med den här skon är att den är vattenavvisande men inte vattentät. En perfekt sko - men endast för torra dagar. Finns också i grått och svart.

Test av: Fade RST, Under ArmourFADE RST.jpg

Rekommenderat pris: 1 395 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse: De er noe store i størrelsen, så er du mellom to storlekar kan du velge den mindre størrelsen.

Bredd: Skon er ganska generös i bredd, så den passar dig med normal til bred fot. Har du smal fot kommer du til å få snöra skorna hårt.

Vikt: Det er en lett golfsko og du känner inte att du släpar runt på några pjäser ute på banan.

Hälgrepp: Hälgreppet är något lösare än på vissa av de andra modellerna. Hälen halkar inte upp och ned men kramas inte åt så att den sitter fastlåst i skon.

Sula: Sulan er ganska stum och stabil och du får bra kontakt med underlaget. Docken er tilstrekkelig fleksibel for at du skal kunne gå på en komfortabel måte og stå i alle mulige konstiga vinklar når du råkat slå ned bollen i bunkern eller noen annanstans der den ikke riktigt hör hemma.

Temperatur: Testpanelen er lite følsom for temperaturer. Vissa tycker att andningsförmågan är jättebra, andra tycker att det blev ganska varmt i skorna efter 18 hål.


Fäste: Skornas fäste gör ingen besviken! RST i navnet står for rotational resistence spikes, vilket är mjuka spikar som ger superbra grepp på alla underlag. Du står stadigt både på tee og green.

Komfort: Tack vare integrerad snörning som liksom låser in hela foten när du snörar och en passform som låter foten få plats så är komforten hög i dessa skor.

Sammanfattning:

En lätt golfsko med utmärkt grepp som passar dig som inte gillar när skor klämmer åt eller sitter för tight runt foten. Skorna hjälper till i svingen så att du får maximal kraftöverföring från höften till klubban. Under Armour-golfskorna har en vattentätt lättviktsmembran i ovandelen för de dagar då du inte har tur med vädret. Fötterna kan kännas lite varma efter 18 hål i sommarvärmen, men det är faktiskt helt okej. Finns också i vitt!

Test av: Adipure DC, AdidasADIPURE DC.jpg

Rekommenderat pris: 1 195 kroner

Testpanelen säger :

Størrelse: Perfekt i størrelse, ta den du pleier ha.

Bredd: Skon er normal mot det bredare hållet. Når du først provar skorna så kan de sitta lite tight, men efter ett par hål töjer de sig och mjuknar.

Vikt: Ingen utpräglad lättviktsko men den känns ändå lätt och smidig att ha på sig.

Hälgrepp: Bra hälgrepp som gör att skorna känns stabila och bekväma hela rundan. Inget glapp i hälen som gör att skoskav kan uppstå. Vår testpanel gick 18 hål första gången de använde dessa och trots att skorna var splitternya kändes de skönt ingångna.

Sula: Superskön sula med riktigt bra dämpning. Det var inga som helst problem att gå 18 hål på en hård och torr bana, så defintivt full pott här.

Temperatur: Varken sval eller varm, så lite däremellan. Trots spel i varmt väder klarar sig fötterna hyfsat bra. Ventilationen är helt klart godkänd.

Fäste: Grymt fäste på alla underlag. Dobbarna er utbytbara, så skulle de etter ett tag behöva bytas ut är det bara att skruva av dessa och sätta på nya.

Komfort: Er det noe Adidas kan, så er det å gjøre skoen skor. Også i det her fallet!

Sammanfattning:

En stilren golfsko som også finnes i svart og som funkar til alle stilar på golfbanan. Den er ikke bare snygg utan riktigt bekväm och testpanelen älskar sulan. Trots hårt och torrt underlag blir du inte trött i fötterna, vilket man annars kan uppleva i skor som inte är särskilt dämpade. Fästet är suveränt och skorna omsluter fötterna på ett bra sätt som gör att skorna knappt behöver gås in, de sitter bra direkt. En perfekt damsko for alle uansett alder, nivå eller underlag. Dessuten vattentäta. Super!

Golfskorna som är bäst i test för herrar

Test av: Performance SL Leather, Under ArmourPERFORMANCE SL LEATHER.jpg

Rekommenderat pris: 1 695 kroner.

Testpanelen säger :

Størrelse: Kör på den storlek du vanligtvis har, inga konstigheter!

Bredd: Ganska tight baktill och mer normalbred mot mellanfoten och framfoten. Har du en känsla av att ha en lite smalare fot är det här en bra sko att köra på.

Vikt: Lett og smidig i både følelse og uttrykk.

Hälgrepp: Omsluter väldigt bra och ger en riktigt stabil känsla. Glappar ingenting i hälen och komfortmässigt ger den en grym känsla.

Sula: Testpanelen gillar den korkbelagda sulan, som ger en skön känsla ute på banan. Bra stuns i stegen och sulan upplevs som skonsam for fotsulan.

Temperatur: Skon har en overdel i narvläder med en grym andningsfunktion, vilket medför att du inte blir extremt varm i golfskon trots varmare dagar och många timmar i skorna.

Fäste: Veldig bra! Skorna ger väldigt bra grepp både på matta och ute på banan. Testpanelen gillar att modellen inte har "spikes" utan endast piggar, som på en grusfotbollssko. Det gir god kontakt med underlaget og du føler deg stabil i stansen.

Komfort: Fullpoängare! Hälgreppet är väldigt skönt, grym komfort och skorna ger en stabil känsla. Mjuk og omsluttende sko - det her er verdensklasse!

Sammanfattning:

Skorna är extremt snygga och den stilrena looken i helvitt eller svart är klockren. Komforten er veldig skön med de ventilerande egenskaperna skorna har i kombination med den sköna fotbädden. Sulan därtill gör att skon är mjuk och bekväm, fötterna känns lika bra hål 1 som hål 18. Greppet er fantastisk og dessuten får du to års vannforsyningsgaranti. Gå "fore" det!

Test av: Lunar Control Vapor 2, NikeLUNAR CONTROL VAPOR 2.jpg

Rekommenderat pris: 1 795 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse: Gå ned et helt nummer i størrelse, de her er store!

Bredd: Ganska normal, lite bredare vid mittdelen av foten för att sedan smalna av fram mot tårna.

Vikt: Testpanelen upplever skon som ganska lätt och smidig, vilket så klart uppskattas!

Hälgrepp: Riktigt trevligt grepp! Nya golfskor brukar ofta bjuda på skavsår men testpanelen tyckte att dessa fungerade felfritt redan från första rundan.

Sula: Superbra sula som følger en golfares rörelser. Riktigt trevlig dämpning gör att det knappt känns i fötterna när du varit ute och knatat 18 hål.

Temperatur: Varken eller. Fötterna är inte torra men heller inte supervarma och genomsvettiga efter att du använt dem.

Fäste: Jättebra, du tappar inte greppet från tee, vilket du gör i många skor. Självklart underlättar dock ett torrt underlag.

Komfort: Skönaste golfskorna du någonsin har testat antagligen, komforten är överlägsen. Skon sitter bra på foten, dämpning är god och passformen lika så. Klass!

Sammanfattning:

Vita golfskor funkar ALLTID! Otroligt snygg design som toppas med att skon är vattentät och med ett yttre skikt som är enkelt att torka av. Bra dämpning i sulan, schysst passform och överlägset bästa greppet du kan få utan spikar. Testpanelet anbefaler den her varmt, tenk bare på å gå ned i størrelse.

Test av: Go Golf EliteGO GOLF ELITE.jpg

Rekommenderat pris: 2 595 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse: Din vanlige størrelse kommer til å fungere kanon.

Bredd: Den er ganska smal i passformen, du med normalbreda fötter kan tycka att de här är lite tighta - men inte så trånga att de trycker eller känns hårda. Har du derimot en bredare fot kan du trenge en mer generøs modell.

Vikt: En lett og smidig sko, uten å kompromisse med stabiliteten.

Hälgrepp: Sitter som en smekk på foten. Bra grepp i hälen och väldigt komfortabel. Inga tendenser til skoskav.

Sula: Känns mjuka och bekväma från första stund. Mjuk og skön dämpning utan att bli svampig, bra stabilitet.

Temperatur: Tross ovandel i skinn så blir du ikke overdrivet varm, tross at de har testet når det har vært over 20 grader varmt ute.

Fäste: Lysende grepp! Spelade ingen roll om det var fra tee, ruff, fairway eller bunker.

Komfort: Fantastiskt bekväma! Mjuk og herlig dämpning och grym passform. De känns inspelade direkt när du tar dem ur lådan, du känner inte ens av att de är nya när du går första rundan.

Sammanfattning:

En dyrgrip som er väl värd sina slantar. Testpanelen rekommenderar skorna starkt för den som är seriös med sin golf. Det her er golfsko som virkelig gir maksimal komfort, uten å kompromisse med stabilitet og letthet. At den sitter som gjutet direkte er virkelig et stort pluss, så lenge du ikke har brede føtter. Bra grepp på i prinsipp alle underlag gjør at du ikke kan skylla på skorna om du savner et gyllene inspelsläge.

Test av: Ignite Poweradapt Disc

IGNITE POWERADAPT DISC.jpg

Anbefalt pris: 1 695 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse: Den vanlige størrelsen blir perfekt.

Bredd: Den er ganska bred, men även de med smala fötter tycker att skon sitter bra på foten när man spelar i dem.

Vikt: Skon känns extremt lätt, nästan som en blandning mellan en mockasin och en löparsko. Den känns för den skull inte instabil.

Hälgrepp: Den glappar extremt lite i hälen och ger inga skavsår.

Sula: Sulan känns fantastisk, den är mjuk, följsam och ger ett extremt bra grepp.

Temperatur: Skon upplevs som lagom ventilerande. Selv om skon er svart så blir den ikke varm uten andas vel og føles ikke instängd.

Fäste: Best i klassen! En i testpanelen tycker att det utan tvekan är det bästa greppet som han har upplevt sedan han skrotade sitt sista par med stålspikar. Greppet består av en kombinasjon med små fikserte dobber og vanlige utbyttbare myke pigger.

Komfort: Otroligt bekväma golfskor. Man vil bare rusa ut og spille 36 hål!

Sammanfattning:

Hur bra den här skon är sammanfattas bäst av det faktum att en traditionalist i testpanelen med endast vita lädergolfskor hemma på skohyllan tycker att Puma har träffat mitt i prick. Han tyckte att det var en omställning att byta till en väsentligt "sportigare" modell, men nu när han har gjort det kommer han ha svårt att gå tillbaka. Komforten og greppet er oslagbart. Snøresystemet uten snører gjør det ekstremt enkelt og raskt å sette seg på skjørtene og de opprettholder en bra snøring under hele rundan. Plus for at de er vattentäta. Det eneste han ikke er sikker på er om de er snyggare än klassiska vita golfskor i läder.

Test av: Tour 360 Boost WD, AdidasTOUR360 BOOST WD.jpg

Rekommenderat pris: 1995 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse: Om man sammenligner den her med andre skor fra Adidas så er den väldigt lik i storlekarna, dock så brukar generellt Adidas vara lite mindre i storlekarna om man jämför med andra varumärken.

Bredd: Den her modellen er väldigt bred både ved lästen och framtill, men snörningen gör att du kan dra åt ordentligt.

Vikt: En ganska tung sko, trots den lätta Boost-sulan, som du kanske känner igen från Adidas löparskor.

Hälgrepp: Trots den breda passformen sitter skorna väldigt bra vid hälen och glappar inte.

Sula: Underbar! Det känns som att du har en löparsko på dig ute på golfbanan, men utan att mjukheten tar över funktionen. Skon er likevel veldig stabil og føles ikke svampig.

Temperatur: Läderovandelen gör att skon är ganska varm, men det är inget du tänker på ens under en varm högsommardag utan något du märker först när du tar av dig dem.

Fäste: Greppet består av så kallade "pins" vilket gör att du får bra grepp på golfbanan. Om du skulle behöva byta dessa i framtiden så går det bra, vilket gör att du inte behöver köpa nya skor om greppet har blivit slitet. Økonomisk og miljøsmart!

Komfort: Exceptionell! Tack vare den yttre Boost-sulan och den förstklassiga innersulan är det här en drömsko att spela i.

Sammanfattning:

En riktig toppsko! Väldigt stilren golfsko som gör att golfrundorna går mycket lättare! Pinsen undertill gör att du nästan får för bra fäste från utslagsmattor eftersom de hugger fast i underlaget. Men er du en golfspiller med litt bredare føtter mestadels spiller fra grästee så er det inget att tveka på! Självklart är den vattentät.

SHOPPA HÄR: Alle våre golfskor

LÄS MER: Snabbguide till golfskorna från Under Armour