Framtidens träningskollektion är här Image

Framtidens träningskollektion är här

Glöm uppdelningen mellan tekniskt och trendigt. Glid sömlöst mellan sport och fritid i plagg som är lika funktionella som snygga. Nike Tech Pack liknar inget du sett tidigare.

Tänk dig en kollektion träningskläder som fungerar lika bra på gymmet som i löpspåret, på jobbet och till vardags. Plaggen är i framkant när det kommer till både funktion och stil, noggrant uttänkta in i minsta detalj och vitt skilda från allt annat du har i träningsgarderoben. Där har du säsongens Nike Tech Pack, en futuristisk kollektion för visionären som vill ligga i framkant med det allra senaste, både stil- och funktionsmässigt.  

– Inför fall 18 gjorde vi om hela sättet vi ser på Tech-serien. Det har tidigare varit en kollektion med futuristiska, tekniska fleeceplagg men det kändes som vi behövde göra något mer. Tech Pack har ett helhetsperspektiv, med allt från tech fleece-plagg till jackor och strumpor. Designspråket är riktat mot en modern och urban kultur och det finns ett tydligt materialdrivet fokus, säger Nils Spetz som är produktspecialist på Nike.

Nike TechPack2.pngI nya Tech Pack har Nike gått in all in på den futuristiska, coola looken. 

Under arbetet med Tech Pack har Nike lekt mycket med materialen och tillverkningsprocesserna. Det är superavancerade vardagsplagg med tekniska kvaliteér.

– Det är dyra avancerade materialval i alla plaggen. Kollektionen drivs mycket av hur kroppen rör sig, så om du är varm på överkroppen ska plagget andas bra på just de delarna.

Tanken med kollektionen är också att sudda ut gränserna mellan träningskläder, sportswear och streetwear. Du ska kunna ha samma coola löparjacka när du springer som till vardags. Även om tightsen, jackorna och shortsen är anpassade för tärning ska du lika gärna klicka hem dem för att de är snygga trendplagg.

– Men det är fortfarande en kollektion drivet av funktion som ska se teknisk ut, nästan på ett överdrivet sätt. En del västar och jackor har till exempel helt orimligt mycket fickor för att få till den här överdrivna och supertekniska känslan.

Niek TechPack4.pngSporttopp med ett speciellt vävt material som påminner lite om en våtdräkt. 

Några nyheter värda att spana lite extra på är den uppdaterade Tech fleecen med en helt ny struktur och känsla. Det är den flossade fleecen 2.0, skulle man kunna säga. Tech woven är en annan spännande materialkombination av olika vävda tyg, där designteamet lekt lite mer med uttrycket. Det finns en våtdräktskänsla i materialet och insidan ligger utåt, för att visa hur sömnaden och teknologin ser ut. Du kan se vad som pågår i plaggen på ett helt annat sätt än tidigare.

Nike Tech PackNeongula tights, rekommenderat pris 1 295 kronor, och matchande tröja, rekommenderat pris 729 kronor. 

Färgskalan i kollektionen består av naturliga nedtonade, mörka och enkla färgställningar som kontrasteras av accentfärger i neonrosa och lysande kulörer.

– Ett kännetecken för hela Tech Pack är koderna som syns utanpå. Det är det numeriska alfabetet som bildar “Nike” och “Just do it” i kod. Det är ett sätt att sätta vår logga och prägel på plaggen, men att det ser mer datatekniskt ut.

HÄR hittar du hela vårt utbud från Nike Tech Pack. 

SHOPPA HÄR: Jackor från Nike
LÄS MER: Många sköna mil med nya Nike Vomero 14

LÄS MER: Löparskorna du inte vill missa 2019