Test: Fotbollsskor för juniorer 2020 Image

Test: Fotballsskor for juniorer 2020

Dags att skaffa nya fotbollsskor till Messi junior? Les det her testet først!

Fotballsesongen er i gang! Som de flesta vet växer barnens fötter som ogräs (eller ska vi kanske säga fotbollsgräs?), och därför kanske det är dags för nya fotbollsskor för barnen? Les vår juniortestpanels utlåtande av tre populära modeller från Nike och Adidas.

Shoppa: Gå direkte til alle fotballskor for juniorer

Nike Vapor 13 Academy MDS.jpgModell: Vapor 14 Academy MDS, Nike

Det beste med fotballsskon: At de er snygga, sköna och att snörningen sitter ordentligt.

Testpanelets utlåtande:

I grönt och blått kommer denna urcoola fotbollssko från Nike. Den passer gräs eller konstgräs och är förstärkt i tån för att ge längre hållbarhet. Vår lilla testpanel tycker att sulan är skön, och att hälkappan är bekväm utan minsta lilla risk för skavsår. Skon funkar både på plan og i mål. En av de beste egenskapene med skon er snøringen.

- De er enkle å knyte, rosetten sitter bra og åker ikke opp - så bra materiale! Det blir bara bättre efter några gångers användning, säger föräldern till en av barnen i testpanelen.

Om du har mycket smala fötter kan skon upplevas som bred. Skon andas jättebra och du blir varken svettig eller kall - inte ens när det haglar!

adidas Predator 20.4 FxG Jr.jpg
Modell: Predator 20.4 FxG Jr, Adidas

Det beste med fotballsskon: At de er så slittåliga, dessuten får designen et stort pluss.

Testpanelets utlåtande:

Det her er en snabb och lätt fotbollssko som har en ovandel som ger dig bättre bollkontroll. Skon sitter tight runtomkring och blir snabbt en del av foten. Derfor må du snöra upp ganska mycket för att komma i med foten. Er man väldigt liten kan du behöva hjälp av en vuxen. Greppet er utmärkt, både på konstgräs och på gräsmattan hemma.

- Det er litt mer fart og presisjon på barnets skott sammenlignet med tidigare skor, säger en testares förälder och barnet fyller i:

- Wow, de her er så kule!

Skon håller hög kvalitet och är slittålig, den klarar tufft spel. Svarta skor är ett plus eftersom fotbollsskor blir smutsiga väldigt snabbt och med en mörk kulör syns det inte lika mycket. Utöver träning vill en entusiastisk testare ta med skorna till skolan, till morfar och ut i skogen. De funkar dock bäst på fotbollsplanen.

adidas Nemeziz 19.4 FxG J.jpg
Modell: Nemeziz 19.4 FxG Jr, Adidas

Det bästa med fotbollsskon: Hur bra skon sitter och att den är skön från första användning.

Testpanelets utlåtande:

Imponera på motståndarna i dessa coola skor i vitt och blått. Ovandel i syntetläder formar sig efter foten, och fästet funkar prima på både vanlig gräsmatta och konstgräs. Testpanelen säger att skon sitter som en smäck och att den är både snygg, skön och ger en bra bollkänsla.

- Med de här på fötterna blir precisionen mycket bättre, och även skotten blir hårdare jämfört med andra fotbollsskor som jag tidigare spelat i, säger en av juniorerna i testpanelen.

Skon är normal i storlek, eventuellt är de åt det smalare hållet. Skosnoren kan oppleves som litt lang. Skon upplevs som superskön av hela testpanelen, från första gången de används.

Tips: Har du koll på hvilken størrelse ditt barn trenger? Ta ut innersulan ur skon och låt barnet ställa sig på den. En bra fotballsko bør ikke være mer enn 5 millimeter for lang.

SHOPPA HÄR: Alla fotbollsskor för juniorer

LÄS MER: Så enkelt får du til vandring med barna