Skillnaderna mellan Heads dräkter för crawl och triathlon Image

Skillnaderna mellan Heads dräkter för crawl och triathlon

Oavsett vilken typ av öppet vatten-simning du ägnar dig åt har Head den rätta våtdräkten! Här är en guide för dig som crawlar eller tävlar i triathlon och vill hitta rätt dräkt för just dig. 

Head har våtdräkter för alla typer av vattenaktiviteter. Att hitta rätt dräkt kan vara något av en djungel, eftersom de olika dräkterna har olika fördelar. Här får du veta allt du behöver för att köpa en våtdräkt för crawling och triathlon. 

LÄS MER: Guide: Hitta rätt dräkt för swimrun från Head

Våtdräkter för crawl och triathlon

Tricomp Shell 3.2.2 

Skillnaderna mellan Heads dräkter för crawl och triathlonTricomp Shell 3.2.2 finns i herrmodell och dammodell. Ordinarie pris 2 695 kronor. 

Vad: Tricomp Shell 3.2.2  är en tunn och mycket smidig dräkt som passar för både crawl och bröstsim i öppet vatten, samt när du ska tävla i triathlon eller duathlon. Siffrorna 3.2.2 står för att dräkten fram och bak består av tre millimeter neopren medan neoprenet på armarna och axlarna enbart är två millimeter tjockt, för att ge maximal rörlighet. Dräkten är utrustad med en nanoglide-yta, som minskar motståndet i vattnet. På underarmarna finns paneler som ger bra grepp i armtagen. Försedd med dragkedja bak som går nedifrån och upp. 

För vem: – Det här är en flexibel och tunn dräkt som du kan simma både bröstsim och frisim i. I och med att den är lite tunnare får du inte lika högt vattenläge i den, det vill säga att du inte flyter lika bra i den som med en tjockare dräkt, men du får fortfarande mycket hjälp både när du ska crawla och simma bröstsim, säger Christian Lindeberg på Head. 

Tricomp Skin 4.3.2

Skillnaderna mellan Heads dräkter för crawl och triathlonTricomp Skin 4.3.2  finns i herrmodell och dammodell, ordinarie pris 3 295 kronor.

Vad: Här får du en smidig och bekväm dräkt som passar till både träning och tävling. I denna får du extra bra flytkraft tack vare att frontpartiet på dräkten är tillverkad i fyra millimeter tjockt neopren. Baksidan består av neopren som är tre millimeter tjockt och runt armar och axlar är neoprenet enbart två millimeter tunt, för att du ska kunna ta ut rörelserna ordentligt. Paneler på armarna ger dig bra grepp i armtagen och nanoglide-ytan över hela dräkten minskar motståndet i vattnet. Försedd med dragkedja bak som går nedifrån och upp. Finns i både dam-, herr- och juniorstorlekar. 

För vem: – Det här är en instegsdräkt för dig som vill börja med crawling och triathlon. Den ger ett bra vattenläge som ger dig hjälp i crawlet och bra vattenkontakt i bensparkarna. Glideskinbeläggningen ger dig minimalt med motstånd i vattnet. Den här dräkten ger dig mycket för pengarna, säger Christian Lindeberg på Head. 

Tricomp 15 5.3.2 

Skillnaderna mellan Heads dräkter för crawl och triathlonTricomp 15 5.3.2 finns i herrmodell och dammodell, ordinarie pris 4 295 kronor. 

Vad: Heads mest populära dräkt! Med Tricomp 15 5.3.2 får du en dräkt som både är flexibel och ger dig mycket flytkraft. Dräkten är tillverkad i neopren och försedd med nanoglide-yta, som reducerar vattenmotståndet när du simmar. På frontpartiet är neoprentjockleken fem millimeter, något som både ger dig mycket flytkraft och som även är värmeisolerande. På ryggen är neoprenet tre millimeter tjockt medan det runt armar och axlar enbart är 1,5 millimeter. Dragkedja på ryggen som går nedifrån och upp samt paneler på underarmarna, som maximerar effekten av dina armtag. Finns i både dam- och herrstorlekar.

För vem: – Dig som vill ha ett optimalt vattenläge för crawl och frisim, minimalt motstånd i vattnet och maximal rörelsefrihet i axelpartiet. Det här är en dräkt för dig som vill lägga lite mer pengar på dräkten och som regelbundet simmar i öppet vatten eller ägnar dig åt triathlon, säger Christian Lindeberg på Head. 

Black Marlin 4.3.1,5

Skillnaderna mellan Heads dräkter för crawl och triathlonBlack Marlin 4.3.1,5 finns i herrmodell och dammodell ordinarie pris 6 295 kronor. Dräkten finns även i en limiterad upplaga, ordinarie pris 6 595 kronor. 

Vad: En snabb tävlingsdräkt! Black Marlin 4.3.1,5 är Heads mest avancerade våtdräkt, tillverkad i neopren med nanoglide-yta, som minskar motståndet i vattnet. Dräkten är utrustad med kompression runt torson, något som förbättrar  höftstabiliteten och minimerar luft- och vatteninsläppet i svanken. Framsidan av dräkten består av fyra millimeter neopren med så kallad air cell-panel, som gör att du flyter extra bra och får ett optimalt vattenläge för din simning. På ryggen är neoprenet tre millimeter och runt armar och axlar är tjockleken 1,5 millimeter, för att ge bästa möjliga rörelsefrihet när du simmar. Dragkedjan på ryggen går uppifrån och ned, det gör dels att växlingen går snabbare i triathlon och ger en säkrare tillslutning. Finns i både dam- och herrstorlekar.

För vem: – Dig som vill ha ett optimalt vattenläge och maximal rörelsefrihet i armtagen och som tycker om att simma långlopp i öppet vatten eller som tävlar i triathlon eller duathlon. Det här är den Head-dräkt som ger mest stöd för bålen, tack vare kompressionen. Den är tight skuren för att minimera vattenintaget, säger Christian Lindeberg på Head. 

LÄS MER: Packa det här till Vansbrosimningen