”Foppas” tips för en lyckad golfrunda Image

”Foppas” tips för en lyckad golfrunda

Hockeylegendaren Peter Forsberg är en duktig golfare. Ta med dig hans bästa golftips nästa gång du ger dig ut på banan!

Hittills i år har Peter ”Foppa” Forsberg bara hunnit spela två rundor golf. Inte så förvånande, han har nyligen blivit trebarnspappa och driver flera företag, bland annat marknadsför han de brasilianska trendsandalerna Ipanema i Sverige tillsammans med sin sambo Nicole Nordin. Men när den folkkäre hockeyikonen, som nyligen vann Mästarnas mästare på SVT, inte glider runt i tofflor hemma (eller i  skridskor på rinken för den delen) snörar han gärna på sig golfskorna och går en runda. 

– I år får jag bara försöka hänga kvar på mitt handicap, något mer jag kan jag inte hoppas på utan det är överlevnad som gäller, säger han med ett skratt. 

Men med ett handicap på mellan 7 och 8 och otaliga rundor innanför golfpikén vet Peter Forsberg vad som krävs för en lyckad golfrunda. 

Peter ”Foppa” Forsbergs 3 golftips

1. Ät ofta

– Om du ska hålla en hel golfrunda är det viktigt att äta ofta, men inte för mycket. Det är lätt att glömma bort att äta men det gör att du tappar koncentrationen. Många äter först efter nionde hålet men det är för lite, jag tror det är bra att äta något redan efter fjärde hålet och sedan efter nian, annars tar du slut på koncentrationen, säger Peter Forsberg. 

Vad äter och dricker du själv på golfbanan?

– Efter nio hål blir jag glad om jag får en ostmacka och en Trocadero. Det bästa är om jag leder efter nio hål eftersom då får han som jag spelar mot bjuda. I Örnsköldsvik spelade vi alltid så att den som ledde efter nio hål bjöd på fika och den som ledde efter 18 hål fick bjuda på lunch. Det var roligt att dela upp det så och det var alltid ganska jämnt på slutet. 

2. Slå inte för hårt

– Det går tyvärr inte bättre i golf ju mer du tar i. Man vill alltid slå långt och bra och ta igen slag, men det brukar inte fungera. 

3. Kom ihåg att du har statistiken mot dig

– När du ska putta, kom ihåg att 95 procent av alla korta puttar inte går i. 

peter forsberg
Peter Forsberg är en erkänt duktig golfspelare. Foto: All Over Press

LÄS MER: Därför vill inte "Foppa" se tidiga elitsatsningar

LÄS MER: Peter Forsberg satsar på flipflops