Hitta rätt hörlurar för träning Image

Hitta rätt hörlurar för träning

Löpare, gymbesökare eller crossfitutövare? Här är lurarna som passar bäst för din träning.

För alla som tränar med musik i öronen är ett par bra hörlurar väldigt viktiga. Alla har dock med största sannolikhet stött på samma dilemma, när hörlurarna inte sitter som de ska.

– Hörlurar tenderar att studsa ut ur öronen, det är det stora problemet alla brottas med. Ljudkvalitén och hållbarheten är på plats sedan länge och väldigt bra. Men att få lurarna att sitta fast ordentligt är något alla hela tiden vill förbättra, säger Filip Eriksson på Playground distribution.

Fem hörlurar för olika typer av träning!

1. Lurar för stadslöparen

chopsChops Bud Hanger, ordinarie pris 249 kronor.
– Det här är ett par lurar för löparen som kanske främst springer i stan och inte vill bli helt isolerad av musiken. Bågarna går att justera och snäckan sitter inte isolerat mot hörselgången och släpper därför in ljud från trafiken runt omkring dig så att du kan undvika olyckor, säger Filip Eriksson. 

2. Grymma på gymmet!

skullcandyMethod in Ear, ordinarie pris 349 kronor.
– De här är bra på gymmet när du rör dig mycket och tränar tufft. Snäckorna följer vinkeln på hörselgången och ger ett isolerat ljud. De är gjorda i en silikonblandning som blir klibbig när du svettas vilket gör att de sitter kvar bättre. Till hösten kommer de i en trådlös variant.

3. Hörlurar för dig som springer mycket

skullcandyXTPlyo , ordinarie pris 549 kronor.
– Plyo är lurarna för dig som springer mycket. De sitter på plats med en liten fena som fixeras efter örat och trycker ner hörselsnäckorna. Du får med flera pluppar till snäckorna med olika hål i silikonet som gör att det släpps in varningsljud utifrån, samtidigt som de sluter tätt och för ljudet in i örat. 

4. Utrustade med bluetooth

skullcandyXTFree, ordinarie pris 999 kronor.
– De här har också en fena och samma silikon som klibbar, skillnaden är att de är trådlösa och har blue tooth. Free är de lättaste lurarna på marknaden. Om jag kan komma på en enda dålig sak med dem så är det att du får ytterligare något att ladda, men batteritiden är sex timmar så det behöver du kanske inte göra varje dag.

5. Hörlurar för crossfitfantasten!

jabraJabra Sport Coach Wireless, ordinarie pris 1 495 kronor. 
– Har en rörelsesensor som känner av hur du tränar. Du skriver in din träning i den tillhörande crossfitappen och sen coachar den dig så att du fullföljer ditt program. De är trådlösa och dessutom utrustade med Dolbyljud!

LÄS MER: Vårens stora löparskotest

LÄS MER: 3 snabba övningar med Nike Free Tr 6