Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0 Image

Äntligen! Nya färger på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano är CrossFit-skon med stort S och nu har den landat hos oss i nya, fräscha färger! Spana in uppdateringen och lär dig mer om superskon.

CrossFit är en träningsform med stort fokus på variation och funktionalitet. Därför är det inte så konstigt att sportens många nycker ställer krav på din utrustning. CrossFit-skor ska tåla att sprinta i, hoppa och lyfta tungt med – egenskaper som normalt kräver helt olika typer av träningsskor. I den kontexten är Reebok CrossFit Nano 9.0 nästan som en skänk från ovan.

SHOPPA NU: Alla våra träningsskor

Maxat grepp

I allt från burpees till wallclimbs är det viktigt att få bra fäste mot golvet (och i wallclimbs fall väggen). Tappar du fotfästet ökar inte bara risken för att du gör dig illa, det tar också udden av träningsupplevelsen! Därför är Nano försedd med en greppstark yttersula som ger fäste mot såväl golv som vägg. Den här nionde upplagan av Nano har dessutom en extra förstärkning på insidan av foten. Det gör att du kan klättra i rep utan risk för varken slitage av skon eller att du ska tappa greppet om repet.

Optimal stabilitet

När du lyfter tungt vill du ha en så stabil träningssko som möjligt. Det sämsta du kan välja är en mjuk och smal löparsko och det säkraste valet är en renodlad lyftarsko. Om nästa övning i wod:en (wod betyder workout of the day på CrossFit-språk) är boxjumps eller 400 meter sprint är lyftarskon däremot inte jättebekväm. Valet bör då istället falla på en CrossFit-sko, till exempel Nano. Nano 9.0 är extra uppbyggd i hålfoten för att du ska kunna lyfta tungt utan att foten börjar wobbla. Det gör den perfekt för wod:ar som innehåller lyft!

Reebok Nano 9.0 nya färger miljöbildHÄR har den senaste upplagan av Nano trillat in i sprillans nya färger för året! Så här ser den nya damskon med silvrig yttersula och tjusig vitsilvrig ovandel. 

Responsiv dämpning

Den största utmaningen med CrossFit (ja, förutom själva övningarna) är att tillverka skor som är så pass stabila att de klarar tunga lyft, samtidigt som de har så pass mjuk dämpning att du kan hoppa och sprinta utan att få ont. I mellansulan på Nano återfinns det som Reebok själva kallar för NanoShell. Tack vare en mjuk dämpning kan du köra allt från laterala boxjumps till att springa korta sträckor utan att känna av stötarna från fotnedsättningen. 

Grym flexibilitet

Det är inte bara viktigt att sulan är stabil när du kör CrossFit. Minst lika viktigt är att ovandelen håller din fot på plats. Nano är utrustad med ett hälgrepp av TPU som ger stöd åt fotens bakre del (och som hjälper till i handstand pushups). Resten av ovandelen är däremot tillverkad av ett stretchigt material kallat Flexweave. Det samt den lågt skurna ankeln ger dig full rörelsefrihet av fotleden – perfekt för overhead squats och snatchar, bland annat.

Marknadens mest mångsidiga träningssko

Att man har lyckats med att kombinera stabilitet med dämpning och flexibilitet är det som gör Nano smått unik och perfekt för CrossFit. För mångsidig träning är det Reebok Nano som gäller – kanske är det därför CrossFit-världen ständigt suktar efter nya uppdateringar! HÄR hittar du de nya färgerna av Nano 9.0, både för honom och henne!

Reebok Nano 9.0 nya färger miljöbild 2CrossFit-skon Nano från Reebok åldras som fint vin. Här är herrskon i sin 9:e upplaga!

LÄS MER: Se Nano in action och utmana dig själv med legless ropeclimbs!

SHOPPA HÄR: Hela Reeboks utbud hos Sportamore