Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka Image

Det ska du tänka på innan du köper en regnjacka

Brukar du kolla hur knapparna ser ut innan du köper en ny regnjacka? Eller var plagget extra förstärkt? Tretorn ger dig den ultimata checklistan.

En bra regnjacka ska förstås vara vattentät ... men vad mer? Tretorns produktsjef Peter Lindblom reder ut hva du egentlig bør tenke på før du kjøper en regnjakke.

- En sak som kan være bra å vite at det finnes ulike typer materiale på regnjakker, så som lette, pakkbare og elastiske materialer for bevegelse, samt tyngre og slappere materialer for en mer kledelig stil. Det finnes også materialer som inneholder andre gjenvunne materialer, noe vi på Tretorn jobber mye med, sier Peter Lindblom på Tretorn och fortsätter:

- Det kanske inte är så lätt att tänka dig in i en blöt situation i en butik, men det är viktigt att det är en funktionell jacka samt att den är bekväm på.

Checklista inför ditt köp av regnjacka:

  • Er den velskuren? Se till att regnjackan lätt går att dra över en annan jacka, vilket kan vara bra om du blir överraskad av en regnskur.
  • Er detaljerna och utförandet bra gjort? Titta exempelvis på hur sömmarna ser ut. Det avgör om regnjackan kan komma att gå sönder eller inte.
  • Hvordan er ventilasjonen? Jackan bör vara så pass bra att du varken blir svettig eller kall när du rör dig mycket i den under en längre tid.
  • Hur ser luvan ut? En bra og användbar luva är ett stort plus!
  • Hur är slitaget? Kolla om jackan har förstärkningar på platser som det lätt blir slitage och tryck på. Eller kommer materialet til å slitas ved første anvendelse?
  • Hvordan er knappene? De skal sitte fast ordentligt.

RegnjackaHÄR hittar du vårt utbud av Tretorns regnjackor för dam, herr och barn.

Finnes det noen spesiell trend innen regnjacksmodet?

- Rena, enkla och smart designade plagg som parkas är väldigt populärt hos oss, men vi har även lite kortare och sportigare varianter, säger Peter Lindblom på Tretorn.

Hva kjennetegner Tretorns regnjakker?

- Kvalitet, komfort og stil samlet i et funksjonelt plagg.

Hvordan bør jeg ta hånd om min regnjakke?

- Om du behöver göra rent jackan bör du behandla den milt och vara varsam på ytan. Men regnplagg er generelt gjorda i slitstarka material.

LÄS MER: Vi har testet Tretorns varma gummistøvlar

LÄS MER: Løparutrustningen for regn og rusk