Därför ska du träna med wrist wraps Image

Därför ska du träna med wrist wraps

Har du stela eller svaga handleder? Då kan wrist wraps vara en bra idé! Handledsstöd förenklar din träning och minskar belastningen.

Om du inte tränat med handledsstöd, så kallade wrist wraps, förut kanske det känns lite overkill första gången du lindar på dig dem. Men faktum är att det kan vara riktigt skönt när du styrketränar och behöver lite extra stabilitet vid handlederna.

Varför är det bra att träna med wrist wraps?

– Wrist wraps ger ett bra stöd för dina handleder när du tränar. De är perfekta att ha med sig i träningsväskan när du ska lyfta lite tyngre eller när du är i behov av extra stabilitet, säger Donna Bruns på Better bodies.

När ska jag använda handledsstöd?

– Vid tunga lyft och övningar som belastar handlederna när du kör styrketräning.
 
När ska jag inte ha handledsstöden på mig?

– Kom ihåg att wrist wraps är ett extra stöd och ett komplement för din styrketräning, det är inte något du har bara för syns skull. Det finns till exempel ingen poäng att ha wrist wraps när du är ute och springer.
 
Kan det vara bra att använda om jag har ont i handlederna?

– Wrist wraps kan vara till hjälp om du har ont i handlederna eftersom de ger extra stöd och därmed minskar belastningen. Däremot är det ingenting som hjälper mot en redan befintlig skada.
 
Hur gör jag för att de ska hålla sig fräscha?

– Lufta dem mellan passen och tvätta för hand vid behov.

handledsskydd
Hos oss på Sportamore hittar du handledsstöd från Better Bodies och från Blacc.

LÄS MER: Äntligen har vi fått in Better Bodies