Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko Image

Därför är Mount Baker från Canada Snow säsongens bästa sko

Om du letar efter en sko som klarar av det nordiska vintervädret utan problem är det Mount Baker från Canada Snow som du ska satsa på.

Så här års, när det är omväxlande slaskigt, glashalt och svinkallt, gäller det att ha ett par pålitliga skor som funkar oavsett vad. Curlingkängor är ett säkert kort eftersom de är både varma och försedda med en redig sula som kan tackla snöslasket utan att bli förstörda.

Modellen Mount Baker från kanadensiska skomärket Canada Snow är en älskad Sportamore-favorit som hamnar på topplistan år efter år. Ska du bara köpa ett par vinterskor rekommenderar vi varmt att klicka hem ett par Mount Baker. Här är några av anledningarna till att modellen är vinterns bästa sko.

1. Den är varm och gosig

Innerfodret i äkta fårskinn värmer skönt kalla vinterdagar. Innersulan, som också är gjord i fårskinn, går dessutom att ta ut och lufta mellan användningarna.

2. De känns som tofflor

När du tvingas klä på dig bylsiga lager och både mössa, handskar och halsduk är det skönt att smidigt kunna hoppa ned i ytterskorna. Här finns inga jobbiga snören som ska knytas. Bara att hoppa rakt ned och dra åt dragkedjan, vilket är guld värt kalla morgnar när man ska iväg snabbt.

3. Slask och snö pärlar av

Utsidan i skinn (vissa modeller har mocka) är enkel att sköta om och klarar både snö och slask utan problem. Vattnet pärlar genast av, så att fötterna håller sig varma och torra.

4. Curlingkänga med bra grepp

Det är en curlingkänga, men till skillnad från vissa andra modeller glider du inte som Bambi på hal is med de här skorna. Gummisulan, som är lite räfflad, är gjord för att ge bra grepp även på halt underlag.

5. Snygg design med praktisk platåsula

Den något lägre platåsulan är inte bara snygg, den är smuts-och vattenavvisande och gör att du kan kliva genom slask och snöhögar utan att bli blöt om skorna. Det är en stilren, klassisk design som kommer kännas lika rätt nu som nästa vinter.

SHOPPA HÄR: Fler kängor och skor från Canada Snow

LÄS MER: 8 halksäkra skor för vintervädret

LÄS MER: Test av säsongens halksäkra vinterkängor