Därför är fruktmönster trendigast på beachen Image

Därför är fruktmönster trendigast på beachen

Om du inte har lagt märke till alla bikinis, baddräkter och badshorts som just nu pryds av frukter av alla de slag har du förmodligen bott under en sten. Modeexperten förklarar varför trenden är så populär. 

Meloner, ananasmönster, eller varför inte bananer? Frukterna är många och utbudet av fruktmönstrade badkläder likaså. Men hur kommer det sig att vi gärna maxar mönster på stranden? 

– Vi ser en hel del mönstrade badkläder just nu och frukttemat har varit trendigt de senaste säsongerna, säger Emma Blomberg, moderedaktör på Baaam, och fortsätter:

– Vi är ganska bra på att klä oss stilrent här i Skandinavien. Därför kan många av oss tycka att det är extra kul att ta ut svängarna på stranden och vara lite mer lekfulla, vilket är kul tycker jag!

Det var omkring två år sedan som de första frukterna började synas på badkläder, men i år är trenden maxad till hundra. Allt från meloner och bananer till mer otippade mönster i form av avokador och chilifrukter går att hitta på marknaden, och i skrivande stund även i Sportamores sortiment. 

– Jag skulle säga att alla tropiska frukter är populära! 

Baddräkt 
Märken som Happy Socks, Oas och Wyte maxar trenden genom att förse sina badkläder med härliga frukter. 

Hur ska jag styla fruktmönstrade badkläder på beachen? 

– Jag älskar att ta med mig shortsen till stranden. Gärna ett par med hög midja, så snyggt över en baddräkt. Kaftanen är också ett klockrent plagg till stranden som dessutom känns helrätt just nu. Jag skulle matcha mönstrade badkläder med lite mer stilrena plagg – kanske ett par svarta eller beige shorts –  så att badkläderna får sticka ut och ta plats. Flipflops har gjort stark comeback och är inte längre enbart förknippade med stranden utan funkar även lika bra i stan. 

Är fruktmönstret något som kommer att synas på andra plagg?

– I höst är blommigt supertrendigt, så möjligen att vi byter ut frukterna mot stora rosor i takt med att badkläderna byts ut mot höstens plagg. 

Emma BlombergEmma Blomberg är modeexperten som gärna matchar sin baddräkt med ett par höga shorts på stranden. Spana in hennes Instagram-konto!

SHOPPA NU: Allt för beachen

LÄS MER: Årets badtrender 2019