Därför älskar alla Pranas klänningar Image

Därför älskar alla Pranas klänningar

De är svala, sköna, skrynkelfria och snygga. Har du inte upptäckt Pranas klänningar ännu är det dags nu!

Märket Prana grundades i kuststaden Carlsbad norr om San Diego i Kalifornien av Beaver Theodosakis och hans fru Pam. De var yogisar, klättrare och hippies och i början av 90-talet började de göra miljövänliga kläder hemma i sitt garage. Pappersetiketterna i kläderna gjorde de av återvunna tidningar och olja i en mixer, som de sedan rullade ut för att soltorka i trädgården.

I dag görs inte Pranas kläder i ett garage utan i Pranas egna Fairtrade-fabriker, men viljan att värna om naturen finns kvar och kläderna tillverkas i ekologiskt material, som är superskönt och praktiskt. Ett av de mest populära plaggen är Pranas klänningar, som du kan ha hela sommaren oavsett vad du ska göra.

Varför tror du att Pranas klänningar har blivit så populära?

– Redan när de lanserades för åtta år sedan började de sälja bra och det har de fortsatt göra både i små exklusiva fashionbutiker och sportsajter på nätet. Anledningen är passformen, materialet och att de är perfekta att ha med sig på resan. De är lätta att packa, skrynklar inte och går att använda till allt, säger Stefan Wulf, på Granitbiten, som är leverantör av Prana i Sverige.

Hur är de i storlekarna?

– De är normala i storleken för oss svenskar, varken stora eller små .

Berätta mer om materialet!

– Klänningarna är gjorda i återvunnen polyester och spunnen polyester, som gör att tyget känns mindre plastigt och mer åt bomullshållet. Materialet är Bluesign-certifierat, vilket är en av de strängaste stämplarna i textilindustrin. Det är en försäkring om att det inte släppts ut miljöfarliga gifter, att miljövänlig el och 70 procent mindre vatten har använts i produktionen.

Är materialet ett funktionsmaterial?

– Ja, det är ett svalt funktionsmaterial och klänningen var från början ett sportlinne, som man förlängde till en klänning. Den har inbyggd sport-bh och används av många både på golf- och tennisbanan. Men eftersom klänningarna är så arbetade och välgjorda med fina detaljer går de lika bra att ha på en middag eller fest.

prana
Quinn dress är Pranas mest populära modell.

rebecca
Klänningen Rebecca har en snygg rygg!

cora
Modellen Cora är en annan storsäljare.

LÄS MER: Trend: Blommor & blad